(2023-24 23-24之亂) 金州勇士球迷討論區(276)Golden State Warriors

1001 回覆
1 Like 5 Dislike
咁公道講句
雞蛋仔講嘢>>>>>妙蛇
但都有一個優勢既
如果佢係罰球線開始攻
對方好多時都甩左8村無球過底
依個時候8村經常食到餅
真心8村食餅成功率幾高下
同時佢進攻幾全能下樣樣都有啲
防唔到快同無球
但係防下大隻佬係得
對金塊係靠佢守joker架啦
ad去做補位掃蕩先發揮到佢優勢
同時要祈禱戈登3分唔好上晒身
上年其中一個點係為左守joker放空戈登3分
點知佢上身狂入
同埋莫雷都要守好
上年無人守到佢
今年有dvd gaba會好非常多
所以今年係有少少機會
第一場氣勢波好重要
冇受保護, 不過係幾個次輪option入面最低順位嗰個, 你可以預55-60咁上下

Golden State will receive the least / less favorable of (i) the least favorable of Indiana's 2024 2nd round pick, Cleveland's 2024 2nd round pick and Utah's 2024 2nd round pick [(i) conveyable if Indiana conveys a 1st round pick to Toronto in 2024], (ii) the less favorable of Chicago's 2024 2nd round pick and New Orleans' 2024 2nd round pick and (iii) Milwaukee's 2024 2nd round pick
波仔真係好好彩 4個新仔得佢一嚟就咁多機會
古毛坐足兩年,要到迫宮古先有份玩,對比起嚟TJD都算係咁,第一年下半季就有得上
最撚慘都係毛
最記得波仔頭幾場
closing quarter 古毛居然掉個波俾新仔埋尾
根本就要俾佢地打多啲
無經驗又點接班?
真係唔撚明kerr諗乜,死都唔俾班後生仔上場
有幾憎後生仔呀?
如果差唔多錢都唔留就真係唔好講咩感情, 你話魔術出30m搶佢咁拿拿林去搵錢算啦
體制問題 一日大清係度 全部人都係幫佢含
而毛感覺總係幫唔到大清含
唔係話實力問題 只能夠怪間公司唔岩自己
呻吟一隊成猿劈屎哥
等Klay出醜壓價續約
下年再大條道理練新仔
如果做到咁我就服佢喇戰術大師
幫大清含勉強都ok
但幫二清含埋一份賽真係搞唔掂
越諗越on9
追到剩1分個陣 Klay連續三個進攻炒粉
比對面打反擊
無啦啦拉開返變9分
之後成場追唔返

Kerr完全視若無睹 由得Klay狗亂鳩黎
講真 打鵝又好 打kings又好
Kerr都由得兩兄弟鳩打
連續失誤或者連續炒粉被反擊
都唔肯換人 轉節奏
寧願一波比對面推爆

落場冷靜下 換個人穩下節奏係咪咁難?
換波叔做教練都未至於搞成咁
睇射姿都估到佢唔係勇杯茶
trade完已經光速淡出埋NBA
Kerr就係水退就知邊個冇着褲嘅表表者
跟本就有運 唔係有3老+KD
什麼都不是
出咩醜根本唔洗出咩醜,球隊自然唔會俾到高薪佢,所以啲新聞一直都傳傾唔成傾唔成。

要千萬年薪應該都有,始終仲有一定既實力同埋球隊圖騰。佢今季差到咁都場均17.9分,今場純粹係佢呢季既縮影之一,係最關鍵時刻自爆啫。

Joe Lacob本來就係想係Klay第2次大傷之後就開始執隊波,將球隊開始年輕化做接軌,當時佢地就係想靠Wiseman執過隊波,佢當時既potential咪就係大家夢寐以求既手長腳長既內外得分手,點知啲Scout錯估左Wiseman既籃球IQ,過份睇重左佢既身體天賦,之後又傷,冇機會兌現到佢既天賦,二來冇考慮到Poole膨漲,同廢鳩直接有Beef,而Kerr唯一真正冇俾過咩機會既只係得Mo,其他既要機會都有一定既機會去打。

係運氣機遇同化學作用底下幫左球隊攞左2022個總冠軍,結果就令到成支球隊行左另一條路,行雙線,又想湊到細路,又要顧到老野,你回望返當年2014馬刺,佢地以老帶新浸Kawhi都差唔多2-3年先見到希望,但實際上佢地當時帶到出黎既新仔真係得Kawhi一個,勇士短期內帶到Poole同埋JK已經算得上成功,的確唔係隊隊波champ完之後都做到。

講到尾,唔覺得呢2季失利係咩問題,年年你攞晒咩,2016年仲傷啦,事到如今呢十年實實在在有4冠,勇士縱壞左幾多球迷?

今個off-season,就係要執返好隊波,搞掂Klay份約(簽=無論點都要降佢既球隊既定位),搵返合適既幫手,新仔要上既就上,唔好再簽早泄/Wanamaker/Chiozza呢啲球員嘥左個spot,我就唔信佢地唔可以重新黎過。

仲有見頂,勇士今季咁浮動,就係因為除左Klay之外,另類花式下滑同不穩,冇大傷冇足夠既所謂功勳底下點解可以避開咁多批評,佢份約話貴唔貴話平唔平,4年年均2700萬喎,仲多過Dlo同大橋,假如佢防守端真係咁有主宰力可以彌補到進攻,佢今場波邊有可能係25分鐘內-25。

呢個off season重新計劃,以退為進絕對係好事,而家輸到咁徹底反而仲樂觀。
少有幾高汁既回覆
btw補多句 kawhi喺刺第一季24分鐘第二季已經有31分鐘playtime 古仔第二季得20.8 今季多左都係得26.3
就係有一班球迷覺得唔畀playtime佢學同犯錯就會養到出黎 仲係未成氣候即係佢冇料
今日呢場咪水退就知邊個無著褲
全部現晒出嚟
今年咁都已經打唔贏附加賽,下年三老再老一年,再玩功勳籃球真係叫班後生trade me定都得啦,隨時連附加賽都無得打
到時出5G陣
大清,書人,哈利,假期,Ant
問你哋怕未
Klay15m價位開2+1俾佢 唔要就算啦

下季一定要古仔做第二進攻點 毛上正選
Klay坐後備

Gpii looney呢啲睇吓可唔可以打包送走 要翻個七尺工兵翻嚟

玩傳切唔係問題 但唔可以再係三老玩傳切

再唔改唔係下年連play in都冇得打
理想係咁
15大用人唯親,只會繼續見到 3老+見頂
我覺得毛唔洗勉強留勇啦
正選主力練古同TJD 波仔二陣主控
老實講 唔爭冠留見頂無咩用 打返好嗰數據半季攞去換大年pick應該得
如果唔用二清
15大 寧願用 波仔 打正選SG 都唔用 毛弟
2陣主控 又要買另一個
勇士年年都會講你聽會爭冠
理想與現實啫
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞