達哥去左參加台仔辦既街霸比賽

1001 回覆
173 Like 31 Dislike
同組都係全職開台,本身開LOL台都係6、7個鐘起跳,不過而家將果d時間轉落sf度,達哥開台都係兩三個鐘就完
加上又係d前職業/練習生,打開競技遊戲,反應專注都高幾班,達哥除左踢波多數都係單機game,點比
平時就牙刷刷,今次真係被屌打就無晒精神
不過數返達哥好似幾少玩競技game
一係就叫其他人快救
好多比賽含金量都唔高
但"基本"參加得既選手正常都係瘋狂操練 , 例如上個月日本 446搞既 獅白杯
好多都係平均每日練兩個鐘起步
玩樂幫個直播 有人list咗達打嗰時,仲有淡水個twitch 教達哥嗰陣,唔少人讚達哥認真 失手位好搞笑 會為節目而寫筆記好可愛
達哥自己直播都講唔想煩到人地打比賽
唯有靠自己多練多覆盤
靠龍珠兄弟
冇聽電話瘋狂對唔住果陣,成個chat room都係喊喊表情
最後達哥收線前講我愛地,遍地彩虹
冇可能咁快改到,佢玩耐左要改真係要靠時間磨到有身體記憶
其實中間贏到restia 一登都算唔錯啦
啱啱轉手掣同玩新game冇分別
其實無咩時間練倒不如集中
學一招最得心應手combo

至少唔好俾人炒per先
希望達仔加油 見到贏一局已經好開心
輸基本已成定局
希望達哥可以多拎幾分等淡水冇咁灰
希望達仔好似老師咁講
連唔到技純粹係設備問題
Jamie combo已經好簡單
只不過唔同酒唔要出唔同combo
呢隻角色係combo越短越痛
睇到佢連中拳駁下重拳都駁唔到真係有啲燥
佢以前對自己要求真係太低
難啲靠打哥拎分
獅子丸同埋jj隻blanka都master到
證明根本有手有腳都上到
其實達叔已經忙到得閒死唔得閒病仲咪搞呢d 野啦

不嬲都無呢類遊戲既底子,仲唔諗下自己貴庚

正正經經打返人中未好囉
可能達哥以為係D普通公商
諗住好似之前打COD咁落下場鄧下腳
點知今次班台灣仔咁認真
最重要係其他人都有開台練
想偷下懶都唔得,仲要代表香港
唔認真搞臭個朵又唔好

我建議暫時停下人中,玩返D小品game放鬆下
佢街霸2 開始玩 點會無底
仲有其實佢訓練時間唔短 , 佢總共都打左兩千幾場 , 場數計唔輸佢比賽對手 , 不過人地升左上master 咁解
達哥應該本身都鍾意街霸
岩岩出果排佢成日關左台都排RANK
有個機會比佢跟啲高手學下野佢都開心啦
人鬼都出到第三季 無理由唔知前兩季啲人都係認真練
得一星期時間仲臨陣換用Hitbox好大問題
Hitbox個用法同傳統手掣完全唔同
唔似平時手掣/大掣之間咁易互換
人地可以全力諗點同你打嘅時候你仲要Load返下一個動作要㩒邊粒掣咁唔輸就有鬼
今届個大楷就是成功的例子
ED auto 連段 同識拉繩
其他就唔洗煩
識後起身 識防R 已經贏好多人
呢2個星期五開打我都係去烟花/CF果邊睇
前2届畢業生個個都表示睇得開心
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞