(嘈交要自貼身材)健身資訊討論區237新手問嘢睇#1

1001 回覆
3 Like 1 Dislike
你以為自己啱 其實做錯
好似7.5kg
睇Dr. Ma 仲好
雷老师
我以為program 係講佢一條龍 set好哂動作 帶我操一次 會指正我角度 ,再包埋 預我每日食幾多 先夠
唔係話教練冇用 我乜都唔識跟 主要都係想要呢啲
並唔係要個人望住我操
點解你會覺得帶操一次就代表會識
你兩個星期先比一堂錢就想要咁多服務
你真係on9到覺得1堂可以講哂所有動作?
當你1週3練,又好聰明,1堂教1日動作你仲要完全記得。1個block又比較長,3個月12個星期,上得6堂,都要去到第3堂week5先識哂
連運動底都冇,分分鐘完左block都未學哂
以上仲未計SBD

不過你咁On9都係唔好搵pt,返正唔洗幾耐唔係人解你約就係你解人約
我幾肯定你冇可能教一次就識
邊個anna
其實你咁醒操一次就識

咁上youtube學動作咪得囉

program 上網google都大把啦

食幾多tdee又係google都有得計

果一兩堂都慳返
坊間教練水份極重, 特別係新手連真係出過大賽拎獎既都唔識揀 堂堂8舊水轟落個垃圾到真係晒錢晒時間 食多兩餐魚生仲開心, 肌肉大得仲快

講真我覺得新手買熱狗王個教學真係夠,同埋慳番好多錢。 睇熟練熟條片既野, 有野唔明再搵教練都唔遲。

同埋新手搵教練記得買十堂先, 唔好一野買三十堂(雖然平d)。 教練呢d野真係人夾人, 十堂試左啱唔啱口味先, 一野三十堂買到個唔夾既到真係想喊。
如果佢淨係望住你操 無幫你
你應該換人
你淨係學一次 然後自己操
又玩得輕
玩一年都大唔到好多啦
想問各位有無人打算考/考左教練牌?唔係為做教練 只係想學多啲健身/身體肌肉骨骼結構/營養知識 可以claim持續進修基金之下大家會推介浸大個體適能導師證書課程定AASFP
今年MISS左BU個報名
我都等緊aasfp
佢好似4月9號先截完一次真係差幾日就報到
係呀屌 我10號先記得去睇
巴打知唔知下轉大約幾時
AASFP佢有2 PART 基礎個個而家都仲有得報 $2900
上完基礎個個先可以上2.0
2.0先有得claim CEF

以為可以直接報 一陣再睇睇先
巴打你已經讀過基礎?
我讀左nasm cpt,但真係冇乜點cover到你想知既野。想知更多anatomy 或者營養學既野,可能要搵其他更專門既course。

我見好多人都有讀precision nutrition, 不過自己就未詳細了解佢會教咩...
nasm cpt有無course outline可以睇下?
我見aasfp/健美總會既證書課程讀既野都係自己有興趣範疇
唔係大致上都係呢啲架咩

吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞