[Sony/罪大滔天]相機集中討論區 (131) 1625 f2.8G 月底發佈?

1001 回覆
4 Like 1 Dislike
我見Sony Online Store 仲㩒到17990,心大心細中
玩過返唔到轉頭 用R機J出血
亀戸天神社
紫藤開左7成左右,來緊幾日應該會再靚啲

A74 + Voigtlander 35mm APO

你玩開135,支70200應該好啱你
Chanel prada 個啲都有大少少既袋可以裝到相機同斜孭既
旅行用
有藍天好爽,香港暴雨
玩得掂定焦就唔使入zoom啦
呢邊都多雲有雨,好彩噚日去到有一陣陽光
35mm都影得幾吃力,不過下次影花就有Marco玩
有冇去過足利flower park強烈推薦
淨係睇過相,睇紫藤嘅話應該唔同層次
已經忍唔到買左
都幾好 得閒搵下demo試下先
我都係用sling 大部分時間

諗諗下我好似去買個peilcan 1535 + amode macbook 蓋袋好似仲舒服 唔洗辛苦自己背脊
A7R5 ,用緊35 2.8,無撚敵
點撳到出嚟
1535夠我擺一機4鏡,2470,70180,200600,手動ultra wide,仲有一格仔擺hood & extender
背囊用緊不死鳥 機鏡包住魔術布就算
原來香港街價都幾貴
是咪內籠買魔術貼好過trekpak

你覺得我擺完個RS4 仲擺唔擺到 兩機 + 2470,70200,1635(或者唔帶1635)再搭支sony mic + DJI MIC2 + 一塊H&Y revoring ND + 1塊blackmist

我又冇理由孭晒啲嘢出去試夠唔夠擺我驚買完返嚟唔夠擺,如果我買得pelican 我就完全唔想拎袋就咁拖篋算
支200600差唔多佔咗一半,你要睇下個RS4摺埋幾大
pelican 1535裝RS4唔好用,裝完都無左好多位
如果用trekpak仲會撞得應好多
上層用埋電腦袋你就可以幻想行石路果時入面係有幾震同撞得幾應

當然唔怕同好運既的確大把勇士照行
我自己係一直用魔術貼,用左咁多年都係壞過一部A7快門簾
(開喼拎機話相機出錯,原來成塊快門簾跌左落嚟)
我都係用魔術貼,同其他袋嗰啲間隔撈亂用都得
震到快門簾壞左
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞