交通意外賠償

968 回覆
19 Like 306 Dislike
你識人嘅話,搵專家分析撞擊力,有權威人士幫你出聲,隨時唔洗賠
咁都要合理嘅,hi花點樣claim 5皮呀

大家拎啲醫生紙出嚟睇過
支持 計到反作用力傷到樓主反claim佢150萬
咁我唔係上帝視覺,當時人在車,只能講自己感覺

我另外都有提,cam 影到接近,唔清楚有冇碰到,cam 片直頭震都無
認真之前咪有一單搵專家分析,個教授寫左篇文,之後告唔入
如果你咁唔清楚 口供紙寫明你撞到人架車 你咁都簽?
口供無話肯定有碰撞
咁真係唔知點解會charge你 你又走去認撞左啦
所以我只係話爭在賠幾多
已經唔重要,重要既係法庭已經判左你「不小心駕駛」,你有無報保險你都一定要賠返比人,至於人地開幾多,有公證行,人地出得呢封律師信比你一定所有程序搞掂曬,你得返一條路,就係賠錢
如果係咁上訴啦
當時我係諗係咪太接近已經構成唔多謹慎同專注
講真hi花左返原廠整claim5皮有咩咁出奇?
你又話覺得自己無碰撞
又話t車個cam只係影到好近
點睇你都係唔想賠啦

不過上到庭就同意案情仲認埋罪
唔係整車啊,而家講緊人受傷要賠五皮
5皮係佢claim受傷,無claim車維修費用
有薪假都會有完既一日 完左就claim佢
理論上你老細都可以claim返佢
因為你撞到我同事 所以我要出有薪病假

仲可以claim 痛苦費 將來喪失收入能力之類
Depends on 有幾傷啦
傻閪
就算有人靠呢樣搵食
都要有你呢d傻人先會搞到自己上晒身
人地要錄口供 等法庭處理 搵律師先 成條數先15萬
你一早賠幾萬 佢袋左啦
你一早報保險 又可以轉移風險 又唔報
你一早唔認 仲有得打係唔係你撞
全個過程都係自己覺得自己覺得
你就係衰在太有自信

連續幾個決定都做錯晒 抵比啦
上次我hi一hi佢屎忽
total數六萬幾 好在報左保險
條友一落車想我私了
但第二句就話要返廠
咁我話唔洗傾啦 報完驚
之後兩三日不斷chur我私了
彩佢都on9 你想收錢咪慢慢等囉
心諗上庭罰老不$1000
放底5分 保住份燕梳
點知暗爽左年半就嘔突百幾倍
正常你唔係即場和解簽和解紙就一定要報保險。報警通常無傷人,部車咁小事差佬都會提示叫你地和解算數㗎喎。和解咗告你老不就唔關對家事㗎喇。
如果你唔確定你真係有撞,點解又認老不?正常告你都要一定證據唔係9up
對家見你唔識又入到老不梗係claim爆你啦。
一係你就講啲唔講啲,當時有啲嘢無講囉。
係唔係之前成日上電視果個?個教授幫過好多人,不過樓主e隻意外我諗教授應該無興趣
其實大家你眼咪漏左樣野
佢撞人比人告不小心
一定去交通部落口供
一定要拎保險出黎比呀蛇睇
呀蛇點都會提一提掛…..
無和解又唔報保險,咁豬第一次見
心存僥倖
諗住罰咗錢就唔使再上身
又可以慳返個NCD

到而家自己孭唔起 就上黎問有冇方法
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞