達哥去左參加台仔辦既街霸比賽

1001 回覆
173 Like 31 Dislike
咁誇張報evo

不過打完呢個比目賽而家都夠佢講十世了
JJ打法只啱初見殺 打短局
上次嘅偷偷D同雙手一攤
今次嘅青狼指令投
但人鬼仲有幾星期要打
大家一定會防你嘅習慣
淡水先想糾正佢呢啲打法
笑左 真定假 達哥一直被電腦拖累
PS5得60FPS
達仔其實令人佩服 就算全職都唔哂錢買最頂級設備 只用岩岩好
好多人可能只係放工用一陣 但已經4090 MON又買最勁
冇記錯達仔係街霸代言人?
唔係
如果同一部電腦要做打機加streaming係要勁d嘅卡同cpu
不過睇咗咁耐達哥都知佢係唔鐘意pc打機,可能因為直播setting煩d
唔覺咩
睇下台灣
就算大陸Kol都唔會好似香港呢咁
閣下先係弱智
其實係, 同埋唔係可以係twitch 搵幾個人做MOD 幫手BAN人既咩? 而家一刀切限定人課金都真係幾趕客, 起碼已經無左以前果種樂趣, 甚至係悶
以前d mod同觀眾嘈,又有人聲稱mod亂bam人,而家set禁語+sub mode唔洗煩
街霸鎖60fps
香港stream第一人 電腦唔洗自己比錢掛
不過其實多人嘅台全部都係咁 而家chat room 好無聊
睇咁耐都知達哥最鍾意唔洗煩
之不過站在希望達哥台做得更大嘅立場我有上面嘅建議啫
我夠膽講達哥觀眾去睇悠白/妮子甚至淡水一定多過相反
我覺得唔抵囉
我相信而家多左好多觀眾就算唔睇都會開住悠白個台黎聽聲
可能係catgirl咁樣
我諗起個日淡水第一次同佢講設備問題
達哥仲係到左check右check, 話咩張capture card 寫住低延遲
係都要駁嘴
唔關fps事
格game隻隻都一定係60fps
唔理你買4090定電競mon都一樣
只係PS5呢部垃圾輸入指令會有延遲十幾個frame
等於你做任何動作都會慢過其他平台半拍
打其他game可能冇野但格game就好大影響
好多本身你望到再做反應嘅動作其他平台用到係PS5唔得
衰在EVO依家係Sony搞啲格game比賽強制要用PS5
好多game都要特登為左PS5 patch幾版先冇咁嚴重
補充返
達哥為左直播仲加埋capture卡
佢如果唔係直接睇原畫面咁delay上再加delay真係唔洗玩
咁佢以前打隻狼 elden ring果啲真係打到無傷過關既
淡水講超人反應唔係講緊達哥
不過淡火話達哥同佢差唔多反應
但比賽好似都係用ps5 打
屌拿星
原來設備搞到達哥變成讓賽咁打法
如果冇事上禮拜應該唔會輸成咁啦
佢換完設備未練返手感最多都係勁少少 今日都係打唔贏鑽石以上
SF6既PS5版無你講到咁跨張下話 , 除左之前GBVS之外
https://x.com/kahikusu/status/1651851701370908676
比賽用PS5 1P2P 唔會有連線影響喎
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞