達哥去左參加台仔辦既街霸比賽

1001 回覆
173 Like 31 Dislike
妮子練到喊學下達哥咁樣輕輕鬆鬆練咪算囉
反正都係墊底
因為打同 用心鑽研兩回事
格game 真係要的有心機咁研究,個進步會好大
勝敗已上大師
定義係感覺上整體,包含講野方式語氣行為思想方面
咪癲 點會真係係咩物極必反
真係會咁易下降,你講英超咁我講韓國lol選手果班,如果係就唔洗人地一練就成日,早上起身12點打到凌晨3點連埋團練,一日十鳩廿場真係好基本
大家到時睇佢練幾粒鐘既成績黎打人地練成日囉,人地個個練到仆街實唔夠你練幾粒鐘既效益咁好

攰就一定,但依家佢好明顯其中一個問題就係基本野熟練度唔夠,特別仲要係街霸依類算係靠時間去拉高個熟練度

電競就係咁殘酷,人地練你練唔夠人多,個差距只係慢慢越黎越大,不過是但啦佢唔想練就算,無謂迫人,純粹電競世界咩物極必反好錯
同埋格game咁多野練又唔係剩係得打ranking一條路

練下combo練下差下和練下反應,搵下資料有咩招可以確反
CW講緊練5個鐘都唔多夠用,仲點樣物極必反,個極有耐都未到
真係台上一分鐘 台下十年功
今年大賽會唔會又手軟

我覺得打我流都冇所謂
不過練好combo先最重要
斷combo連觀賞性都冇埋
一邊喊一邊練 好多女孩子都會
https://youtu.be/hgglG_y_QaM?si=ngc5349nr4zxZAdu&t=476
妮子比老師叫咗去玩本田
練兩分鐘就叫佢去打rank
即刻開心咗好多
屈臭對面
快樂本田個朵你估浪得虛名㗎
2種玩落最後邊個會勁D?
現代你會少d出錯招或者出唔到招,但係傷害低
經典你可以打更多套路,但係要求控制精密度高d

入手現代,再想進步就經典

不過有人認為鐘意打防守反擊ge用現代會舒服d
如果學員個個都達哥咁 個節目第一季就可以收皮
淡水講達哥rank 14連勝
吃得好的春麗
笑死
唔開台打
佢不嬲都想秘密練兵
而家上到白金3
有格game底—>經典
冇格game底—>現袋

玩到高手級以上勁就一定經典勁,但連波升都未chok掂的話,9成人2星期可能放棄,現袋可以練一練就打下rank, 起碼可以打到白金,有左咁上下基礎對策再練返經典又得
JJ比勝敗屌打
真係冇眼睇JJ
啲壞習慣由JP到怪獸都唔肯撚改
無fix 只係提話官方比賽唔比用 你打rank一樣可以用
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞