交通意外賠償

968 回覆
19 Like 306 Dislike
人地係對交通意外誰對誰錯有興趣
呢啲人為on9程序人地彩你有味啦
提還提,報還報,三回事嚟
總結 樓主懶醒
樓豬報上東張西望報上東張先差佬先做到嘢
點會提呀 而家咁細單野都和唔到搞到要長官做多一單case

我之前俾人撞到要tot 落口供果時傾開我話claim左自己全保先
長官話加loading好甘
我答佢坐三年loading 監有限錢
又唔知對家乜野人 一陣佢搵清洪幫佢打甩左我點claim佢三保

長官聽完就轉軑話係呀係呀 落左charge都唔係入硬穩陣d都好
打民事咩,掉咗佢張claim 信,點告你
所以真係自己唔啱撞到嘅,小小傷痕,即場認死狗同對家耍晒冧,唔報警即場簽和解先至正路,唔報警簽晒嘢對家事後追究好難。
跌錢就梗㗎喇,好過搞鑊金嘅。
樓主有冇解釋過點解唔報保險?
好耐以前我試過刮到死車dc尾沙板,即場開3000
我諗都唔諗即磅即簽和解,驚佢嚇親頸痛或者痔瘡發作,跌錢當贏。
我有個揸26fd俾人對咗一嘢有跌車嘅不過其實燈位停晒唔快,佢出入堅持帶頸箍帶足一年,唔揸車齋搭車,攞咗對家十幾萬。
係咪可以理解做14日內冇通知/比人告 就叫冇事

冇得告番14日之前既事

不過如果報咗警又冇和解
長官14日內一定會寄咗封擬控告通知書俾哂兩邊先
即使有一方100%冇錯都好
唔駛理佢啦 痴線。成封律師信直接撕左去就得
咁當日落車後,對家係咩態度?同你有過咩交流?
就咁大家笑笑口無咩出聲,搵完差佬,下一次已經係收信告你老不?

定一落車嘈左一輪,然後對方就發老皮唔肯傾落去?
咁都好啲
因為有時渣得衰
雖然冇撞到
但係遇到啲碰瓦黨 隔左一排先屈錢都難搞

好驚冇撞到 所以完全唔知情
跟住一兩個月後比人告依啲(當然係講之前完全冇通知)
車cam 又自動洗哂啲片就口同鼻拗
經一事長一智吧
下次冇簽和解就記得報保險
咁你條老不係點樣罪成
可唔可以祥細講下
有個證人話見到揩到
咁實入到老不啦
以為少少事就認
我自己認罪 個路人講完已經無再出現過
係嫁,我都試過跌錢,最緊要錯就認衰仔,即offer私了賠俾人。
賠個數都係hi花人地幾多件噴返個價+人地無左半日去拎車整的人工+茶錢。
你唔係太串,對面唔係有心呃錢,多數即袋你1萬幾千,唔哂自己時間係到又報警又盛。
多數呢d車台月經都係自己計縮數,又想唔賠,又想唔輸ncb同loading。
咁咪自己take risk搏對家厭煩唔搞你囉
你唔肯定又認?
搵律師試下可唔可以將賠償金額降到最低
然後當年經警世
同你講聲恭喜,此post已完
人地擺明砌你 熟哂手你今舖得兩條路一係和解傾賠一半一係老破
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞