[Sony/罪大滔天]相機集中討論區 (131) 1625 f2.8G 月底發佈?

1001 回覆
4 Like 1 Dislike
reganlam 佢弱智㗎
一支成10萬嘅400 f2.8GM都俾佢狗噏到係B cup波女人

巴打你拎埋SONY 官網出嚟狠狠刮佢一巴
因住佢又話你信SONY 官網宣傳,又話你聽話㗎啦
當然以400而言2.8肯定係大光圈
但係大炮真係冇乜人會特意講乜大細,唔同賽道
唔係傻都知平時講係講標準段
即係講緊人類嗰時,哥布林出嚟講巨人點點點,乜鳩事呀?
400 2.8係400段已經接近民用極值,同標準段一啲關係都冇
佢偷換概念完,標準段仲係大堆1.8甚至1.2

reganlam 你件賤種自己狗噏過嘅嘢轉頭想當人失憶呀?都話你無恥慣啦死大陸仔又話400 f2.8係細光圈,又想將400GM比喻成B cup細波女人嚟話400GM係細光圈有埋cap圖,全部出自你把口嘅有晒證據,仲想抵賴?收皮啦賤畜大陸仔
咁鬧法,應該過兩日又爆post
啲豬閪大陸仔明知自己柒咗,仲係度死撐400GM係細光圈都狗噏得出
其實個重點都係要睇context
定焦同變焦標準唔一樣

原po講嘅標準變焦2470gm2
佢一樣係叫大口径唔貼link了
除非巴打你下下抬支f2變焦出街啦

不過定焦2.x都自稱大光圈好似得canon
當然以400而言2.8肯定係大光圈
但係大炮真係冇乜人會特意講乜大細,唔同賽道
唔係傻都知平時講係講標準段
即係講緊人類嗰時,哥布林出嚟講巨人點點點,乜鳩事呀?
400 2.8係400段已經接近民用極值,同標準段一啲關係都冇
佢偷換概念完,標準段仲係大堆1.8甚至1.2

其實個重點都係要睇context
定焦同變焦標準唔一樣

原po講嘅標準變焦2470gm2
佢一樣係叫大口径唔貼link了
除非巴打你下下抬支f2變焦出街啦

不過標準定焦2.x都自稱大光圈好似得canon

事緣有人問20-70同24-70GM2
我講F2.8一樣算細光圏比較支持20-70啫
佢支持大光圈支持20490買A74(9個月後變成16000左右)
我其實係阻住左佢搵食
其實你兩個唔覆對方嗰陣好正常
大家和氣啲唔好咁激動
熱鬧啲有吓花生食幾好呀想念GM人了
好撚on9
2.8係唔係大光圈都有得互屌

大細光圈咪又係2.8 有咩討論
想問有無 ching 知 viltrox 係乜地方有 demo 鏡試?
收皮啦賤畜大陸仔 reganlam 事實2470GM2唔算細光圈,你柒咗就收皮啦講A74仲好笑,當時有人用緊A73想昇級,我推A74,但你件豬閪狗唔搭八推人降級買ZV-E10結果我一搞投票,成班巴打用真實嘅票數刮咗你一大巴,證明你幾撚柒呀死大陸仔

巴打你咁樣講事實出嚟,佢又不原願面對㗎啦罪大官網話咗係大光圈,佢點都死撐唔認,證明呢件賤畜係唔撚認事實㗎,佢認為係細光圈就係細光圈佢有亞氏保加症㗎呢件死大陸狗 reganlam
有70200gm2,仲有冇需要入135gm或黎緊會出既85gm2
好似買上癮,咩焦段都齊都仲係想諗下有咩鏡可以買
連官網都話咗係大光圈
係啲賤畜扭曲事實,想死都拗翻生
唔通就咁由佢繼續將錯嘅嘢繼續fake 鳩人咩
啱就係啱,錯就係錯,事實就係事實
啲死大陸狗錯不特止,仲扭曲事實
70200夜晚影快嘅嘢感覺上都重差少少,我都諗緊入支85GM2打狗用
咩都齊,可以考慮玩下手動鏡/微距鏡
咁事實400GM邊算係細光圈
連罪大官網都話係大光圈
啲賤種大陸狗唔認柒不特止,仲係度扭曲事實
咁已經足夠證明邊個先係唔正常

係呀,真係無一件無辜㗎你呢件用殘體字嘅支那狗 reganlam 仲唔快啲切腹
B+W T-PRO 010 UV-Haze MRC Nano Filter
Dcfever $990🙈🙈
sonyalphablog都出埋review
話sigma500贏300gm+2x淨係輸400gm

減返point兩皮嘢唔算好過份啫 円再跌就亡國
唔好討論F2.8啦,不如討論下F4係咪大光圈
可能以後大家推2070時可以叫佢做大光圈鏡

兩皮呢支接受到嘅,亦勝在夠哂輕(Sigma 500 1.3kg vs Sony 200600 2kg+),如果本身冇500/600 tele,我覺得都係唔差嘅選擇。我本身有支Sigma 150600就唔會考慮升級住。

另外,可能要睇多些少佢追焦性能,因為so far副廠喺呢方面都係力有不逮。
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞