【過馬路要小心】經典男裝討論(57)【皮鞋、西裝、皮件、配飾】

898 回覆
7 Like 3 Dislike
冇事了
反而想問下有冇師兄去過AC唔係做dress shirt

夏天想整兩件linen for閒日casual 係咪都係建議搵AC?
啱先係AC整完幾件pullover同non dress shirt款,其中一件係cotton seersucker其他全部linen
唔好意思今朝返工突然醒起想問先冇圖
補圖,可能有色差唔係好清楚,實際白好多
Thanks
聽日買黎試下

其實會唔會平時搽車膠果啲膠邊水都得?
琴日終於整咗$1950/1件,響連登仔名real係有用
Welcome to the club
好興奮
呢個邊(其實似係中底)唔係本身白的嗎?
定你講鞋底條邊?
其實我都有一刻懷疑係咪自己發瘟記錯
但應該唔係,隻白係橡膠白化果種唔自然既白,而且鞋底有部份膠冇白到,係啡色的
頭先試左A字頭果隻Wax,已變返靚仔,唔該晒巴打
下次都係睇咗相先答問題,唔好咁老定,好易瀨野
好彩今次無老點你
有無人知新A記而家一套suit幾錢?

有冇師兄有興趣收布 有3M 係到
師兄 你TG我 https://t.me/loveeagame
想請教吓咁多位
我做酒店件西裝褸需要磁石貼名牌
有鏡面嘅情況出現,有咩方法可以避免?
熨衫小心啲囉仲可以點
Dark brown 3 piece襯咩色oxford同咩色tie好
Similar tone for the shoes ( slightly darker would be nice)
Tie 就好多都可以,不過都係嗰句,dark brown都有好多種唔同shade,有啲mint啲,有啲greyish,有啲magenta啲,有啲紅啲,有啲黃啲,最好有張圖,無圖都係講經。
想問下, 想買d high rise 配side adjusters 既現成西褲, 有咩選擇?
其實主要想返工日常用, 係咪多數都無得機洗?
如果係, 巴打平時幾耐乾洗一次, 純講西褲?

Thanks牛巴追post跟你學到好多野
我揀左隻greyish d既啡,等套衫做起左應該會著埋條褲去試鞋
Btw t記今年summer sale幾時開始?

Summer sale你dm問返佢哋會好啲
有無巴打試過去越南訂做西裝?嗰邊嘅性價比似乎唔錯
係個磁石名牌個位有個鏡化嘅印
明顯嗰個位有啲反光
係咪可以加塊布喺西裝-磁石之間?
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞