達哥去左參加台仔辦既街霸比賽

1001 回覆
173 Like 31 Dislike
其實我覺得街霸2果類經驗/其他格鬥game 既經驗
係6代入 打到去高手區域要玩猜包剪揼果陣
反而會係妨礙 會令到個人習慣鳩跳鳩出招去撞對方
大師兄組BigBoss 之前都係咁
見佢用Ryu 吓吓都用返傳統combo: 鳩裸跳入踢 踢中就拳拳旋風腳
對高手 裸跳入踢中機率極低
踢唔入俾人一套combo 反擊> 壓起身> 收皮
佢被Yoro 屌咗成個星期先改好咗唔少
達哥感覺都係呢get 到呢個concept 所以成日鳩出招鳩跳
唔好話master, diamond 都好危
真係 不過可以一路玩一路讀有趣新聞/吹埋水 都幾佩服佢最鍾意既環節 以前當電台聽 但係而家已經冇咗了
我估淡水教完應該無咩問題既
基本上搞清楚攻防/猜拳既concept就一定上到
用你隻角色最強勢既方法去壓制 根本9成白金都應對唔到
個直播幾時 想睇下
以前踢pro club 咁多人 淨係控一個人 唔駛咁集中
我都晩晚聽住yt瞓
勝敗真係好勁 , 個學習能力高到
但佢鳩跳當打得中人 都打唔到一大套
呢排追開佢地上堂先深深感受到街霸係咁複雜同有難道 有個專業既老師專門幫你捉錯處 教你點玩同基本概念 真係贏哂自己鳩玩果班休閑玩家先 有心鑽研應該都唔止白金級
佢應該係依4個入面潛力最高
係突登搵CW / CW搵佢地,定係咁啱撞到?
仲可以打柒獅子丸 佢應該更加落力練
而家youtube咁多片可以學
果啲咩frame數 攻防選擇其實唔係真係咁難
最難真係你隻手跟唔跟得上你個腦
而家仲有現代mode令操作果part易左好多

新手揀隻易玩既角色 本身打機唔係太廢既話1,2個禮拜白金應該係輕鬆
達哥呢個節目幾好,可以畀你睇到一般玩家同職業既分別.街霸嗰集搵熱狗前面po左
https://youtu.be/bwakOg6Ggzc?si=gExcBU1odbHvi67x
https://youtu.be/yLDJex4vfqA?si=Cj4pensHGiEJ4_zD
其實達哥要速成係咪應該玩現代仲好雖然有個操作上限 現階段應該都好夠用 不過用經典算唔算係老玩家既原則
唔熟現代唔知jamie無左邊啲拳腳會有幾大影響
但正常轉用現代就一定會好啲 始終操作上真係輕鬆好多

日本果面班骨灰級pro player都有人係用現代
我又唔覺得有咩原唔原則
達哥始終係職業遊戲品評師,邊玩邊吹水
掉轉要班pro gamer邊玩邊對住幾千人舞文弄墨都應該冇乜可能
50分開始
「人鬼師徒是一個短期間,就有看到成果的東西。你如果,不選簡單又好用的強角,然後你又不用現代模式,其他人不會等你的,沒有人在等你的,你每個禮拜都要上場,沒有人會等你的,時間是不會等你的。」
望落J群今次大楷同勝敗2個都學習能力好強
Yoro 教大楷果陣我聽完 覺得新手應該唔明
後尾有助教再教佢一次攻防包剪揼conept後
已經見佢立回好有水準
公平啲講,4位老師自己打果陣都會甩combo既

不過達哥就係甩得多咗啲,綠衝飲酒
除左俾CW屌打之外
其實獅子丸D concept 連技都好過達哥好多
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞