[Sony/罪大滔天]相機集中討論區 (131) 1625 f2.8G 月底發佈?

1001 回覆
4 Like 1 Dislike
炮鏡大家都叫炮鏡啦,你仲大細光圈乜鬼
你叫大光圈炮鏡呀?

同樣大三元大家都叫開大三元
你點叫呀弱智仔
至於佢乜鬼相對大光圈,冇人話唔係喎
但對比1.8甚至1.4,1.2等,有幾大呀?
CANON宣傳2.8確實係大光圈,你真係聽話

炮你老母臭閪,鬼唔知呢類鏡係叫大炮呀?你唔好再轉移視線啦咁你敢答我400 f2.8GM係咪細光圈未啫?係你聲大大話f2.8係細光圈呀嘛咁400GM就係f2.8光圈你柒咗唔敢答就縮返你老母狗閪入面啦答我400GM F2.8係咪細光圈?唔敢答就收皮
仲有呀,弱智大陸仔直係弱智唔係扮拎埋啲f1.2 f1.8 定焦鏡嚟話大三元恆定光圈f2.8變焦鏡細光圈?連其他巴打都串鳩你,你幾撚樣衰呀死大陸仔 reganlam

就算200mm 有f2.8都好撚大
咁有f1.8/f1.4 甚至f1.2嘅恆定光圈變焦full frame 鏡未呀?豬閪大陸仔 reganlam 拎定焦鏡嚟同恆定光圈變焦鏡比?你未撚柒夠呀?

仲有呀,你除咗弱智,原來仲係盲閪嚟我話過光圈係要計埋焦距同定焦/變焦類型嚟定義,仲話過35/50 f2.8唔算大光圈仲想老屈我跟canon話24 f2.8係大光圈?你選擇性失明想屈我?定係你真係盲閪呀?拎證據出嚟啦死大陸仔 reganlam
Thx 巴打
應該都會等埋1625 再諗
雖然有大光圈係正, 但廣角用定焦都係較難影

傳緊聽晚就發佈
要定焦定變焦抑或大光圈?
唔好聽啲柒頭盲目咁追求大光圈
睇自己真正需要而決定
你啱
死,2.8真係變左細光圈炮鏡
你講1625唔係大光圈,死啦
希望支85mm可以再輕身d
死大陸仔話你弱智就真係無撚講錯原來400 f2大過400 f2.8GM就= 400GM係細光圈?

你個豬閪支那二元思維原來係衹有大同小,唔可以兩支都係大光圈果然真係大陸仔咁sigma 14 f1.4夠比14 f1.8GM大啲啦,咁係咪14GM都係細光圈呀?豬閪大陸仔
所以咪話你 reganlam 係豬閪大陸仔真係無撚講錯我邊隻字話1625係細光圈?cap出嚟俾我睇下啦我話14GM係大光圈就=1625係細光圈?兩支都叫大光圈,不過14GM更大咁解,想扭曲我意思嚟玩斷章取義?收皮啦學你件死大陸仔咁撚無恥拎canon 400 f2嚟話400 f2.8GM係細光圈咩
以罪大近年來嘅設計風格,似係會透過減少特殊鏡片或鏡身部份金屬位嚟減輕重量,利用數碼修正嚟減少變形同紫邊係唔出奇,不過為咗保持圓形散景夠圓,前玉直徑嘅鏡身size 有機會保持不變

大家影街拍都用開咩風格外觀?定係影完再用執?
執相係咪MacBook最好?
M2 air 最低配置個部夠唔夠用
2定2.8先叫大光圈
咪同隔離個架妹F定G先叫大波一樣
唔關我事
巴打都識嘅邏輯,嗰啲低端二元思維嘅弱智大陸仔 reganlam 係唔識㗎
三狗係將個B叫大波
sony marketing都叫400 2.8GM做大口径唔使咁執著嘅
https://www.sony.com/ja/SonyInfo/News/Press/201710/17-099/
焦点距離400mm F値2.8のGマスター™大口径超望遠レンズを開発中
嘩乜原來成十皮嘢一支嘅400 f2.8GM都俾你鳩噏到祇係B cup波港女

咁canon 400 f2即係C cup波啦

咁世上有冇400 f1.8或f1.4呢類D cup或E cup波嘅鏡頭出現過呀?豬閪大陸仔

目前見唔到啵咁係咪代表呢個世界無D同E cup波嘅女人呀?

你連比喻都錯咗啦食地溝油食得多連腦都懵撚咗

B cup嘅女通街都係,咁係咪代表400GM都係通街都係,人人都有一支呀?你買唔買得起呀?死大陸仔 reganlam
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞