(2023-24 23-24之亂) 金州勇士球迷討論區(276)Golden State Warriors

1001 回覆
1 Like 5 Dislike
常規賽2清 出左幾多次嚟招
多到數唔到
點知嚟場出埋大絕 10投0中
所以提早比curry休息 準備奧運
毛弟是最寂寞
最是痛苦
希望下季醒覺重建
真係暗黑兵法咁 全季最關鍵一戰10中0
kerr >♾️ Klay >>>>>>>>>>>>> wiggins >> curry
We don’t want to see you (15大, 見底, 二清) next year
魯雖然慢,但今場唔算係問題
佢落場明顯幫到手頂得住saboins
KLAY上年打湖人game6嗰場又係廢到出汁, 好似而家咁
毛弟真係慘 要救火就諗起出毛弟
有好表現就坐板凳 平時人齊又比人Dnp
完季點有可能唔走
形容得好正
我覺得睇老細想唔想割禾青
如果佢都唔睇好勇 只想賺埋三老呢水既無乜重建機會
如果佢真係想長玩繼續投資先有重建既可能
大清就唔關事啦 見頂冇態 淫klay鐵投
你係防守方 最佳選擇咪就係夾死個最好得分點就夠
其他人 3分任你射 其他人埋黎就內縮 三分線就包夾curry
咁大清TO咪多囉

大傷前既klay 會唔會咁肆無忌憚咁夾curry 放淫klay射3分?
毛弟打得咁好都出得咁少, 有咩辦法啫
其實十五大套核心體系戰術又唔會話好過時既
但問題係係當今球壇要搵到可以完美執行到佢套戰術,打到好似2014-2019呢幾年宇宙勇咁強勢既球員係好撚難

首先要執行到十五大戰術既既球員球商同戰術執劉力唔可以差,其次要有可用防守多個位置既換防能力,而且最好仲要有埋三分能力可趙手拉開空間去比隊友做切入

宇宙勇時期果時十五大手下有全盛時期既手感、二清、廢鳩、KD,仲係巔峰尾既二姑,控波中距離好穩打後場大部分球隊都錯位既生命石,呢班核心戰力好強,而且當時勇士強勢就唔難搵到好使好用既底薪戰士

但隨著上面既核心老退同退休,勇士既戰力開始下降,然後陣容又越嚟越矮,以前勇士引以自豪既防守今季直頭係屎一樣,其實依家係好難再砌得返一隊有球商,又全隊大部分人可以換防守到多個位置,又射到三分既球員比十五大
同埋魯其實從來都唔係影響勝負嗰個覺得唔夠資格排戰犯
等睇klay中價續 古毛trade 換pick換垃圾
三老打呢最後兩年 努力抽波
我想講一講個防守教練冇咗mike brown之後真係差咗好遠不過所有球員大家整體都差咗先係主要原因
我尋晚都認為眾師兄弟調整好晒 差大師兄一個

點知今場現返晒形
你老母佛祖顯靈變左鐵觀音
見頂都係, 頂唔順場場要估佢係咪做公務員, 有人要就賣走換啲資產返嚟
好似話下年有PICK, 但係選秀小年
小牛要 快手
tldr 十五大淨係識打靚牌
冇咗MB頂防守甚麼都不是
有新人俾佢練都唔肯
下年
Tjd
Green
Kuminga
Moody
Curry

Wiggins 睇下trade到咩翻嚟
Klay唔該退休啦
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞