達哥去左參加台仔辦既街霸比賽

1001 回覆
173 Like 31 Dislike
如果佢照樣咁直播,話唔定吸到一批FANS
四酒狀態 解放模式
大大力
今晚悠白好似比人屌到喊左
一野轟落去 頂你個胸 收皮啦 再跳丫再跳丫 估到你啦 食屎仔 垃圾
入去睇到佢喊
真 嗰啲Vtube我真係唔係好睇得明
助教迫緊少少就變左咁
岩岩禁入佢台 開左10個鐘咁癲?
佢不嬲練勁多 但係練極都係咁上下
點解淡水助教又唔叫佢用新手本田
佢係玩死呢隻唔會轉 上季到而家都係
今日講轉角色講到喊 聽到有啲心酸
頭先達哥話入悠白台聽到老師話買節奏天國比佢地好好笑 有冇人知道係邊段
佢chatroom太過全肯定無人講真話
所以助教毒打下佢可能係好事黎
係妮台見到達哥咁夜仲係DC吹水
兩種嘢嚟,格鬥game主要會講嘅延遲有幾種:

1. 訊號由(電腦/PS5)主機傳去個mon度嘅延遲 > 一般用家唔會有,不過因為有用capture card嘅話,訊號隔咗一重或者幾重process就有機會會有

2. mon delay > 個mon收到訊號之後用幾多時間show出嚟,通常選手打比賽最易會feel到,就係啲monitor個spec會寫嗰啲幾多ms delay,打格game嘅要1ms或以下

3. 網絡delay > 打機都會有,我諗唔洗多解釋
但係佢轉PC咪一樣要用capture card

MON DELAY既話換MON咪得

所以我唔明轉PC既關係
pc開game就直接係software 去拎畫面
唔洗經capture card
小左延遲
同埋PC天生個input lag低啲
input lag即係你撳完掣之後,隻game要延遲幾多先收到,街五初初出嗰陣就係input lag太高搞到全銀河都屌卵
兩種嘢嚟,格鬥game主要會講嘅延遲有幾種:

1. 訊號由(電腦/PS5)主機傳去個mon度嘅延遲 > 一般用家唔會有,不過因為有用capture card嘅話,訊號隔咗一重或者幾重process就有機會會有

2. mon delay > 個mon收到訊號之後用幾多時間show出嚟,通常選手打比賽最易會feel到,就係啲monitor個spec會寫嗰啲幾多ms delay,打格game嘅要1ms或以下

3. 網絡delay > 打機都會有,我諗唔洗多解釋
但係佢轉PC咪一樣要用capture card

MON DELAY既話換MON咪得

所以我唔明轉PC既關係
pc開game就直接係software 去拎畫面
唔洗經capture card
小左延遲
同埋PC天生個input lag低啲
input lag即係你撳完掣之後,隻game要延遲幾多先收到,街五初初出嗰陣就係input lag太高搞到全銀河都屌
Pc直播要用 capture 卡
佢琴日傍晚有玩節奏醫生,玩到佢崩潰
琴日放工睇左陣
暫時都仲係我流+本能打多
悠白真係好癲
我唔知佢係做效果定點(我search 佢channel,好多片都係ASMR,所以我懷疑佢係專登)

請小心帶耳機先好睇片
https://www.youtube.com/watch?v=jIgGihgVzwk

另外琴日淡水教果悠白果陣「射在臉上」 變鬼父了
https://clips.twitch.tv/FragileBadAirGuitarPrimeMe-mQ3s0F4kIEB4T1AC
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞