交通意外賠償

968 回覆
19 Like 306 Dislike
有野你就駁啦 柒下柒下咁
所以我嘅前提都係

如果真係冇做到

咁你撞撚咗梗係冇嘢好講啦

不過前排黃繼兒有單
迴旋處出撞的士都畀佢打甩咗
主要係個的士佬講個大話太大唔合理

識玩都唔識玩真係差好遠
如果丫嘛
如果佢有錢 需要為左15萬上黎問
直接去左問律師意見 比埋instruction 要打到尾啦

律師實會多謝你 輸贏唔關佢事
最緊要準時比律師費
你去問律師好過啦

有啲可以免費諮詢
如果事實真係好似你所講
我又唔覺得你需要拎15萬出嚟
比條毛,反正都係,揾律師同佢打…
無錯 雙方都準時比律師費
對家仲要比錢專科醫生賺 重成本呀
一於搵律師打到佢嘔凸
意見就係當時你有撞冇撞都好都唔洗再講 文件上已經係你認左罪 認左撞到人 而又冇保險 一係賠 一係你好有錢 為啖氣可以慢慢燒黎同佢玩
冇 見你上面覆到好似自己係現場睇住樓主撞咁
佢本身係大律師
點同普通人比
佢撞咗都打得甩
法律面前 窮人含撚
無情力chok一chok真係可以受傷架嘛
T車如果當初有搵公證行做紀錄再搵原廠成份頭bumper換都幾雞野啦

同埋如果對方收入高請一個月病假都已經好撚甘
傻仔 咩叫認左罪啊 認左罪又其實冇撞啊? 你咁撚醒合唔合法架?
對方無報受傷,警察無落簿,醫院無record,點claim你受傷賠償嗰十幾萬。就算係都係搵保險搞
冇和解都唔報保險
保險公司真係多謝哂你啲保費
小額錢債最多申索7萬5,
我估對家未必會為咗15萬上法院,
你可以試吓問佢肯唔肯俾8萬蚊和解
可以睇意外日期同第一次睇醫生隔咗幾耐
你朋友煞車嘅原因
後面架車有冇同你朋友架車保持安全距離etc
不過報咗比保險公司就等佢地處理得
如果我係Tesla 司機真係笑到出晒聲
咁大條龍躉都吊到
上法庭最後對家3萬都未必拎到
仲比8萬人和解
人地揾得律師就查哂你有冇保險,會直接出埋信俾你嘅保險公司,你保險公司賠完就會追你錢,你死都唔還咪同差銀行數一樣咁處理。
如果上庭對家可能收唔得多
但你上得庭律師費堂費都可能俾唔只8萬
向好個方面諗 樓主慳左之後加loading既保費
邊有你咁醒就咁睇圖睇字都知樓主撞到唔只果一點
感覺唔到又唔企硬
肯撚定你條傻仔當時串柒柒啦
唔洗你估佢唔洗用時間搵律師告尻你呀?
你唔認佢都要搵證據證明你
宜家差佬告得你
一係你自己on9認 一係就你真係撞到有證據
然後上嚟9up
最好你冇做過都會走去認罪啦 認完罪仲話揾律師同人打

樓主唔洗擔心 上面都有個人同你一樣咁撚on9
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞