(嘈交要自貼身材)健身資訊討論區237新手問嘢睇#1

1001 回覆
3 Like 1 Dislike
咁你係想 bulk定cut先
我都唔知自己想點依家好似係慣左想郁先去做咁
Push day着ultraboost pull day leg day着vans
聽落似想maintain 咁你食夠tdee啦 唔使多唔使少
返shift真係幾難下唉好心煩
我咪又返shift
每日操野時間唔同都係習慣返黎自然會適應
食方面咪盡量揀高蛋白食物
係佢呢啲頭
唔係其他野
我仲係食唔夠tdee其實會點
無乜既,進度慢恢復差囉
佢腳短
有無兒童bench推介比佢
可能一兩日 可能0痛 可能直接傷到要坐輪椅
好個人
我以前都係咁拉 拉咗三年冇咩野
最多第日朝早刷牙有少少酸
有啲人彎少少已經痛到叫救命
安全第一
想問其實做barbell row同inverted row有冇咩大分別
咁即係食粉同雞波都叫有用
佢踏啞鈴已經唔係第一日既事 同埋會霸哂啲cable同位
大波男護士ty
Free weight 同bodyweight 既分別
https://www.instagram.com/reel/C5pryfJBxIA/?igsh=dzJyanRuODBtaDky
到底呢啲尖G點解可以操極都冇料到 啲動作品質差到捉個一年年資既新手都捉到錯處
著住件健美港隊tee
少少肉都無呃到邊個
想屌大波靚女姑娘
細個打波腳踝有傷 活動度差 操腳一定要對鞋
但真係好唔想成日拎出拎入
最緊要我自己又唔係squat得重 成個裝備撚咁
我squat1餅到4餅都會著,活動度問題,同埋無人理你既 做gym係自己既事黎,自己都唔體諒自己身體,咁點會令佢肯長肉
呢啲女又唔食多啲野,晚晚夜蒲點會有大隻仲要支那閪
買鞋squat鞋方便過次次搵野墊腳踭
170算易睇落大隻啦,同肉量下睇落大隻過180嘅gym撚。我個frd同你一樣高,65kg嗰陣就已經有野睇。

唔好咁好高騖遠,cut到bf18,儲下肉量,很快大隻的,加油
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞