[刺客信條][長篇故] 果晚玩完刺客信條,家姐同我講……

1001 回覆
97 Like 21 Dislike
點解又多個負皮 可唔可以講下點解

因為仲未有家姐屌

因為仲未有家姐屌

就算真係 都唔可以間硬黎咖嘛

不過真係想啲人就算比左負皮都講下點解
始終唔滿意又唔講 咁我一直都以為正常 好嘛

因為仲未有家姐屌

就算真係 都唔可以間硬黎咖嘛

不過真係想啲人就算比左負皮都講下點解
始終唔滿意又唔講 咁我一直都以為正常 好嘛

唔好咁啦 樓主 我有俾正皮你
冇甜又畀人負皮
你寫野外住一晚野外露出
應該會更多正評
利申鳩up
如果篇篇故都甜咁更加多人睇添 不過就已經唔係我想寫野嘅野原意

百貨應百客 我都係唔好理其他人點睇 鍾意就繼續支持 唔支持唔緊要
希望遲啲有野可以令你支持
如果篇篇故都甜咁更加多人睇添 不過就已經唔係我想寫野嘅野原意

百貨應百客 我都係唔好理其他人點睇 鍾意就繼續支持 唔支持唔緊要

加油

利申長期鳩up
勿認真
留名

利申長期鳩up
勿認真

有感而發姐
Assassin's Creed原本都無甜 你見第二集Ezio扑野有咁仔細講咩?
唔見左我幾日無人問我發生咩事
Assassin's Creed原本都無甜 你見第二集Ezio扑野有咁仔細講咩?
唔見左我幾日無人問我發生咩事

咁詳細就唔擺得出街賣

因為我知你一定會返黎
幾日無追,但係好似唔夠文量喔
呢排大家都唔係好得閒 好多巴打都消失左幾日
呢個時候我又遇到樽頸位
所以有少少停滯不前
宜家上左主線我諗會好好多咖喇 放心放心
自行加速
第31章:

經過整天在神奇的結界裡冒險後,時間已經來了新一年的1月1日......
每年的這一日,民陣都會舉辦元旦大遊行。而刺客兄弟會正準備在這天主動向聖殿騎士發動襲擊。

......在「星戰會議」裡......

「好﹗今日一月一就係元旦大遊行,唔該呢大家都要去,除左『6是瘋』啦,係咪。首先你地就要跟住人行,視察下情況先,好冇。
我地阿泰啊,大亨,四眼佢地呢就全部唔會出黎嘅,因為呢同我地講過嘅野有矛盾,係好撚奇怪嘅,啱唔啱啊。不過大家嘅所有行動,都會有我地嘅支援同埋指揮嘅,吓,所以就唔使擔心。」教主一貫的發表講話,主持著整個大局。

「我地要解放香港,脫離聖殿騎士嘅控制﹗Nothing is true, everything is permitted﹗」教主喊著,大家亦跟著一起喊,士氣相當高昂,幸好地底的隔音還可以,否則就會讓別發現我們了。

「喂,我地去邊度玩啊﹖」阿純問。

「你係咪戇鳩咖﹖淨係掛住玩﹗你唔記得左我地話隨時要支援咖咩﹖梗係去公展會啦。」阿健答。

我們沒有回應,應該心想著應該去哪裡遊玩……不不不,應該心想著究竟遊行會如果發展下去。
我們大部份成員都在兄弟會總部,商討有關今天的安排。

「……我地係咪要舉香港獨立嘅旗去﹖……」

「萬一電視台訪問點算啊﹖」

「你咪答佢香港獨立﹗咁佢應該就唔會訪問你……」

比起商討大會,更加像一個派對,大家都有點輕鬆似的。我不確定這是信心還有高估,不過我相信大家,相信兄弟會,這些一定是信心﹗

遊行在下午2時從維園開始,今天天氣不錯,可是遊行人數卻不是跟天氣一樣正面。
我們在香港中央圖書館的平台上一直注視著。

見到在起點只有大概幾千人,比起以前在電視上看見到遊行規模小的多。即使過去的一年,無論在立法會上,社會上都有十分多的問題發生,照道理應該有十萬八萬人才對吧。

「喂,點解得小貓三四隻嘅,咁我地啲兄弟點行動﹖」阿健問著。

「可能佢地因為之前我地搞出黎嘅大頭佛,搞到佢地驚左呢。」我說。

「所以我地應該去幫手。」聰明豆說完,就拉著我向著維園方向加入。

「喂,聰明豆﹗教主叫我地放假咖。」阿純叫著。

「教主話有咩特別情況會通知咖嘛,宜家咪特別情況囉﹗唔使通知都知啦。」聰明豆說著。

於是,大家亦跟著她的步伐向那個方向走。

走到遊行路線上,雖然人數並不是預期的多,可是要找到其中百多位的兄弟會成員,都需要花一點時間。
由於前幾天我們的行動暴露了我們白色兜帽上衣的這個識別,我們轉為用紅黑色手繩作記認。
不過其實不用這麼麻煩,我一用鷹眼,所有成員就陸續出現了。
(不適用於刺客後代成員)

雖然只多了我們六人參加並不是改變很多,可是對其他成員的支援卻是更有效。

「兄弟,有冇咩要幫手啊﹖」

「冇啊,都係叫下口號舉下旗咁。」

「係囉,佢地得咁少人,原定仲話9點先會完,我諗6,7點就會散band。」

「教主佢地未有任何指示喎,唔知會點呢。」

「我記得我地有幾個伙記混左入堆差佬度咖,希望佢地冇事。」

我們各人四處向大家打探著,都是十分零碎或是一些已知的資訊,似乎我們一直只可以跟隨人群,等候教主的指示。

「反對釋法﹗」

「撤回覆核﹗」

「我要真普選﹗」

一路上,大家都成為最佳的男女演員,扮演著遊行人士喊著口號。有的還跟左右的人打成一遍,有的自拍,有的揮舞著港英龍獅旗,有的跟公公婆婆談天說地。

「豆豆你使唔使飲野﹖」我問。

「唔使喇,隼隼你呢﹖其實呢,你覺得我頭先嘅決定係咪啱﹖」聰明豆問。

「你冇做錯,始終多個人多分力,何況我地就咁走左去,就算係去玩,都玩得唔安樂啦。」我安慰的說。

「你都講得啱嘅……好啦﹗隼隼我地要加油啊﹗」聰明豆想了想便笑著說。

走到軒尼斯道大概循道衛理教會附近,一大堆一大堆溪錢從天而降,在我們的兩旁隨隨跌下來。
甩曬期嘅元旦大遊行終於出到
好似我頭先咁講啦 宜家上左軌度 應該會好好多咖喇

講返故事 我冇講入面係邊一年 不過其實係照住今年嘅大遊行黎寫
留名
唔好隔硬甜囉
主角失控女主變淫娃個篇我已經當冇出現過
順其自然就得 太刻意就破壞哂個故啦
我返嚟啦
唔好隔硬甜囉
主角失控女主變淫娃個篇我已經當冇出現過
順其自然就得 太刻意就破壞哂個故啦
我返嚟啦

整篇故的污點 諗住小試牛刀 所以都係算啦

歡迎歡迎
本來諗住宜家出多篇 點知出左街醒起我打左喺紙言冇save到
今晚9-10點先出到
十點
第32章:

走到軒尼斯道大概循道衛理教會附近,一大堆一大堆溪錢從天而降,在我們的兩旁隨隨跌下來。

「反分裂、防政變、維護國家統一!」

原來是一支支五星紅旗的親建制隊伍,一邊高叫口號,一邊向遊行人士灑溪錢。

「教主叫大家辣興火頭,重覆,教主叫大家辣興火頭。」

這時候,大家都從耳機中收到教主的指示。
我和聰明豆對望了一下並點了頭,不用說話都聽得到對方。
在我們出動之前,已經有比較年長的兄弟會成員上前對罵,令這個原本所謂和理非的遊行慢慢發酵。

「支那狗滾返支那啦!」

「奶共!」

「收左幾多錢啊?」

兄弟會成員不斷以挑釁的言詞嘗試激怒那班親建制人士,慢慢地周圍的遊行人士都加入罵戰。場面越來越激烈,口水粗口橫飛,由於最初大家的互相挑釁變成互相問候,有的甚至只在叫,並沒有說任何話。

就在這時候,一名老伯從親建制隊伍跳出來,孔武有力的向我們的其中一位成員一拳打過去。那位成員就暈倒了,場面一時變得混亂,大家都在起哄,甚至打起架來。

「隼隼,睇下打人果個阿伯隻手!」聰明豆好像發現了些什麼。

老伯的手?......紅黑手繩?!這意味著就連親建制隊伍都有我們刺客兄弟會的臥底成員嗎?果然做到「讓人民來掩護你,成為人群中的一員」的精神。這讓我打從心底的表示佩服。

場面越來越混亂,男的互相拳打腳踢,女的互相拉扯頭髮,誓要把對方的真髮當假髮扯掉。
在場面一發不可收拾之前,警方及時趕到。他們開始把兩邊的人群隔開,可是在場人多勢眾,未能有效阻止群眾。

我們在旁一直尋找警方的臥底,方便進行任務。可是由於人群太多,眼前亦有不少的兄弟會成員穿插經過,即使開了鷹眼,正正因為在人群裡混雜了各位成員,根本看不清楚誰才是臥底警員。

「嘭」

突然一聲槍聲,一位白色制服的督察向天開了幾槍。這一槍不但讓人群靜下來,更幫助我們找到臥底警員,因為他舉槍的那隻手正綁著紅黑手繩。
他開槍後,立即向上頭請示,並立即命令其他警員。

群眾靜了一下之後,有點不敢向前走,還有點退後。這時候,有幾個警員衝向前,隨機把相關的幾個遊行人士和親建制人士拘捕並帶走,這時候,手持盾牌的警員來到。大家才開始有意識反抗,所以警員和遊行人士互相推撞。
突然間,臥底督察走上前,揮著警棍亂打遊行人士。
心水清的我們知道這時行動的一部份,我們大部份成員都作先頭部隊,扮作頂受著臥底督察的揮打,令一方面勸喻大家向警方抗衡。

混亂之中,臥底督察把其中一位我們的成員打倒在地上,頭破血流的。大家都變得比較激動,繼續互相猛烈推撞,甚至有的遊行人士被我們鼓動向警員動武。
不知為何,其中一名警員在混亂中又倒地了,每個警員都開始亂棍揮打所有人士,不論是遊行人士、親建制人士都身受其害。

大家糾纏了好幾分鐘,警方支援陸續到達,這時候大部份遊行人士仍然繼續退後,只有少部份跟我們站在前線。

其間,有人周不時有人叫道:「唔好打啊﹗」

「我地係和平理性非……啊啊啊﹗」

「我對眼啊﹗」

「有冇水啊﹗有冇水啊﹗」

警方一邊亂棍揮打,一邊噴灑胡椒噴霧。我們沒有鬆懈,一手把他們的胡椒噴霧搶過來,向他們還擊。不過仍然有人拉住我們,並且用雨傘把我們的視線擋住。

情況依然埳入膠著狀態,警方的支援越來越多,同時剛出發或已經經過了的遊行人士都走回來。情況一秒比一秒混亂。

「嘩果架係咪裝甲車啊?」有人向警方的後方指著。

那一架正是梁天琦等人買回來的裝甲車,表示戰事正式開始,本民前的部隊亦終於陸續到達。
寫到後面 故事入面嘅情況亂 搞到我都寫到亂亂地

如果你覺得我唔知寫緊咩咁 即係代表當時情況真係好亂

呢家係時候諗下點樣發展落去了
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞