[刺客信條][長篇故] 果晚玩完刺客信條,家姐同我講……

1001 回覆
97 Like 21 Dislike
第74章:

「隼隼﹗隼隼﹗」

「豆豆﹖」把我叫醒的竟然是聰明豆。

「...我係咪死左喇﹖」加上周圍空白的一片空間,我大概認為見到聰明豆的唯一原因是我都已經死去了。

「我都死左喇,你話呢﹖」聰明豆笑著說。

「吓﹖﹗」果然如此。「但係我宜家先做左刺客大師,咁家姐、水姐、查理佢地點算啊。」

「哈哈哈,傻隼黎嘅,你未死咖,只不過係暈左咋。」聰明豆抱著我說。

「咁點解我會見到你咁超自然嘅﹖」

「我都唔知啊,不過其實我地係刺客呢一樣野已經好超自然啦。」聰明豆單眼微笑說。

「豆豆......我好驚啊,我好想永遠喺度陪你。到我醒左,又要打仗又要保護身邊嘅大家,雖然一切都未開始,但係已經覺得好大壓力。」我靠著她說。

「唔得咁咖隼隼,你已經唔可以淨係諗自己咖喇。我都知會好大壓力,最多以後見步行步囉,多啲問身邊人嘅意見。」聰明豆語重心長的說。

「好啦,我會盡力咖。」我帶著疲態說。

「唔好咁啦隼隼,係差唔多要醒咖喇,帶住佢,呢個係我送比你嘅禮物。」聰明豆把一條羽毛裝飾的頸鍊戴在我的頸上。

「如果你搵到更好嘅女仔,我唔會介意咖你同佢一齊咖。」聰明豆緊抱著我。

聰明豆開始離我越來越遠......她的樣子和聲線越來越模糊「如果你想搵我傾計,訓教就搵到我咖喇﹗加油啊﹗」

「隊長﹗隊長﹗你醒喇﹖」

我終於真正的醒來了,暈了的時間發了一場這樣的夢,既失望也開心,現在蹲在我旁邊的是水姐和查理。

「多得水姐救返隊長你咋,知唔知隊長你頭先冇左脈博,又冇曬反應。得水姐識幫你人工呼吸咋。」查理急著說。

水姐害羞的阻止查理繼續說下去。

「咁......和人呢,家姐呢﹖」我比起自己,更擔心他們的安危。

不過我打量四周,只見大家在休息,戰事應該暫告一段落。

「阿隼,你冇咩野咖嘛﹖」眼前有兩個熟悉的身影站在我面前。

「古叔﹖﹗連G-Dragon都喺度﹖﹗小丑陛下派你地黎幫我地咖﹖」眼前的竟然是小丑國的古叔和G-Dragon。

「哎,估唔到艦長條仆街係二五仔。知道你地有危險,陛下都好念情,都叫我地黎幫幫手囉。」古叔說。

「係啊,不過陛下就話唔會再同你地做聯軍,最多幫下手支援都可以。始終見過鬼都怕黑。」G-Dragon無奈的說。

「我明嘅,幫我返去同陛下講聲唔該曬。」我說。

「無問題﹗啊係,恭喜你成為刺客大師啊。要比心機啊後生仔。」古叔拍著我膊頭說。「其實我地可以私底下幫你地執下啲地方,頭先我地趕到黎啊,嘩艦長班友打到入黎,你又比人打鳩暈左。好彩我地快手,好快就搞掂左佢地咋,始終係未夠經驗。」古叔說著剛才發生的事。

「所以再一次多謝你地,啊係喇,有冇見過我家姐啊﹖」我問。

「我咪喺度囉,細佬豬。」家姐旁邊走過來。

這時候,大家都微笑著轉身離開,繼續自己的工作。

「你冇野啊嘛﹖」家姐問。

「我冇事啊,你呢﹖和人呢﹖」我急著問。

「傻豬黎嘅,大大個家姐棟喺度點會有事姐。和人都冇事,宜家休息緊喇。」她輕輕摸著我的頭。

「家姐啊。」脆弱的我又忍不住抱著家姐。「我頭先發夢見到豆豆啊。」

「細佬豬,你唔好咁啦,我都知你......咦﹖你幾時有條咁嘅鍊咖﹖」家姐指著。

我一看,在我胸前,掛住了一條羽毛裝飾的頸鍊。
其實可能之後都有啲同刺客無關或者超越左遊戲世界觀嘅劇情 所以希望大家喜歡

呢篇有個Easter Egg 不過大家都唔會知道係咩
就係呢條羽毛頸鍊 因為我本人有一條

做人on9冇藥醫 下章先出你
其實可能之後都有啲同刺客無關或者超越左遊戲世界觀嘅劇情 所以希望大家喜歡

呢篇有個Easter Egg 不過大家都唔會知道係咩
就係呢條羽毛頸鍊 因為我本人有一條

做人on9冇藥醫 下章先出你

合理就ok
仲諗住拎咗唔知邊啲叔父嘅能力 之後開無雙
點解我係故台搵唔到呢個故

過左一個月

過左一個月

我有諗過開無雙 但係好似冇咩重要敵人咁

諗諗下都成兩三個月喇 我睇返數字已經超過100,000字

過左一個月

過左一個月

我有諗過開無雙 但係好似冇咩重要敵人咁

而家唔開 幾時開

過左一個月

100,000仲係叫短篇

過左一個月

電話 故台拉到落最底都冇呢個故

過左一個月

一次過應你

宜家又唔係打boss

我標題寫左長篇咖啵

所以我睇黎要加速 推爆1001開新po
今日好唔舒服 一放學訓到宜家 所以冇得出文

過左一個月

一次過應你

宜家又唔係打boss

我標題寫左長篇咖啵

所以我睇黎要加速 推爆1001開新po

艦長唔係boss
今日好唔舒服 一放學訓到宜家 所以冇得出文

take care
最多遲下出多幾篇
今日好返好多喇 所以應該可以照常出文
第75章:

「細佬豬,你唔好咁啦,我都知你......咦﹖你幾時有條咁嘅鍊咖﹖」家姐指著。

我一看,在我胸前,掛住了一條羽毛裝飾的頸鍊。

既然頸鍊突然出現在我頸上出現,即是說,剛才我並不是在做夢,我是真的和聰明豆談過話。

「家......家姐......我明咖喇。我......我唔知點講,但係我已經接受左。」雖然真的不知要說什麼,可是卻自信的向家姐點頭說。

家姐一臉疑惑,擔心的說:「細佬豬唔使驚,有咩事可以同家姐講。不過如果你真係接受左都係一件好事黎。」

我沒有回應,微笑的點了頭:「家姐,多謝你。」我摸了一下家姐的頭,站起來,向大家幫忙。

在小丑國部份成員的協助下,我們花了半天,終於把這個地方收拾好,雖然有些地方還是堆滿垃圾,電器設備有些仍然破壞不勘,不過還算可以運作。

「我地真係好多謝古叔你地肯幫手,如果唔係真係唔知點。」我道謝。

「哎﹗傻仔黎嘅,大家相識一場,點都黎幫你手啊。」古叔說。

「係啊,阿隼。你地以後要比心機,由頭黎過好難咖,相信自己同埋身邊嘅人。」G-Dragon都少有的說出大道理來。

「我知咖喇,幫我同小丑陛下同小丑女陛下打個招呼,順便話我搵日想拜訪你地。」我說。

「好啊,無問題﹗冇咩嘅我地就走先喇。」古叔一行人就爽快的走了。

「大家,係咪真係決定加入我地兄弟會咖喇﹖」我向大家問。

「梗係啦﹗」

「仲使問嘅,隊長。」

「好好好,家姐水姐幫我手準備儀式。」
今日寫得唔多 想少少地交代埋個劇情
宜家我同主角一樣好似都面對好多問題咁
其實有啲似寫左自己入個故事咁
希望佢成功果日我就解決到自己嘅問題
都係用vr訓練班新仔?
但唔係得屯門有咩 好似仲要俾人炸埋
都係用vr訓練班新仔?

好問題
我都諗緊 可能趕唔切訓練呢 可能
都係用vr訓練班新仔?

好問題
我都諗緊 可能趕唔切訓練呢 可能

唔訓練就留佢都冇用
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞