[刺客信條][長篇故] 果晚玩完刺客信條,家姐同我講……

1001 回覆
97 Like 21 Dislike
可能真係啦...又已經要返學
好似濟牙膏咁 好耐先有啲idea 雖然係好想抖
但係寫左咁耐 好多巴打絲打都應該棄左故
所以想趁仲有人嘅時候快啲作完佢
艦長唔係女嚟咩

叫得林友德點會係女人
水姐係咪第二季女主

應該係
艦長唔係女嚟咩

叫得林友德點會係女人

水姐係咪第二季女主

應該係

啪啪啪
家姐豬戲份直線上升
大家比多一日我 今天還想休息

just sleep

好攰
樓主
琴晚比人煩左成晚 走左數 對唔住
我宜家打緊文咖喇
我宜家打緊文咖喇

有話要出文咩?
我宜家打緊文咖喇

有話要出文咩?

我前日話想休息多日 應該琴日出嘅
點知琴日都出唔到嘛
宜家出住少少先
第81章(上):

大家都已經來到公眾或記者席,各就各位了。

「佢地講緊野喇﹗」

……議事廳內……

「你真係夠膽自己一個黎啵。」艦長說。

「咁你叫咖嘛。宜家係咪可以放左佢地喇﹖」我問。

「我欣賞你﹗不過你都仲係咁天真,咁易放左佢地,同差人見到賊嗌咪走有咩分別。」艦長諷刺說。

「咁你想點啊﹖」

「你出到呢個門口咪放左佢地囉。」艦長淡定的說。

這時候,議事廳正門走了好幾個艦長的手下進來,一下子把我圍住。

「殺左佢。」

手下沒有一點猶疑,立刻準備向我開槍。
子彈從四方八面射過來,倒下的就是那幾名手下。

我走了幾步,剛剛站在議事廳門外。

艦長沒有覺得驚訝,還在拍掌:「好啊,好啊,準備得幾周到啊。」

「喂,我行左出門口喇喎,找數啦。」我叫著。

「我地係聖殿騎士黎,叫得你同上面嘅你地黎,梗係要你地冚家產。」艦長指著我。

「舉高手﹗放低槍﹗」這時候,在公眾或記者席上的大家都被艦長的部隊發現及制服了。

「阿隼,你聽唔聽到啊﹖」艦長問。

「聽到啲咩﹖林友德你又玩咩花樣﹖肯放佢地未﹖」我忍不住走到艦長面前。

「嗶……嗶……嗶……」艦長瞇著眼說,「跟住就……BOOM﹗哈哈哈,同我綁住佢。」

艦長指揮著更多的成員走出來,大家都衝著我而來。

「啊﹗」

「隊長﹗」 「細佬豬﹗」

於我就這樣被人打暈了。
我已經諗到之後點喇

所以宜家打住少少先 今晚或者聽日會再有文
諗左陣終於發現點解一路睇都覺得有種奇怪既感覺
問題在於成個故事都唔係好營造到果個生死關頭既氣氛出黎
呢個主題既故事suppose係要嚴肅
但係一路比讀者既感覺係好兒戲

多謝你意見先 你咁講我都認同嘅

一黎我文筆嘅功力的確係好唔夠
二黎可能好多角色都係十幾廿歲 可能搞到主題都唔會話好成熟

始終都要踏出第一步先知自己去到邊個層次
下次如果仲有機會可能作啲比較輕鬆嘅主題啦

肯嘗試寫一d唔係大路情情愛愛既故仔已經好難得
只係assassins' creed呢類型既故事太難handle
加油👍👍

肯嘗試寫一d唔係大路情情愛愛既故仔已經好難得
只係assassins' creed呢類型既故事太難handle
加油👍👍

係啦 加上可能有佢自己本身嘅設定限住左 自由度變左冇咁大
我會加油咖喇
點解男主又暈
唔係自已暈就俾人扑暈
第81章:

艦長指揮著更多的成員走出來,大家都衝著我而來。

「啊﹗」

「隊長﹗」 「細佬豬﹗」

於我就這樣被人打暈了。

......

「隼隼,你比佢地綁住左喇。」我又身處在聰明豆的世界裡跟她說話。

「又見到你喇豆豆,點解佢地咁鍾意整暈我咖﹗陣間我醒返嘅時候應該要點做啊﹖」我問。

「你同查理佢地宜家比艦長綁左喺主席台果度,上面嘅成員都比佢地制服左,宜家只可以趁佢地唔為意,伸袖劍出黎幫佢地解左繩叫佢地幫你解。」聰明豆說。

「好啦,我唔可以暈咁耐喇,要去救佢地。」我立刻說。

「好啦隼隼,你要小心啲啊,唔好好似我咁死左啊。」聰明豆擔心說。

......

「隊長......」查理細聲叫我。

「係啊,我醒喇。」我說,「趁宜家冇曬人,我幫你地鬆綁左先啦。」

於是我伸出袖劍,靠在查理背後,一下子就把鄉著查理的繩子割斷了。

「隊長好型啊﹗」露比說。

「唔好發姣先啦,幫布朗解左先啦。」已鬆綁的查理立刻替我鬆綁。

突然某處發生大爆炸,全座建築物發生猛烈搖晃。

「小心啊,露比。」天花上的玻璃因震動碎掉了,我隨即抱著露比,讓她脫了險。

「唔......唔該隊長,係我欠左你咖。」露比嚇倒了。

「傻嘅,毀左容就唔靚咖喇。」我站起來,卻感覺到背部剌痛。

「你後面流曬血啊﹗」原來我背部被玻璃碎刺損了。

「我......我冇事,小小玻璃咋嘛。」我勉強微笑說。「查理、布朗你地有冇事﹖」

「冇事﹗」他們同時說。

「咁你地同埋露走先,我見到水姐佢地走左,你去救返佢地。」我說。

「呢度就黎冧咖喇喎,你又受左傷,你想去邊啊隊長﹖」布朗問。

「我要去搵艦長。」我說。

「不如我地陪你去啦﹗啊﹗」他們話未說完,石屎及雜物就把我們之間擋住了。

「隊長﹗你冇事啊嘛﹖」查理叫著。

「唔使理我,你地快啲走﹗」

「隊長﹗你唔好咁快死啊﹗」

我沒有拖延太多時間,快步就離開議事廳了。
點解男主又暈
唔係自已暈就俾人扑暈

睇黎主角自己都發現左呢個問題
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞