[Sony/罪大滔天]相機集中討論區 (131) 1625 f2.8G 月底發佈?

1001 回覆
4 Like 1 Dislike
我用緊bellroy 個10L ,可以擺到70200加個Wood連埋部機側邊仲可以攝多一兩塊Filter
但之前呢度有巴打講話reddit 有人話個扣qc問題會爆
你買唔買就自己衡量 我用左一排都粗用

平時用16-35/ 24-70 可以擺多支神牛v1pro
哩啲好個人,Wandrd 6L/9L Sling應該放到機連鏡,不過個樣好似唔太啱女仕用
用內膽
用緊wandrd 6L body+70200剛剛好
好似相機用品都全部好man
係咪歧視女仔
雖然人哋啲港女鍾意買包包買名牌
我就鐘意影相買鏡
其實HP都有女model戴上身圖夾唔夾就睇個人
應該唔了
家下有35150 2470gm2 2070
35150一定留 係諗緊賣2470定2070
2070 wide d好似實用過大一級光圈
但feel到賣完枝2470gm2又會遲早閪痕想買返
睇埋 wotancraft pilot 7L 10L 台灣官網買平好多
我有諗過搵啲魔術布包住再入袋(有時出街啲斜孭袋/背囊)
都得, 但攞出黎唔方便, 要Unwrap, 我斜孭款都買咗幾個, 最後都係用內膽加個messenger
邊隻膽好用
我都唔記得邊度買
不過求其啦,都係嗰啲嘢
咁樣拎出黎唔會唔方便咩
我用緊pd sling v2 10L 但都幾大舊下同埋一熱就成條帶嘅位全部濕曬
你鐘意咪得,各花入各眼姐
老老實實,你問我係街見到女仔揹包包同相機袋會望邊個先,我一定係望相機袋果個
A7III
有支2470Z走天涯
影開風景
想換過支走天涯
Tamron 28200
Sony 24105 f4
Sony 24240 f3.5-6.3
Samyang 35150 f2-2.8
呢幾支點揀好
基本上除咗tamron其他都少少out budget,但都想聽吓意見
2070G
所以我已經唔諗住用袋未搵到岩心水
好耐冇見到椰樹巴啦
我打算試下Wandrd sling 9L
上面講鏡頭有塵係咪咁樣?

第一次買機同鏡
如果Sony到買現場check機
鏡到有塵可以換另外支?
相機有冇野要check?

Thx
35150 係tamron 出先,要買就買tamron 版
見你35150都考慮,即係ultrawide嗰段唔太重要?

咁咪直接入啱budget嘅28200
哇我估唔到呢枝鏡只係5千幾蚊
計返港紙,係$4036
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞