達哥去左參加台仔辦既街霸比賽

1001 回覆
173 Like 31 Dislike
佢依家話有條友遲到
但條友話冇遲,誠信有問題
講緊邊個,岩岩食完飯睇幾分鍾
淡水組大師兄GODJJ
佢仲有冇打
有,上一季人鬼有做助教
尋晚有開台打雀魂
達哥自己都開台練習了
直播溝女
Jj 講野 從來都係幹話(廢話唔洗認真)
佢自己又話唔會直播練習既
可唔可以虐戰佢?
隻game用鍵盤玩
係咪要有8個方向鍵要用
斜右上
斜右下
斜左上
斜左下

練習模式又有兩條類似show硬直既野

好難上手咁
4個方向,上下左右。同時按下同右就係下斜右。

開頭可能難上手,但如果你個鍵盤夠好,用落其實入指令可以好準。依家專業級選手開始興用hitbox,就係用4個按鍵代替搖桿來輸入方向,有啲類似keyboard。

達哥唔想再做人哋契弟
上堂佢唔播老師都會播,所以播埋
點解你講完支那話又用括號加返解釋咁得意
支你老味咩 國語同普通話都唔撚識分就返去小學再學過
成日用台灣國語做籍口偷偷地引入支那話清洗本地文化就係你依啲賤種

首先台灣國語就係支那話,其次連登唔係台灣國語論壇

你根本解釋唔到點解無啦啦講完支那話又用括號解釋咁柒
屌你老味 一個台灣人參加一個台灣比賽中講既野 唔撚關國語事 唔通關英文事咩 你分撚清楚支語同國語先 係兩種唔同語言連發音都唔撚同 咪反支反撚到上腦
正等如外國人話粵語同支語係一樣 同樣令人反感

乜撚野解釋唔到 咪就係引述同翻譯 邊撚條規範只可以報香港新聞或見聞 一切唔撚關香港事既野係咪刪得post

你要反支可以 但唔撚好狗吠
GODJJ係台灣人,但你唔係台灣人,連登都唔係台灣論壇,"幹話"依你隻字都唔係引述自GODJJ把口而你自己講
而係你一個香港人無啦啦喺香港論壇講支那話,重要柒到明知冇睇得明要加括號解釋都肯持要用支那話
好明顯你係嗰種上得支那網多畀人潛移默化洗咗腦嘅人,一畀人指出錯處就氣急敗壞起勢咁屌人

而且台灣嘅國語就係支那話,你所講發音差異只係兩地口音分別,根本就係同一種語言

不過無論如何都唔構成你無啦啦講支那話嘅藉口
你要講支那話可以,但唔撚好喺香港網站講

笑死 原來係出咁多po都咬唔死達哥
難怪要氣急敗壞起勢咁周圍屌人
你睇你嬲到
駁唔到唯有起底扯開話題
淡水:比賽打緊個時靜音JJ 佢會亂教野
冇tik lee 哥哥?
https://www.youtube.com/watch?v=daax2Q71d2E
JJ隻怪獸連丁義都打唔贏
Di 走路
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞