達哥去左參加台仔辦既街霸比賽

1001 回覆
173 Like 31 Dislike
Bloodborne 車轆打大佬真心癲
一邊淡水我愛你,轉頭食屎狗去死啦垃圾
佢反應快係真
有次佢玩生化
等隻大佬跑完跳落黎
佢轉槍入彈再射,一口氣做哂
記住係生化危機個D弱智操作
街霸既反應快係講緊另一個level
每個動作可能都係得幾frame比你反應
仲要即刻轉指令或者禁番對應既制
好多時都係要專心去望一樣野先反應到
睇日本有幾個pro player對di完全無反應就知係幾難
達哥之前個狀況有D似我
以前玩美服LOL175ping
依家突然玩台服LOL 20ping
以前閃極都閃唔到石頭大技
依家可能走位就避到咁
所以上季決賽果陣六希夫好慘
佢玩JP 一日練13小時
寫晒論文做埋猜拳Flow Chart
摸到隻Game熟一熟 練好combo
大家都睇好佢,但最後比賽果陣高ping 輸
所以其實ping真係好大影響
根本就係可以賴
個影響係越pro越明顯
我睇番佢之前啲直播,把聲正常/低音好多
點解打街霸會變左娃娃音?
所以我覺得佢係做效果(即係專登)
佢本身都好多ASMR 片,即係知道自己賣點係邊
人鬼呢啲係網路節目,又出名坐牢成個月,好易撞其他event/商案
作為V肯定係諗過條數先出賽
好似今季咁,台灣最大三間V公司春魚、子午、魔競各派一個,擺明大天神搵佢地傾過
咁玩得就緊係盡量製造做效果,等多啲人剪精華> 有宣傳效果

btw 不得不說其實人鬼個效應好勁,依加夜晚開twitch 啲台灣直播主/vtuber 成堆人打SF6,前幾日連魯蛋都搵6tan 打返幾場
日本果面都係搵vtuber推
今季人鬼仲有j群全員上陣 連唔睇vtuber果班都吸埋
唔知今年或者下年會唔會搞得番大既線下賽
線下賽應該難啲啦,「貸」天神每集都推銷緊啲襪
字卡都要「股東」葉子幫手整
比賽果陣佢落場一齊睇就唔夠人手做轉場/設備
你可以諗到佢地幾窮
其實j群客群冇想像中咁大(連自己都做唔住
不過jj雖然成日做效果又諗嘢唔經大腦,但係份人真係唔話得,知搵唔夠人即刻call丁義同勝負幫手玩埋一份
咁可以變番gamerbee搞 佢地幫手既
上年好似話如果照搞會蝕100萬twd左右
但係依一年人鬼推左咁多人入坑可能條數會搞得掂

不過最緊要應該都係睇下年capcom cup咩玩法
如果都係好似今年咁樣既話除左evo同果幾個大premier之外既線下賽都無咩吸引力
老實講真係幾好睇 我平時淨係玩fifa 依家都想買隻sf6嚟玩
打師父個玩法係點
Kof制,師傅1挑4
買,而家steam特價
老師1條命,學生1人1條命,1燈制
死咗下一手會承繼SA計,氣會reset
老師因為得1命無人接力,所以變相對佢來講氣無得reset既狀態下繼續打,得SA計會承繼

舉例,如果上一個學生用爆晒氣、但屈到老師用咗幾格氣又出咗SA/CA技自己儲滿CA又無出SA/CA技而死
下一個學生一開波就6格氣+CA狀態 VS 老師 唔夠氣 唔夠SA計咁打
講漏咗,老師打贏會回血,按餘下時間多少去回,越多時間剩回越多,所以頭1-2個打唔贏都要磨走老師啲氣、血、SA
免費仔可以入去屌打哥喎
比d殺意佢
即刻開返sub mode 駛唔駛咁驚
怕咗連登班backup五毛狗掛
見到佢尋晚人中問有無台灣朋友
可能我真係唔熟睇直播嘅文化
長期訂閱者模式可以吸幾多人
準備入去幫黎鷹出返口氣
台灣無乜streamer會開訂閱者mode
最多都係set發言要cd
我覺得訂閱者mode就無乜影響
細台既話本身聊天室會出聲果班都係會訂閱果班 同埋細台啲人送訂閱好易會中
大台啲chatroom郁得快根本留唔留言佢都睇唔切
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞