(嘈交要自貼身材)健身資訊討論區237新手問嘢睇#1

1001 回覆
3 Like 1 Dislike
我係squat rdl連住
Ladies first 仲撚賤種過ladies only

你整ladies only嘅話 入面嘅機你出面多數都會有一部一樣嘅係度 因為男性真係入唔到去ladies only嘅area 變相場主焗住擺多部係出面比男性用

Ladies first 就係啲入面有嘅機出面就可以大條道理唔擺多一部出黎 然後就用啲賤種理由話你都可以入去用 你唔入去關人鳩事 而男性入去ladies first area又要受到不必要嘅心理壓力 一陣又冇啦啦比人影話借啲而入ladies first area 有女要用又唔讓乜乜柒柒

如果我係ladies first area做做吓leg press冇啦啦有條女話想用 咁點計 唔通我要即走?

247 secret 嗰個搶口傻鳩anson又係好笑 仲夠膽講同優先座一樣 優先座係因為老弱有特別需要先要整出黎

而家女性有特別需要要用嗰啲機先? 等下都唔撚得? dnlm
錯撚曬
睇個樣都知ego lift kam撚
3餅都要人spot仲走去做4餅
雖然炒form
但respect佢拉到200
我respect佢用生命力厭接 雖然唔知為咩要搵條腰黎博
條傻閪個個po都留言想紅又唔望下自己個樣先
成日覺得呢啲人做gym會攪到張bench好污糟
試過有啲臭到係隔離張bench都閒到
你覺得佢做完呢日training會痛幾耐
又黎請教各位巴打
本身目的係減脂+有啲線條個體型
大約168高 本身71/72kg 減到依家62/63左右 體脂好似16定17% 屋企得個電子磅 好似話電子磅唔準
玩左5-6個月
每周3次 通常做大肌群 胸/腳/肩膊/背+2日帶氧
自問應該算係中下強度既訓練
我淨係操個日食大概100-120g蛋白質
休息日食得30-50g
每日都仲係維持緊比tdee低幾百卡
其實咁食蛋白質法有冇用
如果無咩用不如唔好浪費錢再買粉/雞波
你哋通常幾多日rest day
對唔住囉
我會用對幾個月無洗既護膝幫手等機
馬蛇教人操膊
佢好似冇搵華麗哥教posing
用40lbs推 incline
明明scap貼唔貼bench 發力好咗/差咗係因人而異
踩牆嘅話都算啦 屌你老味踩啞鈴講到有rib flair就即死推唔撚到咁
最憎人踩啞鈴 尊重識唔識
好想睇佢推2 餅
踩啞鈴真係好無品
以為自己係大明星
有無巴打會係leg day 以外嘅日子 都著squat鞋操野
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞