【過馬路要小心】經典男裝討論(57)【皮鞋、西裝、皮件、配飾】

122 回覆
5 Like 1 Dislike
知唔知香港邊度有Loake? 官網唔ship黎香港...

德比鞋有冇其他牌子介紹?
陪fd 試berwick penny loafer
佢著到5號先唔甩㬹
但覺得少緊 最後無買

佢話試完後兩粒鐘隻腳都有被勒過既感覺
難面好似令到好假咁
5號都真係細…
咩牌子都冇乜款揀
*鞋面
各位師兄知唔知小弟邊度可以買alumo 布?
咁多嘅師兄

新手訂做中高價恤衫應該去邊間?
有冇好介紹?
Ascot Chang 囉
就係見Ascot Chang應該係頂級

有冇啲係性價比高少少?

質素過關價錢又唔太貴,返工着
你嘅budget幾多先
我去開AC 度做係因為佢嘅quality 對比價錢我接受到,同時比我之前幫襯嘅一間舖頭做工service 好好多
性價比上好難講,我試過同一隻料兩間舖頭出嚟嘅效果好唔同,睇你接唔接受到。

我覺得AC 出品穩定,所以口碑好都有佢嘅原因,亦都因為佢出品穩定,我都冇搵替代品(其他潛在性價比更好)嘅打算。你試完最頂級嘅係點再向下搵,我估會易過由差嘅嘅向上搵。如果你想搵性價比更好嘅就要冒風險,唔好一味唔信人。

你可能覺得係交學費,但我覺得係試驗嘅成本。百貨應百客,性價比都有主觀嘅因素影響,覺得邊間嘅價錢:質素自己接受到就去邊間。
老實講我覺得ac性價比其實好高。
點睇Paul Smith嘅西裝同皮鞋皮件
請教大家 邊度有啲casual嘅西裝褸買?裡面襯白色T shirt,夏天著為主,輕薄都重要,好似呢啲款式咁

發覺有啲人會拎傳統西裝
用嚟著smart casual 硬係覺得怪怪哋 所以想入返件smart casual西裝褸看門口
睇下armoury city hunter或者anthology lazyman jacket
想問下DB 淨西褲一條入門大概要幾錢?
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞