交通意外賠償

968 回覆
19 Like 306 Dislike
大概就係想慳ncd 同loading 之前有講過
佢係會叫你直接認嫁咩? 唔可以再同佢傾和解?
之前有個八婆回旋處讓線唔停直隊我到,話係我錯
之後報左警,呀sir問我和唔和解(個情況係唔洗睇cam都知邊個錯),
我話條八婆話佢自己岩喎,仲一落車就屌鳩我,係佢話唔和解
之後睇完車cam 話佢老不,呀sir 問我告唔告佢
我話睇下佢想唔想和解囉,(我淨係想拿拿聲整返架車)
個八婆最後死死地氣同我和解,
同佢傾筆數個時,我話而家你老筆喎
佢話大家都有責任,呢個意外大家都有份
我屌佢老母我當堂著撚左
如果唔係我屋企人話算啦唔好搞大佢啦,我一定唔撚和解
而家講講下都躁躁地
我下次一定唔會放過呢d人
仲有下次?咪又係屋企人叫你走啦,唔想搞大佢
我都試過遇到同類人,不過我收油落重brake。讓左佢出。
舊式迴旋佢直出唔睇,我重brake讓佢,個司機阿叔同佢老婆仲手指指
但係樓主唔係咁諗
一落車就覺得人地老屈
點可以跪係到求人和解

梗係落車就屌佢老母先(依句我加)
屌咁都唔係我問題
我可以避免唔造成意外,但人地意外禍及你都未必有得避
今次知點玩,醒目左下次知點做
對方司機本身無嘢,係個路人敲窗叫佢

之後路人走咗,個司機就話個路人話見到我hi到,當時我喺車,無聽到佢哋對話內容

然後司機就用濕紙巾抺咗抹,有粒黑點,就話係我造成

第一身視覺好似個局咁
樓主如果用被撞條友個角色開一個post,相信d留言就會變左一蚊都追唔到對方
明白大家都想睇人仆街,當年經警世post
試下同對家講你冇報保險,直接過數但賠少啲得唔得?
女人就係咁撚無腦
我都試過俾女人cut線撞我後轆
然後佢話我撞佢

最後佢俾長官告老不
前事已經係沉沒成本,我會俾少少律師費問意見,然後上庭等個官判。
你覺得似局,又認老不,又唔報保險。
你當時諗咩
我唔認同個意外係我不小心駕駛所以上到庭話唔認罪
然後我個事務律師彈左個大狀俾我 到再開庭我個狀同控方傾兩句就話可以不提證供

擺鳩到明就係亂告搏你唔想煩唔想駛錢打
我單野案情好簡單 前後加埋都係跌左三四雞律師費
咁都跌幾皮律師費,呢單野個樓豬如果就去打官司咁最worst case真係可能跌幾十個雙方律師貴/堂費,再賠返足
師兄,依家諗返會唔會賠錢私了算?
我唔係你wo巴打
無錯就緊係唔認罪同佢打
輸左又唔撚駛坐監 驚閪呀
但好似用得仲多錢
如果控方繼續同佢玩,可能都十皮八皮律師貴了
佢cut撞你後轆但你撞佢
即係你r波撞佢?
咁最後無得claim 返對家堂費
如果案情好似樓主講咁簡單
佢一開頭死口唔認個車cam又影唔到自辯都甩到啦
得個路人見到撞
仲要唔知佢企個個位係咪真係會睇到
試過一次好慘,落雨塞車輕力踩brake 但都撞左
c撞b撞a 我係a, 後bumper 好輕微花左少少最多噴返賠2,3千
得一下聲c車 錯晒,b車好傷 冇得和解

但c車(女人)一定唔會和解 因為 佢賠b車賠突
差佬比電話我打比佢諗住 點賠,發難問我做咩追住佢要求佢賠
我話你撞我 唔叫你賠唔通我賠呀,之後就老公黎話sorry
去佢車房打蠟就算,個車房仔都笑話佢老婆同佢老公講 話佢以為自己有cam影住大晒咩,撞人尾

從我角度,claim得2千 舊錢就要自己比住先,冇得用車幾日,閒閒地追兩年
重可能計折舊賠8折,自己時間都值錢就當黑仔又唔想咁仆街 整傷勢屈9人
呢d 真係為啖氣先會追佢,最尾寄信黎話佢中老不
但問題佢認左
而家先黎打官司就唔簡單
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞