青馬橋雙向收費第一個工作日就仆哂街

1001 回覆
325 Like 5 Dislike
之前話屯門好住果d 係邊

我覺得政府,巴士公司,狗鐵跟本當屯門人係狗咁撚

無錢住市區咪話屯門好囉
你睇下比屯門同市區佢揀佢揀邊到
居然搞到大欖隧道都有得學人間歇性封閉

車流管制
粉嶺坐巴士入使唔使兩個鐘

車流管制

只要唔比車行就唔會塞
粉嶺坐巴士入使唔使兩個鐘

不如落車返屋企算
正式宣布屯元天人以後唔使搭巴士

重返97前日塞3粒鐘狀態

遲D屯門機場海底隧道通就好D嫁啦

唔好咁大聲呀
佢條路唔包屯門西繞道
即係話由深圳或者元朗天水圍,經屯赤轉去港豬噢/機場啲貨櫃車私家車全部要經屯門市中心嗰段屯門公路同皇珠路,龍富路,呢幾段路全部得兩線。佢一開我敢批屯門嘅交通起碼癱一半

10號幹線 > 屯門西繞道

佢條路而家都仲係商討中
屯赤遲一兩年就通車,呢條路傾完招標完起碼都唔會喺呢一兩年內發生架啦

屯赤一通大家隊哂落屯公,到時花生滿地瀉

無錢住市區咪話屯門好囉

屌 駁唔到
整翻個新界環迴大塞車
龍尾幾時相交

車流管制

只要唔比車行就唔會塞

記者: 今日實施雙向收費結果如何?
政腐: (封撚住一架車都無之後) 大致暢順
過左暑假就
屌你老母 啱咖啦
唔整單甘嘅 癱瘓全香港
班垃圾高官都唔撚知驚

高官:未撚驚過

事實
政府真係好on9
要雙向收費, 但又無諗好找續問題
你無錢找就唔好收人錢啦

到時話改做20蚊一程 方便市民比錢
好在上左早一班車
過左暑假就

塞到冇得撈
龍尾幾時相交

屌 諗起都興奮
好彩今日搭鐵
其實星期六個晚開始封個時都有d塞
青馬好心見到咁就依家宣佈今日免費清左d車先啦

咪撚on9啦,宜家政府就係俾你感受塞車嘅痛苦,等你習慣
以政府嘅logic,你唔想塞,咪搭機鐵東涌線囉(如果你啱啱係鐵路沿線地方)
個腦裝屎,封五條link封到十二月,逐個整唔得要一次過嘅

?
唔同公司

開聯營未處理到問題囉

其中一條係港豬噢

個條算鳩數啦會有幾多車行

講緊聯營唔到

我想講要處理一定搞得掂 大嶼山係孤島得3條橋出入要整有幾難

其實未來都係得港珠澳、屯門-東涌同青馬離開大嶼山,
屯門-東涌收幾錢?
如果都係收15蚊,咁咪青馬同屯門-東涌離開大嶼山時先收錢
如果架車青馬入港珠澳走,去撚到虎門再番深圳番香港,
果15蚊蝕比佢啦屌

可以係屯門走,屯門條路應該好似西隊咁用經營權,但青馬就政府經營,如果青馬入機場唔洗收錢,咁個個都用青馬入
開頭見通告都諗洗唔洗咁急搞
點知原來未ready,咁就頼咗野
聽日會唔會取消返?

唔會,無壓力下正苦做野唔使理人感受
早d出門口咪得囉

無錢住市區咪話屯門好囉

咁如果倒轉問,屯門樓價有冇特別平?
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞