達哥去左參加台仔辦既街霸比賽

1001 回覆
173 Like 31 Dislike
達哥同悠白呢兩個節目組都好難分組
首先師弟組
其實勝敗難免都係兩個禮拜前先開始玩
只係佢排位賽之後個分已經高過達哥宜家
以達哥個排位其實都真係屬於呢組
悠白情況有啲類似
佢始終係打多人幾個月
同師妹嗰幾個比起碼個分都高人一節
所以佢兩個個分組都好尷尬
反而同意節目組如果同JJ傾定今季剩用怪獸嘅話
真係唔應該分佢做最強大師兄捆綁達哥一組
獅子丸都幾搞笑
其實達哥係唔係好似咁困住佢練死一樣先
繼續share下啲場外精華,我反而希望達哥可以識多班fd,打得好唔好就其次啦
第二季選手同步觀看第三季選秀精華
https://www.youtube.com/watch?v=C03JMzJicwk

UMA徒弟獅子丸比CW毒打
不有1燈真係差D贏 獅子丸自己失誤 可惜
上季師妹組競爭超激烈 week1 烟花咪嚕已經白金 rami都有白金實力
最後決賽都好熱血
達哥一邊打一邊講倒自己做錯乜,但完全改唔倒
個教練識玩唔識教 ,屌你老味

達哥 先穩定左右邊方向 做到肌肉連招

之後叫教練 教佢打發波佬角色對策 ,已經夠

On99 教確反有閪用咩,呢d時間浸出黎

冇訂閱 搵人幫手上去屌
佢地對練冇意思, 唔會練到野

唔講以為成個街霸得一個角色
屌鬼咩,你唔係expect達哥贏呀?
淡水教開既係高手嘛
▎快打旋風5(個人項目,教練1人,選手2人)
教練:陳禎偉(野生的淡水人)
選手:向玉麟(GamerBee)、林立偉(Oil King)

即係如果講教練成績,撇除人鬼兩季冠軍教練RB,佢可能先係最top果個,亞運銀+銅牌
可能佢唔識教新手 達哥連簡單波升套路都好難過去
台仔評論都係讚達哥多
有冇 link
感覺上對勝敗同restia唔睇大分結果
某幾rd其實算有得打下
九唔搭八
啲口吻好似JJ
你幾分?
達哥同組其他3個全職打機 每日練半日都得
達哥啱啱練左4粒鐘已經覺得攰 真係無得贏
睇左一陣最大問題係連combo成日斷
俾佢偷到對手空隙都冇用
相反達哥犯錯一次就俾人扣1/3條血
自己角色未練好 對勁對手 7成連唔到

hitbox要練熟先講
其實淡水都係教佢對手點點點,佢既選擇有D咩
都係偷空隙->連技->飲酒->防住對方反擊 之後就係不停loop
達哥既問題係唔熟D掣同操作,成日做唔到自己諗既效果出黎
呢樣野真係要靠達哥自己練多D,教就冇教錯架喇
https://youtu.be/W2X5gyxigIU?si=UGUODh9w_4VPUDx3&t=435
CW返全職每日都練3-5個鐘,呢個時間真係最低限度.如果達哥可以日日練到已經算好
練combo都係基本
仲要練唔同角色有咩招式可以確反, 練差合反應
最後就係對角色對策同對人對策
5個鐘都已經叫剛剛好夠

人鬼師徒無咁大強度, 剩係練好combo練好確反真係好夠
打打下甩combo呢D肯定唔會關師傅事
呢個比賽含金量又唔係多
你老味班友真係呢幾個月瘋狂練好撚癲
都好配服達哥join呢個show
到底要花幾多時間玩
你上去做教練就完美
佢啲神徒仲要慫恿佢打3個鐘夠抖返4/5日下星5再打
好心唔好害達哥啦
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞