交通意外賠償

968 回覆
19 Like 306 Dislike
八萬我先走數啦,小額,梗係推你上區院玩玩
係咪假膠,差佬到場一定叫你和解先,傾唔掂嘅過幾日先開File,除非一方即刻要開,另外警察係唔會同你講邊個對錯,佢只會提議兩個方法俾你解決
講真,定唔定罪同撞到有幾傷冇直接關係,冇撞車都可以告危險駕駛

但你個口吻就覺得撞得少就唔應該定到罪(但你認) 同埋賠咁多 (人地番原廠整加損失梗係要你賠啦)

十五萬好細數姐,找數啦
因為我真係感覺部車有撞落去

睇返相,佢骨㾗都無變形,粒點係飛石造成都唔奇
當時覺得佢想屈錢
如果樓主你想行法律程序又唔好再係呢度披露案情,對你無利,同連登仔講無用,你係要同個官講,對家分分鐘睇到

但係我想問,無車cam無人證,你個老不點入㗎?
無咁諗過,我認罪係因為無適當的謹慎及專注
同埋你講得屈錢,即是對方有開過價啦
佢tesla 有cam ,影到好接近
無,係佢一口咬定係我造成
但我真係感覺唔到有碰撞
建議人都唔好做,智力不問題
點解咁多人 咁好心 認真理佢
汽車台 次次唔想賠既人 都係一樣心態
講到尾 就係覺得對家屈佢一蚊都唔想比
但又冇能力 又冇知識
講野又串柒柒 又唔誠實

睇返#332話咩"本身諗住最多都係賠幾萬整車"
之後回佢既人已經篤穿佢啦
又話覺得HI到一點,又點會預幾萬
如果幾萬就報左保險啦,預人唔整 都要講大話
好接近都有接觸係兩件事
搵律師啦,上唔上到庭一回事,pre action可能可以解決,你呢壇嘢值得

就咁聽,佢個車cam嘅接近support到碰撞應該都justify唔到5皮嘢醫療,佢高收入人士返唔到一個星期另計呀

值得拎佢啲文件睇下
所以你哋覺得因為咁樣claim 15萬係合理?
你都幾搞笑,23頁都重問呢D問題
我覺得合理唔合理 同你點處理有咩關係
洗唔洗係度開個投票舉手?
我就唔會講啦,大把人講過無數意見

你鍾意老破都唔關我事
我只係想睇下唔同人 處理件事既方法
講左咁耐仲講緊15萬 就算呢度所有人都講唔合理 咁又點?
點會冇得講數
唔通開5折 對家暗盤係想收6-7折 唔會還價咩
開15萬肯定唔預收足15萬
不過樓豬肯定唔會答 自己想開幾多錢比人笑
首先我有邊個conment講大話?

咁佢即時無報受傷,我諗住條數唔會好大,咪諗住自己食囉
咁梗係唔好係連登答啦

分分鐘Tesla車主mon 咗成朝post睇定嚟食
#392施斯絲尼•6 小時前
我諗你連佢拎返原廠整都無預過,你係預佢唔整啫
返得廠噴成條包圍都夠你報保險啦
點講都好,僅慎打官司,搵對家傾傾睇下可以點減啦
#530奧古斯丁
基本上賠過萬都即報保險啦,loading加埋ncb都係兩皮左右。
樓主100%以為花個一點野唔洗賠,搏一搏
對家車主心諗hi花我架野,幾千蚊茶錢都無,先搞9佢姐。
你估睇醫生搵律師唔哂時間咩。
#508地剷霸權
真,如果預要比幾皮,點會唔保險
有我留言?
呢度都係其他人估啫
你係咪閱讀理解有問題?
呢度就正正係反駁你講既"諗住賠幾萬"既唔合理之處
個數諗住差唔多,諗住廢事郁到保險
咁幾萬同我報保險差不多價錢
就廢事郁到
我唔報就等於唔想賠咩
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞