青馬橋雙向收費第一個工作日就仆哂街

1001 回覆
325 Like 5 Dislike
青嶼幹線實施雙向收費後第一個工作日,機場方向出現嚴重擠塞,車龍一度塞至屯門三聖,目前仍然去到小欖。大欖隧道往九龍方向目前實施間歇性封閉。運輸署總運輸主任梁佩賢呼籲入機場的市民盡量使用公共運輸服務,或使用其他道路,若果要行走青嶼幹線,要盡早預備繳費。她估計,今次擠塞是司機不熟習新安排,要花時間搵現金及找錢

屌你老母政府好波 錯都唔撚認

好野,冇野好賴,走去賴司機冇散錢比要找錢

就好似前幾頁個巴打咁講,青嶼做到車距十秒先出聲啦

下 唔係應該預定要找錢架咩
屌你老母miss左班機
想知有無得賠

司機問題 政府無錯
賠條鐵俾你

就係呢個問題

政府無認錯 仲出STATEMENT話係司機問題
所以保險上睇只係"普通"塞車

巴打
恭喜哂
搭的士個啲咪好甘

運吉處中間一個鐘瞓咗定縮咗落邊到?

個通告第一句 keep 住寫 因車多關係
係你班賤民自己攞嚟
無提過佢收費亭 on 9
因為唔夠錢找呀
你地等多陣啦
唔好意思呀
住馬灣果d多得你唔少

出冇問題但冇車入島
住馬灣果d多得你唔少

馬灣起碼有船坐
青嶼幹線實施雙向收費後第一個工作日,機場方向出現嚴重擠塞,車龍一度塞至屯門三聖,目前仍然去到小欖。大欖隧道往九龍方向目前實施間歇性封閉。運輸署總運輸主任梁佩賢呼籲入機場的市民盡量使用公共運輸服務,或使用其他道路,若果要行走青嶼幹線,要盡早預備繳費。她估計,今次擠塞是司機不熟習新安排,要花時間搵現金及找錢

痴線老屈到咁
洗撚佔中咩 政府自己都癱瘓左半個香港

運吉處中間一個鐘瞓咗定縮咗落邊到?

個通告第一句 keep 住寫 因車多關係
係你班賤民自己攞嚟
無提過佢收費亭 on 9

又唔見我凌晨有塞
明顯係你班友係咁隊入大嶼山

做唔到10秒: 司機未習慣車距十秒, 司機問題
想問下屯門市中心去機場
點樣最快?
原先諗住搭A車
依家可以點

游水

搭船啦 去碼頭
或使用其他道路

想知仲可以用邊條路入大嶼山?
港珠澳? 屯門連接港珠澳隧道?
兩條都未起好

痴撚線
咁你不如禁咗啲私家車唔俾去機場
住馬灣果d多得你唔少

馬灣起碼有船坐

荃灣船係做樣
非繁忙時間先有schedule
聽日係咪又會係咁
垃圾到,淨係識搞政治

攪政治犯就識
屯門果班窮閪
隔離走佢地岩架啦
乜唔係由單向收一次$30 變雙向收兩次$15?
關庫房收入咩事
屌D官反應係咪咁撚慢, 見到唔對路拿拿林取消變返單向收費啦, 解決辦法就係唔撚理由佢塞?

如果而家取消,之後就到比人收咗錢果啲屌

痴撚線
咁你不如禁咗啲私家車唔俾去機場

再者之前出機場咪又係咁多車, 又唔見塞到咁
都忽忽地
或使用其他道路

兩條都未起好

聽日係咪又會係咁

應該會係日經
或使用其他道路

兩條都未起好

海路
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞