[刺客信條][長篇故] 果晚玩完刺客信條,家姐同我講……

1001 回覆
97 Like 21 Dislike
2日冇入黎 我覺得唔好一下子出太多人物會比較好
突然間會節奏又加快左咁
Link Start!

刀劍神域
2日冇入黎 我覺得唔好一下子出太多人物會比較好
突然間會節奏又加快左咁

我諗應該冇新角色喇 有都係得個名 冇咩戲份嘅角色
節奏喺下一章仲快 下兩張會慢返少少
但係其實都到戲肉
Link Start!

刀劍神域

VR話題作之一嘛 點都要借用下
忍冬乂 係咪節奏更加快呢 快到已經過左兩年

因為廢事日日都訓都要講咁 所以直頭skip 寫啲主線先
痴撚線
推一下

快到咁 痴線
痴撚線

點解痴撚線

快到咁 痴線

會慢返嘅會慢返嘅 放心

快到咁 痴線

會慢返嘅會慢返嘅 放心

2年一句就過左 可以鋪排下啲感情線嘛

快到咁 痴線

會慢返嘅會慢返嘅 放心

2年日日見 你估下

會慢返嘅會慢返嘅 放心

2年日日見 你估下

我既意思可以輕輕咁寫下 不過算啦,個時間軸都過左

2年日日見 你估下

好啦 我下次會留意下

2年日日見 你估下

好啦 我下次會留意下

加油呀樓主

好啦 我下次會留意下

加油呀樓主

所以有時真係冇咁快出到
我會盡力 只少唔好爛尾

好啦 我下次會留意下

加油呀樓主

所以有時真係冇咁快出到
我會盡力 只少唔好爛尾

唔洗急住出既 你講定聲幾時出文就得架啦

加油呀樓主

所以有時真係冇咁快出到
我會盡力 只少唔好爛尾

唔洗急住出既 你講定聲幾時出文就得架啦

我驚太耐冇出大家會唔記得左
好啦 我今晚大概8-9點應該出到
突然發現有bug
要押後出文
Sorry sorry
第16章:

在一次VR訓練裡出現了神秘矇面人,我們懷疑兄弟會當中暗藏內鬼。可是最終調本出的,卻發現是警務署的人。由於我們仍然未能夠足以應付對手,只好繼續訓練。轉眼間,訓練在短短兩年時間就完成了。這時大家都收到消息,通知大家來到總部開會員大會。

在一個12月中的冬天,大家都收到一個來自兄弟會的訊息。

「今日返黎開成員大會,有重要事宣佈。」

到達了總部的會議室前,看見教主、泰博等人在會議室門等候著。成員一個又一個的來到,原來除了我們「6是瘋」,原來還有數以百計的兄弟會成員到來,當中有老有嫩,有男有女,大家都來自各行各業,場面十分浩大。除了家姐,聰明豆以往一直保持聯絡的年輕刺客外,很多老一輩的刺客都出現了,當然還有跟我們一樣的新人晚輩。
泰博把門推開,大家都開始步入會議室。會議室是個非常大的空間,足以容納我們所有成員。大家圍著一張大圓桌站著,教主則站在最前方,場面有點兒嚴肅。就像星球大戰叛軍正在計劃炸掉Death Star的時候一樣。

教主清一清喉嚨,開始講:「大家靜少少先,今日叫大家返黎,係想同大家講啲世界大事,係咪啊。首先,我講另一件事先……」

他一手把手上的報紙攤在桌上,來自不同報館的報紙報導著同一則新聞「警方多名高層被行刺」,「署長、許SIR等人死於非命」……內容大概都是報導有關警務署署長和許SIR等多名警方高層被人殺死的事。

教主繼續:「嗱,宜家呢幾個人就被人殺左啦,係咪。大家都知道佢地係聖殿騎士嘅人黎。無啦啦被人殺左呢,係好撚奇怪嘅,係咪。首先喇,有冇人認數先﹖」

隔了十多秒,都沒有一個人回應。

這時候,艦長站前一步說:「教主,如果呢幾個人係比我地殺嘅,基於大家相方都係一個特別身份,我認為聖殿騎士果邊唔會比呢則新聞出到街。」

說罷,大家討論了一番,都認為艦長所言甚是。

「咁我地有放臥底入佢地果邊咖嘛應該,係佢地殺都唔出奇咖。」阿健在我身邊說。

下一位發言的是暢哥,他一聽到問題就立即回答:「冇可能咖,一黎我地派出去嘅兄弟都冇叫佢地去殺任何人。二黎,每一個臥底我地都有秘密監視住,秘密到冇可能避過我地殺人咖﹗」

大家又開始討論起來,我這時候向聰明豆說:「你記唔記得我地第一次訓練嘅時候咪出現過一個矇面人嘅。我地仲問過暢哥,佢話係警務署出黎嘅。你覺得呢個矇面人會唔會同呢件事有關呢﹖」

聰明豆說:「醒左喎阿隼,我都係咁諗。所以我地可以試下去搵返呢個矇面人……」

這時候,有人從人群中叫道,「咁教主宜家我地應該點做啊﹖」

登登 登登登~
劇情由你話事,如果你係教主,黎緊你會有咩計劃呢﹖截止日期為凌晨2點,收集好我先會開始繼續寫落去。

1. 搵返矇兩人
2. 趁亂主動發動攻擊
3. 繼續訓練
4. 去問其他聖殿騎士
5. 仲有冇
今次呢篇有個樽頸位 其實係我諗唔到點落去想問下大家意見
當自己都有份寫個故
一野追到live 好滾動
緊係主動出擊,聰明豆意外為主角而死、再滅團
主角練多五年同聖殿判軍推到依家既聖殿騎士團,岩岩好又選特首

btw,未玩過刺客信條、想問下個蘋果其實係做咩

恭喜你
主動出擊嘅話就好快行動咖喇 仲等咁耐
如果聰明豆要死 肥婆狙擊手(上將)會唔放過我

恭喜你
主動出擊嘅話就好快行動咖喇 仲等咁耐
如果聰明豆要死 肥婆狙擊手(上將)會唔放過我

仲有 個蘋果係神嘅產物 佢嘅作用可以控制人
大概係咁樣
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞