青馬橋雙向收費第一個工作日就仆哂街

1001 回覆
325 Like 5 Dislike
青嶼幹線實施雙向收費後第一個工作日,機場方向出現嚴重擠塞,車龍一度塞至屯門三聖,目前仍然去到小欖。大欖隧道往九龍方向目前實施間歇性封閉。運輸署總運輸主任梁佩賢呼籲入機場的市民盡量使用公共運輸服務,或使用其他道路,若果要行走青嶼幹線,要盡早預備繳費。她估計,今次擠塞是司機不熟習新安排,要花時間搵現金及找錢

屌你老母政府好波 錯都唔撚認

又唔關政府事 好波呀

弱智都唔信佢....
香港第一次出現收費亭??屌啲亞姐第一日返工找錢慢都合理少少呀
青嶼幹線實施雙向收費後第一個工作日,機場方向出現嚴重擠塞,車龍一度塞至屯門三聖,目前仍然去到小欖。大欖隧道往九龍方向目前實施間歇性封閉。運輸署總運輸主任梁佩賢呼籲入機場的市民盡量使用公共運輸服務,或使用其他道路,若果要行走青嶼幹線,要盡早預備繳費。她估計,今次擠塞是司機不熟習新安排,要花時間搵現金及找錢

又唔關政府事 好波呀

千錯萬錯, 總之政府無錯
屌, 同支那一鳩樣

呢啲仆街運輸主任,係咪應該要集體屌尻佢,講野仲經唔經大腦,民憤已經咁撚大架啦,仲要講埋啲咁撚蠢既野?

屌完人地都係十皮一個月

呢下先仆街, 交稅養埋呢D廢柴
塞到去大欖隧道入口
唔講仲以為幾百車相撞

諗起呢段片
https://www.youtube.com/watch?v=U7yv-0nIaAY

又唔關政府事 好波呀

千錯萬錯, 總之政府無錯
屌, 同支那一鳩樣

呢啲仆街運輸主任,係咪應該要集體屌尻佢,講野仲經唔經大腦,民憤已經咁撚大架啦,仲要講埋啲咁撚蠢既野?

屌完人地都係十皮一個月

起碼屌過無悔
有朋友話佢個frd 遲左少少出門口, 諗住計到啱啱好到機場checkin, 點知頭先話好似趕唔到班機

諗起之前有個post,話人提早兩個鐘到機場係on9

我班fd成日話我戇鳩咁早去機場
無論出定入佢地都係計到啱啱好盡晒
我就習慣早2個幾鐘嘅
有冇人知依家情況如何
元朗要出港島返工,坐968經大欖o唔ok?

Google 大神話冇事
星期四搭夜機應該坐機鐵算
點解咁on9
應該未開始雙向收費個陣叫啲人行啲有收費亭既路但唔收錢 去起埋靜低個啲
再起好曬咁多收費亭先實施
有冇人知依家情況如何

有冇source?
屌D官反應係咪咁撚慢, 見到唔對路拿拿林取消變返單向收費啦, 解決辦法就係唔撚理由佢塞?

如果而家取消,之後就到比人收咗錢果啲屌

15蚊同塞一個鐘以上,我相信大部分人都唔介意豪俾政府

你咁睇得起香港人

痴撚線,政府做錯野仲要普通人「豪」俾佢?
聽日早機係咪唔洗諗坐a車?
第一日跪低哂,港豬轉用鳩鐵,冇人過橋蝕錢,順勢加價
依單野實可以光速搞掂
影響到班外國旅客一定好快手
唔可以搞到機場
點解咁on9
應該未開始雙向收費個陣叫啲人行啲有收費亭既路但唔收錢 去起埋靜低個啲
再起好曬咁多收費亭先實施

屌佢老母宜家連基建都玩DLC咁
有冇人知依家情況如何

有冇source?

仲source乜鬼, google地圖開路況咪睇到囉
蘋果更新話通返
有冇人知依家情況如何

有冇source?

元朗fb group話塞左成個鐘wo

睇下你有幾早啦, 你搭5, 6點個D車應該無咩問題?
有冇人知依家情況如何

有冇source?

人地都寫明Google話,你想要乜source?

坐n車啦
第一日跪低哂,港豬轉用鳩鐵,冇人過橋蝕錢,順勢加價

加25蚊,睇你地張張100 50慢慢找,無限loop
運輸署總運輸主任梁佩賢估計今次大塞車的原因,可能是駕駛人士還未熟習新安排,需要花時間搵現金及找錢。

找錢都係司機既錯
仆街下星期早機

之前東涌線又壞,依家青馬又塞車,早幾日睇新聞hk express 又出事

去旅行第一關已經收皮
依單野實可以光速搞掂
影響到班外國旅客一定好快手
唔可以搞到機場

我今朝返工遲到仆街
諗緊聽朝博唔博好

天水圍坐機鐵好鳩煩
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞