[刺客信條][長篇故] 果晚玩完刺客信條,家姐同我講……

1001 回覆
97 Like 21 Dislike
以艦長個腦袋 佢唔會諗啲咁低b嘅野
所以一定係計黎 自己兜返

不過有一樣奇怪地方依然存在係艦長變左痴線佬

只可以話聖殿佬都係痴線嘅

不過呢個時候仲出到新角色 大家估下露比姓咩

咁都得
好似係姓露

好似可以加甜

唔寫甜喇 見過鬼仲唔怕黑咩
就算寫都係簡略咁寫
好似可以加甜

唔寫甜喇 見過鬼仲唔怕黑咩
就算寫都係簡略咁寫

奸左男主

咁都得
好似係姓露

Neko樂樂🐱先啱 史露比啊嘛

咁都得
好似係姓露

查理係佢主人
好似又有甜
第79章:

在艦長的到訪後,大家都心知不妙。
於是查理、布朗和露比三人跟上前進行偷聽行動,可是由於有“好心”市民介入,加上經驗不足,行動失敗而被他們捉住。

「隊長,隊長,你一定要救我表弟啊﹗」水姐求饒說。

「細佬豬,我跟你去。」家姐說。

「我都要去。」水姐跟著說。

「唔得啊﹗啲電視電影入面,咩人最危險啊﹖就係主角身邊嘅屋企人或者最愛嘅。」

「屋企人……」

「最愛嘅人……」

「但係我地點可以淨係你一個去喎,你深入敵陣,一定會好危險咖。」家姐擔心說。

「傻豬家姐,我唔比你地跟埋入去姐,冇話唔比喺出面等嘛。」我說。

大家都一臉愕然,等待著我的指示。

「好喇,各位……今次嘅行動,有兩個目標:一,救返查理佢地三個。二,殺左艦長。」我認真的說。

「殺左艦長﹖」

「佢地咁多人。」

「咁佢係咩聖殿佬,就必須死咖啦我諗。」

大家都緊張起來。

「大家冷靜啲,艦長頭先whatsapp我,佢話佢地三個喺議事廳,大家有冇啲咩對策想講下﹖」

大家都默不作聲,不知道是在想辦法,還是在擔心。
比啲時間我諗下個劇情先

所以得咁短……

咁都得
好似係姓露

查理係佢主人
好似又有甜

唔好啦唔好啦
比啲時間我諗下個劇情先

所以得咁短……

好啦 我都係出返去等

咁都得
好似係姓露

查理係佢主人
好似又有甜

唔好啦唔好啦

其實個基本都黃左 點解仲留係到
其實個基都黃左 點解仲留係到
今天沒有文
今天沒有文

今天沒有文

咁我繼續喺出面等
第80章:

「大家冷靜啲,艦長頭先whatsapp我,佢話佢地三個喺議事廳,大家有冇啲咩對策想講下﹖」

大家都默不作聲,不知道是在想辦法,還是在擔心。

「其實我自己都諗好左,諗住聽下大家點講姐。我知道我地得百幾人喺度係有啲困難,我地唔好驚﹗大家咁辛苦走到呢一步﹗」我握著拳頭說。

「我地其實都對果度嘅地形都幾熟悉,只要喺少人啲守住嘅門口潛入去,沿途記得要確保冇人發現先再入議事廳,你地分別喺二樓同三樓嘅公眾或者記者席監視住,隨時準備將艦長殺死,同時我都會去救佢地三個……」這次算是我第一次的行動指揮,總算馬馬虎虎的交代完了。

「唔好意思啊咁多位,我第一次帶住大家,可能有啲甩甩漏漏……希望大家要小心﹗啊……啊……係喇祝大家武運昌隆﹗」我摸著頭尷尬的說。

整個大廳都傳出歡呼和笑聲。

「隊長做得好好咖喇﹗」

「大家都要加油啊﹗」

「我地都係第一次真正出動咋嘛﹗」

「家姐,水姐……你地兩個要帶住其他人,補充返我冇講嘅野。」我跟身邊的家姐和水姐說。

「其……其實……隊長做得好好咖喇。我同隊長家姐會努力咖喇。」水姐說。

「哎啊,其實都係叫我菲姐得咖喇,以後大家係一家人黎咖嘛。」家姐微笑說。

「一家人﹖……係﹗」

大家在士氣高脹的氣氛下,大家都很快就準備好。

「係冇錯,呢度始終要有人喺度留守,但係由於呢度其實係比人發現過,所以大留守嘅要著齊裝備,甚至整好陷阱,總次樣樣小心。」

在已經清理好的緊急出口前往停車場。踏上我們的「戰車」,旅遊巴。

我們沒有在立法會總部附近下車,否則肯定一開始就會失去同步,被發現了。
我們在灣仔的刺客基地附近下車,因為其實灣仔一帶都經過戰火的洗禮,而離立法會大樓亦有一後距離,所以這個是最佳地點。

「好喇,大家兵分兩路喇。」我向大家說。「你地小心啲,有咩事都要喺耳機講。」我已經不知道說了多少次小心,始終有點擔心。

「知喇隊長,你就黎變左我地老豆喇。」人群中有說。

大家作了行動前最後輕鬆的一刻。

「上校,你到左喇﹖請。」我們分別後,我從正門進入立法會大樓,就立刻被門前的人叫住。

「我唔係上校,我冇做上校好耐喇。」我立刻挺起身子裝作霸氣說。

門前的人沒有一點退場,反擊:「好囉,林生,你行唔行啊咁。」

打開議事廳的門一刻,就立刻看見查理、布朗和露比被綁在主席台上的椅子上。
整個議事廳只有一個咬著雪茄,渴著伏特加的男人。無錯,這個才是真正的艦長。

「乜你到喇。」艦長說。

……另一方面……

「轉角有個閉路電視啊﹗」水姐說。

家姐二話不說就用飛刀把它弄壞了。

「喂﹗你地邊隊咖﹖」避得過閉路電視,避不開巡邏的人。

「我地係08小隊咖﹗」水姐說。

「哦,好啦,你地加油。」

我們於是就大搖大擺走過了……

「咪住,08小隊唔係已經……」巡邏的人還未說完,家姐就把他刺死了。

大家都已經來到公眾或記者席,各就各位了。

「佢地講緊野喇﹗」
今日終於馬馬虎虎寫好左喇
由其是最尾果part

有時真係覺得寫得好辛苦 但係又唔想放棄
由其是最尾果part

因為唔係咁易寫野
由其是最尾果part

因為唔係咁易寫野

開頭都好地地咁咖嘛
慢慢學啦~
由其是最尾果part

因為唔係咁易寫野

開頭都好地地咁咖嘛
慢慢學啦~

可能你太多野煩緊姐
艦長唔係女嚟咩
由其是最尾果part

加油 真係寫唔到嘅抖1.2日
水姐係咪第二季女主
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞