青馬橋雙向收費第一個工作日就仆哂街

1001 回覆
325 Like 5 Dislike
咩事情 搞咩塞到咁

冇爬文?

睇完文唔知入面咩情況 收費站點分配

四條人手 兩條auto

仆街啦咁

得四條人手

梗係先引導車輛用果六條
但唔收錢
再起好晒之後先全部收
班官個腦裝屎?
咩事情 搞咩塞到咁

冇爬文?

睇完文唔知入面咩情況 收費站點分配

四條人手 兩條auto

仆街啦咁

得四條人手

梗係先引導車輛用果六條
但唔收錢
再起好晒之後先全部收
班官個腦裝屎?

有腦就唔會做官
點解香港autotoll 唔普及同做唔到camera收費?明明技術已經係度好耐
點解香港autotoll 唔普及同做唔到camera收費?明明技術已經係度好耐

你要問做官個班垃圾
新整就整埋八達通先轉啦
運吉處d人係唔係腦殘?

起果幾個收費站要幾個月,政府真係唔死都無用

佢係咪無諗過整八達通

仆佢個街
街坊舖士多仔都有八達通啦
有幾難整
屌!

係咪想焗人用autotoll

咁你見唔見用紅隧既人轉晒用autotoll丫

autotoll 要收月費真係好on9

全世界係香港先咁西
autotoll隧道公司自己搞政府又從來唔撚理
戇撚鳩俾正價仲要月費行政費又按金又最低結餘慌死你負錢走佢數咁麻撚煩煩
除咗快得嗰十零秒你話有乜誘因?
如果好似日本ETC咁有折又可以直接link credit card找數我諗大撚把人用
成班官食老本根本冇心搞
不思進取你睇吓車牌式樣法例仲係用緊70年代標準就知

你要問做官個班垃圾

唔係做唔到
而係唔肯做
新整就整埋八達通先轉啦
運吉處d人係唔係腦殘?

起果幾個收費站要幾個月,政府真係唔死都無用

佢係咪無諗過整八達通

仆佢個街
街坊舖士多仔都有八達通啦
有幾難整
屌!

係咪想焗人用autotoll

咁你見唔見用紅隧既人轉晒用autotoll丫

autotoll 要收月費真係好on9

全世界係香港先咁西
autotoll隧道公司自己搞政府又從來唔撚理
戇撚鳩俾正價仲要月費行政費又按金又最低結餘慌死你負錢走佢數咁麻撚煩煩
除咗快得嗰十零秒你話有乜誘因?
如果好似日本ETC咁有折又可以直接link credit card找數我諗大撚把人用
成班官食老本根本冇心搞
不思進取你睇吓車牌式樣法例仲係用緊70年代標準就知

多做多錯, 少做少錯, 唔做....咪唔錯囉
放工時間,實玩撚殘條北嶼
依加仲塞唔塞
以後坐早機一定仆街

幫襯龜鐵囉

屯門撚點算

如果而家取消,之後就到比人收咗錢果啲屌

15蚊同塞一個鐘以上,我相信大部分人都唔介意豪俾政府

你咁睇得起香港人

痴撚線,政府做錯野仲要普通人「豪」俾佢?

你俾左$15蚊都用左條路,仲想要人賠返俾你會唔會太ON9
塞到傻同$15蚊之間,我有錢揸私家車真係寧願唔塞車囉

你都戇尻尻
垃圾港豬就係你呢啲

關$15撚事呀,你做錯野我一蚊都俾多你啦
個撚個好似你咁,政府做乜撚都得呀

你都on99,用左條路想唔俾錢,你咪仲仆街
政府係仆街又好撚蠢,但唔代表市民因為咁就要放棄正常公民意識囉,你咁諗都唔好得過政府幾多咋仆街仔

數學題
單向收費$30
雙向收費$15+$15
早上雙向之後轉單向$15+30

我完全明件事係點樣假設
但合理應變應該今日全日來回免費,理應係政府豪返俾市民
但係調返轉咁講問題係出於朝令夕改其實又冇得怨
政府應變ON9我改變唔到,但大嶼山我一定要出
事後我會唔會為左$15而去小額告政府?你真係做個官都會笑你ON9為啖氣啦
所以咪就係寧願塞一粒鐘定俾多$15?
前題係$15可以塞少一粒鐘係賺左,我接受係因為經濟原則問題,你地有人覺得一蚊都唔值得讓步係個人問題,但唔係歸咎政府ON9然後賴死同完條路然後嘈唔公平然後唔俾錢囉,咁樣咪一樣係刁民
多D人幫手塞勁D
唔係真係唔理
有冇人知依家情況如何
元朗要出港島返工,坐968經大欖o唔ok?

Google 大神話冇事

有冇source?

屌你,咪話撚左google。
用你對屎眼睇撚清楚啦。🖕🖕
係咪總之搭 巴士都仆哂街
以後坐早機一定仆街

幫襯龜鐵囉

屯門撚點算

搭船真心快
有冇人知依家情況如何
元朗要出港島返工,坐968經大欖o唔ok?

Google 大神話冇事

有冇source?

屌你,咪話撚左google。
用你對屎眼睇撚清楚啦。🖕🖕

新聞報 正常返
多D人幫手塞勁D
唔係真係唔理

有車又得閒既巴打,聽日唱到毫子,入去叫人數
唔洗佢地找

你咁睇得起香港人

你都戇尻尻
垃圾港豬就係你呢啲

政府係仆街又好撚蠢,但唔代表市民因為咁就要放棄正常公民意識囉,你咁諗都唔好得過政府幾多咋仆街仔

乜撚叫用左唔俾錢呀,你弱撚智架,邊撚個講?
每個人行來回都係$30,法例規定$30,做乜撚要某啲人俾多? 屌你啦
以後坐早機一定仆街

幫襯龜鐵囉

屯門撚點算

西鐵>東涌線>機場快線
全程個半鐘
真心問,其實係應該要幾多個收費亨先夠用?佢好似完全冇計過流量?
以後坐早機一定仆街

幫襯龜鐵囉

屯門撚點算

西鐵>東涌線>機場快線
全程個半鐘

屯門碼頭坐船--> 東通碼頭行去東薈城 ---> S1
一個鐘
唔知聽日重有冇?
真心想知今日做佢地道路收費亭既收銀,有無諗過做做下唔撈
應該第一日就比人屌晒老母
到時有亭都無人做

你咁睇得起香港人

你都戇尻尻
垃圾港豬就係你呢啲

乜撚叫用左唔俾錢呀,你弱撚智架,邊撚個講?
每個人行來回都係$30,法例規定$30,做乜撚要某啲人俾多? 屌你啦

政策就算ON9你都係要守架喎
就算真係朝早$15入,夜晚$30咁又有咩辦法,
咁唔順氣一係你就保留證據事後上法庭追返$15,一係咁撚本事你就入左大嶼山就以後唔好揸返架車出來

你覺得$1都唔豪得唔代表人人都要圍住你轉架,都唔知咁勞氣做乜鳩

你咁睇得起香港人

你都戇尻尻
垃圾港豬就係你呢啲

數學題
單向收費$30
雙向收費$15+$15
早上雙向之後轉單向$15+30

我完全明件事係點樣假設
但合理應變應該今日全日來回免費,理應係政府豪返俾市民
但係調返轉咁講問題係出於朝令夕改其實又冇得怨
政府應變ON9我改變唔到,但大嶼山我一定要出
事後我會唔會為左$15而去小額告政府?你真係做個官都會笑你ON9為啖氣啦
所以咪就係寧願塞一粒鐘定俾多$15?
前題係$15可以塞少一粒鐘係賺左,我接受係因為經濟原則問題,你地有人覺得一蚊都唔值得讓步係個人問題,但唔係歸咎政府ON9然後賴死同完條路然後嘈唔公平然後唔俾錢囉,咁樣咪一樣係刁民

邊撚個話唔俾錢呀
係唔撚俾多咋

佢可以只收回$15,直至搞掂去程收費問題先收去程$15
政府做錯咪佢埋單,做乜要某部分人埋?
係你呢啲自己勁計較又冇撚邏輯嘅師奶思維先會諗到去「有人唔想俾錢」度,完全九唔柒搭八
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞