(2023-24 23-24之亂) 金州勇士球迷討論區(276)Golden State Warriors

1001 回覆
1 Like 5 Dislike
人地球員選項
offer 俾球隊大家win win

你唔濟咪攬炒硬食9m 囉 唔通佢會放棄9m 自己出去搵約咩
佢仲有17分起碼少一半人屌佢, 13分+36%三分, 做強隊第三第四進攻選擇都係勉強夠用, 何況呢隊波需要嘅係二佬

資薪角度Klay同波叔到期之後佢就係大清廢鳩以外嘅唯一大約, 要做任何有意義嘅trade最有可能係郁佢

古毛下年都需要更多上場時間, 角色衝突得最直接嘅就係見頂
現在需要送走既人:Klay,波叔,見頂,GP2
送走後換3/4嘅位返黎,可以既話4/5號位有得補強就補
佢季初啱啱返黎姐,4月咪平均17分,拉勻2024年都接近場均15分。我覺得佢係勇士最佳第三選擇,亦唔覺得當初簽佢預要佢做二佬。

薪資上klay+波叔之後到佢我認同,但無頂邊個做poa 市場上比見頂好嘅poa 5隻手指數曬

毛下年留係到再講,點會為毛賣見頂。三鋒線明明玩得幾好,係睇kerr 下年係咪要繼續玩自己個套姐。
Green又會老一歲你又確定之後仲玩到三鋒線?
你咁講其實成個體系都要重建 curry 同green 都打唔到咁多,咁都無謂9噏,咩都攞出市場試下水溫
好多人忽視左上年見頂playoff打猢傷左
成個off-season 無得練波
係,跟住又屌見頂放假,都痴撚線
同Klay一樣, 淨係睇某段打得好嘅時段冇乜意思, 續約之後嘅呢兩年佢都冇再打出預期表現, 三佬四佬都好, underperform呢個係事實

POA係重要, 但係幫唔到呢隊波提升上限, 我係勇士寧願賭班後生下年防守進步

三鋒線唔係長期計劃, 只係因為勇士今年冇中鋒頂上嘅應急措施, 廢鳩冇可能長期頂中鋒, 古亦遲早要轉打三號位
人腳問題我覺得又唔係真係咁大,點計都15大責任最大,有乜撚理由一件無手感無防守既射手可以打31分鐘,放cp3出去又唔配多個roll man,長期放堆老矮後衛打小球,永遠無臨場能力夠鐘就換人。睇返塘鵝教練見Ingram無態都識bench佢第四節啦。比著第二隊一早炒鳩咗條撚樣
弱弱一問:

隊會最後waive CP3同朗肥o既deadline係邊日?

GPII最後pick up球員選項o既deadline又係邊日?
進攻都算,防守先on9,全場沉退防守,俾Murray射到著晒火都換防,然後一堆莫名奇妙嘅內縮又放對面練三分,自從MB走左之後一直都係咁
對面有備而來,15大就慢半拍
人腳問題我覺得又唔係真係咁大,點計都15大責任最大,有乜撚理由一件無手感無防守既射手可以打31分鐘,放cp3出去又唔配多個roll man,長期放堆老矮後衛打小球,永遠無臨場能力夠鐘就換人。睇返塘鵝教練見Ingram無態都識bench佢第四節啦。比著第二隊一早炒鳩咗條撚樣
進攻都算,防守先on9,全場沉退防守,俾Murray射到著晒火都換防,然後一堆莫名奇妙嘅內縮又放對面練三分,自從MB走左之後一直都係咁
沉退防守好大程度上因為缺少一個高佬護框,咪就係因為件撚樣15大囉,高撚過7呎就唔撚識用儲埋一堆矮仔,自從金塊肥仔拎冠之後隊隊都識搵定一兩個高佬唯獨我勇鍾情矮仔
根本就唔係呢樣野既問題,你會直接將Klay既表現同佢份糧掛鉤,然後你今年袋2400萬就只需要守luka同Tatum就OK? 咁唔好怪啲人玩功勳籃球,三老直接影勇士市值,點解4000萬年薪佢會比人屌?

攞個人出黎直接對比,唔係帶出比較既對象=好過見頂,而係見頂今季既表現同佢身價都係唔成正比,唔單止遠遜預期,進攻冇態/失靈,防守端主宰力好明顯大幅下降。有人估佢捐左野,呢樣野同樣冇證冇據,冇得到證明,醫生紙都冇,assume佢今季身體係冇乜大礙係好正常。

唔係值唔值既議題,佢份糧唔係平約,唔會話貴,但係4年1.09億你張成績表只係要求佢去守luka就可以?

本身3分已經係玩C&S,外加睇當日手感,算。

籃下終結今季大幅弱化,好多floaters炒/短晒,都算。

防守主宰力冇以前咁好,可能有隱患,狀態一直都攞唔返,都算啦。

29歲,大勇大熟之年,冇受運動員大傷,今年數字wise同佢新秀年有得比咁制,仲要係勇士spacing足夠既情況底下繳出咁既表現,然後同其他人講值啦,攞黎守luka。唔好意思,我重申,勇士今年浮動,球員層面,佢唔係一就係二,唔好講到佢好似袋緊魯大哥咁上下錢好嗎,NBA淨年薪今年排58,下年又漲啦,下年又老一年啦,以佢狀元郎既天分同既技術含量,今季既佢真係符合大家期望可以走甩咁多批評?何況我唔係話勇士生涯,單純係針對佢今季既表現,同檢討Klay既出發點係一樣的。

講真,屋企有事,真係好少人會怪佢,大把人明白,但今季球場上既表現,唔好意思,你要屌Klay屌Kerr,根本冇可能走得甩見頂。
下年應該披煙都冇得打
直上披痾夫咪唔使打披煙囉
咁大諗頭??
有咩錯覺會令你覺得而家既勇可以直上披痾夫?
廢kerr肯重用班年青球員都仲有可能嘅
好好笑嘅野係季尾dnp 魯大哥同毛弟
但最後都係要靠佢地
佢上年放完假已經冇17分啦
係個個話佢放太耐假要時間暖機
今年直頭插水咁插
防守又成日漏人
控波又甩
太大貪,之前俾咗咁大份約佢養傷2年,依家回塘到咁都仲要max,真心覺得佢係咪忽撚咗
見到人地隊嘅教練,再睇kerr,都唔知講咩好
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞