達哥去左參加台仔辦既街霸比賽

1001 回覆
173 Like 31 Dislike
睇咗咁耐達哥打機都唔覺佢反應差,點都有正常人偏快反應
一直睇佢反唔到綠衝懷疑自己係唔係弱智勁搞笑

不過老實講佢就算設備冇問題都係輸多,佢都改唔到壞習慣,見佢雖然有用心寫筆記練老師啲嘢但係一打比實就本能式打法
UMA 咪又係第一日打街霸獨沽一味用JURI用到世一
冇話唔得, 但基本功既嘢真係要練好囉
因為驚輸 呢啲叫偶包
佢打SF有咁上下年資, 唔算白紙一張, 好多習慣唔易改
一方面你要對隻角色有愛先會想玩隻game, 可能達哥真係中意jamie 可能因為佢係香港人既背景設定掛,
另一方面就係現實佢真係無進攻套路 如果係casual 打其實無人會話 但你參加得呢個節目就遇左水平係高, 達哥而家進退兩難 但性格又唔聽教 總括來講係大kick 建議佢以後都係走番輕鬆路線 唔接呢d苦差
日本pro kawano喺youtube出片講番
beta test第一日嗰陣就遇到隻好勁既juri
後黎睇番原來佢就係uma
大部份人盲摸摸熟集新system既時候
uma就已經行先一步,
天份既野完全冇得比
可能佢都以為係casual比賽仔, 點知實力差距都咁大, 訓練量要咁高
達哥應該去師妹組 咁樣會輕鬆d
個比賽其實本身係用嚟推廣街霸,唔係高水平賽事,睇返以往都係綜藝形式搵人有興趣嘅人嚟打,有完全未打過格game嘅人都有pro player 。

奇就奇在達哥派去同班大師打而唔係一般選手
不過咁睇達哥認真練完被人打爆都幾有趣,台仔評論都係讚達哥多

對達fans又多嘢睇,又推廣到節目,更多人識香港直播,希望越做越好啦
老師都講佢經display card點都delay,
唔計佢本人身手慢唔慢 加試硬件就更多樣慢,

硬件執返好只係大家係更公平層面上鬥,
加上冇時間練 根本一睇就覺佢係師弟組至啱
解釋左合法架 去多次又點解唔得
想知啲人如果冇玩開想入坑 見到咁hardcore會唔會卻步
ps5唔經capture card出畫面少咗delay
反綠衝成功率點都會提高啲
而家街霸有分經典操作 同現代操作
現代操作比較岩新入坑
雖然輸出會低啲 但連技上會易好多
可以專心返係對戰應對 同反應上
至少會多d人去嘗試下玩 sf6有現代己經算好入坑
勝敗大楷丁義玩一個星期都玩得似模似樣 師妹組打爛仔交都幾好睇
一味覺得hardcore又唔去試下果啲人同佢講咩都冇用
又開台練功啦
今日繼續負重訓練
淡水前幾日罵JJ遲到
結果今日唔記得約咗uma同其他街霸frd食飯 直接放咗飛機
今日都冇轉set up/轉pc玩
星期一先搞到 好似係
公道講句轉hitbox後係兩隻game黎
比啲時間達哥啦選秀個日其實冇咁渣
(當然都好多失誤)
到第一輪比賽先比人屠算係咁
始終冇其他台灣實況主咁多時間練

希望佢會抽多啲時間操
見到淡水心都淡鳩埋 好sad
Btw JJ好撚搞笑 好彩有人搞氣氛
呢隊其實黎攪笑
我諗有玩過既大約都feel到 淡水組 係特別難搞
熱狗都係咁講
達哥降一級去師弟組,悠白降一級去師妹組先係正常
仲有JJ換角玩應該係最廢大師兄唔係最強
而家淡水組有兩個越級挑戰+最廢大師兄
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞