【過馬路要小心】經典男裝討論(57)【皮鞋、西裝、皮件、配飾】

744 回覆
7 Like 3 Dislike
又冇留意,返屋企睇下先
b & l 你無直接買加底?
順便問埋咁多位師兄。 著tux 可唔可以著Oxford, 定要著返令面皮鞋
LC減價買
可以,black cap-toe or black wholecut,如果你個要求唔是超級嚴謹的話
多謝你指點
去有得補打掌
如果想要著西裝時揹袋,乜類型嘅袋比較襯?皮質斜孭袋?

不過都要睇下你咩場合同用途

唔好意思,miss 咗你嘅留言
雖然影得唔好,但係著落feel到開始有啲爛。
唔關換底事應該,同埋都係比較cheap嘅橡膠底,但係對依對鞋有感情,所以想整
呢啲好容易處理,拎上去俾佢哋睇睇就得。反而師兄你應該要多啲照顧下個鞋面。
本身完全唔識皮鞋,依對係我用第一對用自己正職錢人工買嘅皮鞋
咁我係咪搽下lotion,上鞋油就ok?
想去Jantzen 訂恤
有冇得訂一件玩下先 啱既再造多兩件
或許類似價位尖沙咀中上環有冇邊間都唔錯?
實得
件皮褸唔小心被cutter𠝹到
想問下各位巴打有冇好既鋪頭做皮褸修復
斜孭會整到件jacket 我中意手拎既leather duffle
近排上網見到Gurka既tote bag,唔知咁多位巴打有冇聽過
It’s a gd brand
三幾個月上一次conditioner,如果個人得閒就順便打個蠟
想問下有冇教學可以打到個dimple係咁
以我所知,純粹用手指或者手指公造型出嚟
最近做左條beige linen trousers, 但發覺自己冇對鞋嘅色襯得靚
咁啱近排中左eg dover毒, MTO嘅話有冇calf/grain leather介紹
Beige linen會唔會襯snuff suede好過calf/grain?
如果出trip 皮鞋你地會著過去定放入行李箱
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞