(嘈交要自貼身材)健身資訊討論區237新手問嘢睇#1

1001 回覆
3 Like 1 Dislike
真係未必 之前搵料個陣覺得有d真係流流地
或者係我唔識野

課程大綱的確係大同小異,但問題係每個topic既深度... 佢地只會提到一大堆好皮毛既資訊,你亦唔好期望每個topic會有一門大學course既深度,到最後你只會學到一大堆「鬼唔知阿媽係女人」程度既野。

咁樣會引伸幾個問題:
1.究竟成個course值唔值8000幾至14k? 老實講,呢堆咁textbook形式既資料,坊間好多講波標既書都有提到,深度都係類似。值唔值真係見人見志

2.睇你原意都係想學多啲野黎back up自己既訓練,而呢個課程既野係唔係有幫助? 我覺得冇乜。作為純玩波標既人,我唔係太睇到佢點樣幫我建立一個似樣既program。唔好expect有任何case study 或者 literature review類既東西,所有野都係好片面。其中有一個問題係,書本入面的確好多內容,但你好難搵到個位係將佢既內容同自己既訓練經驗融合一齊,然後改善到本身既訓練模式。

假設nasm同aasfp好可能好類似,如果想進一步了解nasm既內容,上youtube search nasm啲revision video或者經hkall直接借佢本textbook黎睇,最後去判斷aasfp岩唔岩你。而且要記得,你唔係想搵個入行執照,只係想豐富知識。
冇深入研究又冇營養師嘅幫助
就咁聽佢講個肝應該好大機會出事
到啲仔女生酮疹到時就識醒
唔洗啦
教你一次 你就咁有自信學識
周圍去試下堂都搞得掂
唔使去俾700幾正式上堂啦
試堂都夠你學識動作
魚生飯算唔算mini cut既餐單範圍
想問下灣仔247 一堆操屎忽機嗰到係唔係女性專區?
男人都要操屎忽
頭先入去見到全部都係囡囡,以為女性專區 嚇到即刻出返去
有冇偷偷地射精落佢哋度
你醒目
isolate lateral wide pull down
isolate front lat pull down
isolate lateral highrow
cable lat pull down
standing cable lat pull down
Seated Cable Rows
seated row
tbar row
pull up

back day如果揀4個做 邊幾個好?
最尾3個加lat pull down
我prep緊都有食譚仔,計好數咪得
ching有買到熱狗課程?
唔係比賽既話唔洗咁極端既

幾滴豉油咪最多10令廿卡

但會好味好多
https://www.youtube.com/shorts/ODRniE3nj38

即時諗唔到, 我唔係一個合格尖巴
seat row好過seat cable row?
Free weight>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>> cable
不過好撚養眼
如果喺 gym有仆街唔肯share機點算
一係等一係開拖,可以點
有冇其他方法
自己開間gym 唔share間野比人用
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞