青馬橋雙向收費第一個工作日就仆哂街

1001 回覆
325 Like 5 Dislike
塞完又到下路
有朋友話佢個frd 遲左少少出門口, 諗住計到啱啱好到機場checkin, 點知頭先話好似趕唔到班機

窒到痴左線

你等左幾耐 我係你前便

咁都有得相認

今朝返工遲左15mins
哇屌 過幾日要上機

早多兩個鐘差唔多

想問今朝係幾點開始塞

想坐頭班機場巴士入去

8點

8點汀九已經爆哂
應該要再早

無得再早啦 新界撚 清晨狗鐵未開

屌你老母 777
星期五朝早8點機 坐5點巴士入 避唔避到塞車?

搭鳩鐵啦

住上水 搭鳩鐵真係會快d?

咁你慢慢塞
青嶼幹線實施雙向收費後第一個工作日,機場方向出現嚴重擠塞,車龍一度塞至屯門三聖,目前仍然去到小欖。大欖隧道往九龍方向目前實施間歇性封閉。運輸署總運輸主任梁佩賢呼籲入機場的市民盡量使用公共運輸服務,或使用其他道路,若果要行走青嶼幹線,要盡早預備繳費。她估計,今次擠塞是司機不熟習新安排,要花時間搵現金及找錢

屌你老母政府好波 錯都唔撚認
等睇收工

收工搭乜好

收工咪同平時一樣邊會有事
青嶼幹線實施雙向收費後第一個工作日,機場方向出現嚴重擠塞,車龍一度塞至屯門三聖,目前仍然去到小欖。大欖隧道往九龍方向目前實施間歇性封閉。運輸署總運輸主任梁佩賢呼籲入機場的市民盡量使用公共運輸服務,或使用其他道路,若果要行走青嶼幹線,要盡早預備繳費。她估計,今次擠塞是司機不熟習新安排,要花時間搵現金及找錢

第一日認識香港政府咩
香港咁耐有冇試過塞到咁

有, 觀塘成日玩鳩東九龍
夠疆就咪撚取消 日日係咁塞

幾時都係你d賤民既問題

學埋龜鐵解釋:司機問題
有朋友話佢個frd 遲左少少出門口, 諗住計到啱啱好到機場checkin, 點知頭先話好似趕唔到班機

下 政府無錯 係你地未習慣姐
呢個政府係要俾外國人,支那人屌到反艇先識搞

我諗好快會取消雙向收費

遲早都要開雙向既咁 不過未整夠收費站就開始雙向收費真係好On9

無話遲唔遲早
係你政府驚收撚少左錢先搞獲咁既野
但你問心有幾多車係你青馬in,另一邊out丫
平時d私家車,搵食車,巴士,的士會唔會入完機場走返上大陸呀

條路都未開

屯赤同青馬係可以同時做單向回程先收錢,但政府為左驚有人番大陸一去冇回頭蝕左15蚊先搞埋d咁既濕鳩野

佢喺港豬澳門口加多個收費站咪ok
總之一離開大嶼山就收30
進入大嶼山唔使錢
如果係經港豬澳入就用飛仔有discount

佢又驚收多人
如果佢唔用青嶼
由港豬澳去完機場即走嘅話
理論上係唔洗比青嶼果$15

起條橋都用左幾多千億啦,唔爭左15蚊

唔係話幫佢
但係到時收唔足咪又比人屌柒

第一日認識香港政府咩

認錯好撚大鑊
係咁俾人質

真係有機會咖
等睇收工

收工搭乜好

收工咪同平時一樣邊會有事

放工入大嶼山嗰堆車咪又係要停車俾錢
呢個政府係要俾外國人,支那人屌到反艇先識搞

我諗好快會取消雙向收費

遲早都要開雙向既咁 不過未整夠收費站就開始雙向收費真係好On9

無話遲唔遲早
係你政府驚收撚少左錢先搞獲咁既野
但你問心有幾多車係你青馬in,另一邊out丫
平時d私家車,搵食車,巴士,的士會唔會入完機場走返上大陸呀

條路都未開

屯赤同青馬係可以同時做單向回程先收錢,但政府為左驚有人番大陸一去冇回頭蝕左15蚊先搞埋d咁既濕鳩野

佢喺港豬澳門口加多個收費站咪ok
總之一離開大嶼山就收30
進入大嶼山唔使錢
如果係經港豬澳入就用飛仔有discount

佢又驚收多人
如果佢唔用青嶼
由港豬澳去完機場即走嘅話
理論上係唔洗比青嶼果$15

一係就將條數combine 落港豬澳離港個收費度咪唔怕收多人

好野,冇野好賴,走去賴司機冇散錢比要找錢
諗個個弱智
拍版個個白痴
而家都未知係收費慢定排隊個位有樽頸
不過都ON9架喇

成個規劃都亂9晒龍
當初做肯定無計流量同架次
就咁話起收費亭就算

規劃同計劃計咗顧客執行都係另一回事

呢單未必有乾收銀
似係路政自己搞
佢應該諗住起收費亭好小事

如果係乾收銀plan出黎,果間公司應該執柒左佢

所以結論係路政柒咗

好野,冇野好賴,走去賴司機冇散錢比要找錢

幾時都係賤民既問題
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞