達哥去左參加台仔辦既街霸比賽

1001 回覆
173 Like 31 Dislike
jamie本身佢玩開,而家先學其他角色太遲
冇時間又想速成就老老實實玩M, 或者轉用新手殺手本田
日本早早就有一班PRO教VTUBER新手打街霸6,
唔少VTUBER囡囡都打到上鑽, 有D M到去MASTER,
Jamie要玩得好一定要投入時間練, 繼續而家咁樣就繼續做沙包
佢改唔到壞習慣換咩角都一樣,太多9跳9昇9 impact,同埋冇進攻手段。

有時見佢好多機會確反都冇做到,一係就套punish combo唔熟/唔夠大力。

其實戒到上面3種9加2-3套熟既combo都夠上鑽,之後練下meaty shimy,練多2套setup就夠上master,勤力練應該兩個禮拜ok
佢仲要賽前轉hitbox 太高估自己
ching真係好中 連我呢啲唔識玩sf都好多時睇到達哥3種9既壞習慣睇黎呢個都係佢最大課題同難關 玩壞手
淡水個組打到最好係京野妮子
打哥真係返屋企練下先
要改壞習慣仲難過白紙打起
琴日睇人覆盤 話佢應該要轉現代
擺明台灣人想蝦鳩我地港仔啦
好似話淡水都想佢轉可能後追
有時以為佢跳係想出淡水教佢嘅空插
點知只係普通直上直落
Jamie 低空插唔係咁易出 要好多時間練
佢轉hitbox加用經典
成日見到達狗係油塘練車
達哥真係冇咩天份
jamie total玩咗2000場
打restia di上牆同確反連段都冇
雖然啱啱轉hitbox 但係勝敗7日前下載遊戲 4日前再轉經典+DJ 咁都贏唔到
之後差距只會越黎越大 今季可能真係變不勝仙子
Bm
呢對師兄弟都鍾意原地跳
其實佢係衰第一集打唔贏YORO同為咗顧悠白所以焗自己拎狀元簽拎悠白啫
師兄弟佢冇得揀要硬食, 留低嗰組名義上係最強師兄配最弱師弟, 但係事前有跟嘅都知JJ轉用怪獸就係最強師兄

與其話佢教完一個星期又包尾, 不如話條team先天就不足
唔聽電話果度 真係柒過關家姐
淡水果刻 想喊同紅到面晒
但係後面聽返 最後老師我愛你 果到幾好笑一片虹海
真 仲keep住阿q精神真係好難進步
獅子丸玩jamie實力唔錯又多直播效果
對比之下達隻jamie好似兩隻唔同角色咁
其他巴打都講左,我唔回啦
但得淡水隊痛苦坐牢呢點
老老實實,邊有痛苦坐牢
JJ脫韁野馬,唔好講痛苦,牢都冇坐過
達哥就講到明佢好鬼忙,又係冇時間坐牢既
妮子全新人贏到場就算啦
悠白,唯一真係痛苦坐牢既,可能得佢
仲成日講贏到一燈一燈
聽到煩,又唔係贏一局
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞