交通意外賠償

968 回覆
19 Like 306 Dislike
老不咗啊,係爭在賠幾多
我車有全保都費事叫佢即賠,好似樓主呢啲見到得果一點一定會認為只係賠幾千,一定揀報警費事煩
大佬你老不啊,法律上唔揾你賠揾邊個,一係你揾律師上訴打甩佢

以後揸車小心啲啦
申請老破駛一萬幾千,但老破後果好嚴重
邊會有醫生咁易寫封法庭報告比你
公價都要幾萬仲要評估左先寫,知你明屈人就錢照收但寫到份野個官一睇完就ban 咁囉
告不小心駕駛都唔報保險…
你P牌墊底費幾萬數?
唔肯定,但你又認咗
屌你老味我真係唔知講咩好
賠完錢我建議你賣車唔好再揸
仲要食埋不小心駕駛
teslun 都係仆街架啦
銀碼100%開大等還價的,你打番去講兩萬要唔要,唔要就柒
開兩萬咁多 樓主我係你就賠支補油筆就算啦
琴日律師打黎同我講開40萬比對家,但事實上拎唔拎得晒大家都知,除非你係傻鳩比人任砌
唔洗證明

對家開得15萬,就係唔俾你小額錢債搞掂,你要拗數就要真係上庭,請律師打嘅話你一樣要洗錢

雖然刑事同民事庭係分開,不過刑事舉證標準高於民事,你老不入咗罪,民事都一定係你輸

請律師打都只會輸少啲,但係又要俾律師費,即係一鳩樣

去到呢一步你都係直接傾和解輸一半啦
搞咁多野人地開你5皮野再同你講唔要就柒就 你收唔收貨先
隔左一日收到差佬電話話要告我朋友不小心
話佢胡亂切線
我朋友即時問有冇人受傷
差佬話後車司機當日自己揸車去左醫院
然後朋友就報左保險

但即使差佬話冇人受傷,都可以係報案當時對家未發現自己受傷
條友過兩日再睇醫生發現自己頸痛都得
當然保險公司就難啲比佢屈到錢
但前提都係你有報保險

最好避免方法真係小心揸車
但有時真好難
比如有啲地方一出就要係短距離cut兩條線
你跟個本書仔揸車你繁忙時間一定去唔到目的地
賠完今次就咪再渣車啦
咩叫搞咁多野?加埋用左六七個鐘算唔算多?
五皮絕對收,我簡單講一日我都搵唔到五萬,點解唔收?
再者 正常係由保險公司同對家傾 你開大個數預左拎唔哂係正常 不過呢個case無保險公司involve 唔請律師行埋去話得兩萬唔要擺就 睇下人彩唔彩你
有解決方法啦樓主 跟住做搞掂 分分鐘仲平過俾墊底
又係一單慳保費唔claim 保險既例子,出左事就要報架啦,呢次唔報,下次出事又唔報,咁你買保險黎做乜
覺得自己無做過但係認罪係咩玩法
保險公司賠唔會任你砌,律唔律師都講價架啦,兩萬唔得咪兩萬五三萬囉 你係咪第一日做人
覺得自己冇做過但認罪
認老不但唔報保險
我情況同你有少少唔同
早幾年渣車比人追尾
條友叫返我賠比佢,我當然唔肯,然後報完警後,去車房問,車房話要整返 萬幾蚊
但對家唔肯賠,最後判左對面不小心駕駛,罰左錢
然後搵左公證行搞索償,現在大概是去到入稟小額錢債階段
公證行話 最終都會問多次對家肯唔肯賠

樓主你睇下搵唔搵到車主私了,但T車有機會是全保,所以保險公司會幫車主搞曬所有野,15萬算少了
唔識就聽下人講啦,跌左落地仲要揦返拃沙
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞