[Sony/罪大滔天]相機集中討論區 (131) 1625 f2.8G 月底發佈?

1001 回覆
4 Like 1 Dislike
16-35 GMii 同20G 太優秀

GMii做到咁輕 又有35端用
支新鏡吸引唔太到我 雖然67mm filter同差一倍既價錢都係要考慮既野...
支鏡咁靚 裝多塊玻璃會唔會曬咗
原來呢支用左外變焦
馬仔好似用內

我反而想知sony70-200縮短版會點出
會唔會出支由50開始
50-150就正 如果仲要細枝
1625,2450
1.5x同2x
駁住落咪50起跳至75-100
啲youtuber都sell得幾辛苦
買16-25不如加少少買16-35
起碼去到35mm呢個常用焦段先啦
唯一吹得就係咩16拍下vlog但講真用f4嗰支有PZ 唔好?
我期待50-120F2.8同120-300F4
不過一定唔會咁出
搵三島去吹先得
去旅行最緊要你咩住啲野行成日都頂到
如果你呢到淨係揀2470算
我之前係 28-200 + 20-40
我成日覺得有vlog必要
要手持自拍不如Samyang 18mm或者開crop用apsc鏡算

輕勁多
自拍果part又唔會有高畫質需求
你兩個開片都開左成年幾
明明唔嘈果時好正常
同果兩隻Gm仔果啲on9又唔同

你哋私底下其實係咪有路
純粹想炒旺個場佢?
VLOG support 求其搵支輕鏡
要專業RS4支援埋PZ鏡頭,諗唔到1625有乜地方用得上
我阻住佢賣新機搵食佢記仇
邊夠你咁件大陸狗咁勁,吹到咖哩黃耀華條狗撚都攣埋
我當佢地兩公婆哂花槍多

無限月讀block左佢地其實冇影響,三島你d圖勁撚大張你resize下得唔得
而且佢地都有影開相又會討論下幫下新手

唔似rip左隻過街老鼠冇料到執人口水尾,剩係fake鳩新手
啲大陸狗太柒
400GM細光圈都講得出
又話block咗我
但又要睇我篤爆佢啲留言,又要抵唔住頸
次次俾我屌到反擊唔到就貼垃圾圖當自己贏
正一廢柴
好認同,佢輕鬆佔個Post40%
我基本當佢狗叫冇理

16-35 f4真心好用
暫時係我堆鏡中使用率最高

16-35gm2
24-50 g
16-25 g
近依三支鏡身最短都係tele果段
拎落好唔順手
所以更加唔會考慮

好心Sony出85gm2好過
記得件死大陸狗俾錦見巴你屌鳩過佢窮閪買唔起A74,結果佢玻璃心發係咁咬住你,想同你玩泥槳摔角
你件死大陸狗係輸到收皮,鑊鑊俾我屌到啪啪聲,剩係識得無力的狗吠
仲要屈9其他人話唔比人買Gm
真人版丁蟹

Gm仔一號收左皮之後2-3號都歸隱左
手持自拍可以睇埋vlitrox新個支20 2.8
contrast,closeup同抗flare都好過samyang

平一半唔岩玩擺埋一邊都唔心痛

去旅行我兩機兩鏡16-35G同50-400
夜晚可以整支35 1.8
不過我自己去旅行通常早睡早起
10L袋都塞得落,通常其中一部長期唔係袋

睇影咩可能會再其他鏡
影星14GM,影女100GM,影生態。。。就買支500 5.6
個時用A73街價一皮野同A74官方價比係on9丫嘛
佢狂笑人買A74 on9咪屌柒佢
1635gm重係度
塞尚過左檔nikon,有咩關於sony佢就會出黎抽水話sony版d人點點點
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞