交通意外賠償

968 回覆
19 Like 306 Dislike
佢真係痴撚線
隱瞞黎托
我地係個官就話姐
你問下嗰位 G觸者Ching 就知
間間保險公司都有自己嘅法律部,絕對有能力處理初段至中短嘅索償事項,甚少在初段就 pass 俾律師樓處理
如果單嘢已經去到律師樓,可能已經去到中後段,你再唔認真處理,個官都唔會同情你
擾亂對家,知道對方,對方律師,已方保險mon緊po
你唔係覺得佢咁醒啊嘛
其實係
如果你唔認真與保險傾
保險唯有主動向法庭申請 take up 單嘢
啲費用又係會向你追討返
亂?唔亂呀,你上面明明話自己講得好清楚,仲話其他巴打一定明

做咩突然又亂
你要咁講,我都冇嘢反駁
有少少丁蟹既feel
你啱
乜撚野叫我要咁講?啫係你有另一個講法啦,講黎聽下。
浪費左咁多人咁多時間到依家都仲覺得自己無問題無錯,我真係無估錯你係抵死
單野就你自己既關我地撚事咩
又唔係我地賠
講你又唔撚聽
其實所有事件嘅輕重,你都唔識分,好難搞
封信一定涉及私隱,未必方便 post 出來
你可以逐句打返出來,睇下大家仲有無興趣俾意見
再講都係嘥gas
你不如自己打電話去自己/對家保險公司問下啦

15萬 返半年工都搞店啦
師兄講得岩
比錢先 同要成日追保險公司都幾煩
踢幾腳先郁一郁
現在師兄你果單去到小額未
都想搭單問下

唔該曬
搵自己全保去追對家,佢老唔老破唔關你事了
會唔會有一個可能
對家有全保, 對家claim咗自己全保, 所以對家保險公司追你
而咁啱對家同你用同一間保險公司, 所以你收到嘅真係對家嘅律師信嚟
其實樓主從來無話過貴無話過無錢賠架
純粹開post 話俾大家聽佢係唐仔
佢連封信係邊個出比佢佢都未攪清楚...?
但上庭打既律師費幾錢?係咪勝左就對家比埋?
仲好心幫佢諗 你講果啲佢一個電話講幾分鐘就問到
如果無買保險,無同邊個索償?被告?
當你同差佬講個意外令你有受傷,就代表你要告硬dc9老不,如果冇咩事個的士佬態度又良好,就盡量claim人整車錢就算,得饒人處且饒人,除非你大把時間番個份工又唔等你開工或者想玩死個的士佬,唔係既話係要用好多時間去搞,分分鐘要搞成年先拎到份賠償
比自己保險攪啦
我哋主要係擔心墊底費嘅問題,始終嗰度都成萬蚊,仲要未知之後扣唔扣ncb同加保費
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞