[刺客信條][長篇故] 果晚玩完刺客信條,家姐同我講……

1001 回覆
97 Like 21 Dislike
留個名無壞
切左無名指未?
切左無名指未?

未 因為自從EZIO個代改良左之後就唔使再切了

唔好意思啊,我冇講清楚
我呢套係唔會返去咖
咁時代係宜家

齋講現代唔係唔得既
好似穿越下會多啲嘢講咁
不過正常伊甸碎片唔係要穿越返去搵線索先知係邊咩

Btw 主角連訓練都冇就做正式任務會唔會太快

我又冇諗到咁 諗住家姐知 雖然冇交代
如果講返去五六七八十年代得唔得呢

Btw 主角遲啲會做返訓練

多謝你

我唔知你個設定係乜喎
如果唔穿越都講下家姐啲料點收返黎

齋講現代唔係唔得既
好似穿越下會多啲嘢講咁

多謝你

我唔知你個設定係乜喎

會啊會啊

齋講現代唔係唔得既
好似穿越下會多啲嘢講咁

多謝你

我唔知你個設定係乜喎

會啊會啊

遲下會發現伊甸碎片係家姐體內 要主角揾方法連接入去先可以穿越再揾線索

齋講現代唔係唔得既
好似穿越下會多啲嘢講咁

多謝你

我唔知你個設定係乜喎

會啊會啊

遲下會發現伊甸碎片係家姐體內 要主角揾方法連接入去先可以穿越再揾線索

變左av
一開左穿越條線就真係會長篇啦
不過要兼顧兩條主線唔係咁易架
同埋揀邊個時代黎穿都係個大問題
因為應該要扣返啲歷史事件?

樓主加油啦 唔好爛尾就得
肥婆狙擊手(上將) 唔好傷心
仲有女主都未出
家姐都有機會以回憶方式再出現

大家會唔會覺得急左啲 寫得唔夠細膩
一開左穿越條線就真係會長篇啦
不過要兼顧兩條主線唔係咁易架
同埋揀邊個時代黎穿都係個大問題
因為應該要扣返啲歷史事件?

樓主加油啦 唔好爛尾就得

所以我諗住係咁意用一兩件事帶過就算 好似老EZIO 睇返ALTAIR咁
不過香港大事都唔算話好多

我盡量諗啦 希望會好睇
留名
留名
睇完第一篇唔錯 留名追故
留名
睇完第一篇唔錯 留名追故

多謝
live嘅感覺真係難受

加油
live嘅感覺真係難受

加油

就出就出等多陣
咁快死左 仲諗住可以同家姐
咁快死左 仲諗住可以同家姐

遲啲有女主角 應該會有
AC3免費中

我唔知點解幾鍾意ac3
第4章:

剛剛經歷完被拘捕,槍戰和二家姐的離去,我已經處於六神無主的狀態。但是我始終要找回自己的意志,走出地鐵車箱後,一步一步走回家。

回到家中,我沒有理會任何事情,回到自己的睡房,躺在自己的床上。
可是整晚輾轉反側,跟本就睡不著。腦海裡全部都是和家姐的一點一滴。
到了第二天,我以一個小時睡眠的狀態上學。整天課堂的內客,我都不是記得很清楚,就只是行屍走肉般坐著。

放學後……

「喂,林隼升,宜家我地去信和買野喎,你一唔一齊﹖」我其中一個朋友阿純說。

「唔喇,下次先啦。」

「做咩啊,平時你都會去咖,今日做咩死左老豆咁款。係喇,你家姐今日冇返學咩﹖」

「佢死左喇……」

「你唔好唔開心啦,BB呢個係大家姐,二家姐,四家姐……」

「咁三家姐呢? 」另一個朋友阿健和應。

「屌你地我認真咖,琴日比人殺左,唔好玩得唔得。」我大怒。

於是急腳走開了。

整天心情都不是很好,很想逃避所有事情,但情況不客許我這樣做。我必需振作,想好下一步要做的事。
首先我要知道總部的確實位置,通知各位刺客。可是香港說大不大,說小不小,怎樣才可以找到它的位置﹖家姐又沒有提起過,「家姐……佢當時叫我走同埋無啦啦仲叫我記得買本野,仲有叫我好好生存。
係喎,佢之前叫過我幫佢買本漫畫……唔通總部就同漫畫有關﹖﹗」我自言自語著。無錯,刺客的作風一定要把說話包裝好才不會被別人發現。可是,現在猶如大海撈針,甚至連漫畫這個方向是否正確都沒有十足的信心。

「唔,唔」電話在這個時候響起。

「喂,阿隼﹖阿純啊,Sor啊,我想話我地宜家已經喺信和喇,你使唔使買啲咩模型漫畫咁啊﹖」

正當我想發怒的打發他們時,我發現了一些事情,對! 信和中心正是模型漫畫的集中地,說不定總部就位於其中一間店鋪內。

「啊﹗﹗﹗我諗到喇,等埋我,我宜家即刻黎﹗」我雖然說不上高興,但心裡仍抱有希望。

到了信和中心,我會合了阿純和阿健。

「太快了吧,你頭先又話唔黎嘅﹖」阿純說。

「我應該講聲Sor,講起上黎仲要多謝你地,因為我搵緊啲野,咁好彩你地比左啲頭緒我。」我摸著頭尷尬地說。

「唔緊要啦,笑,宜家一齊入去就係啦。」阿健說。

阿純和阿健算是我中學裡面最要好多兩位朋友,雖然大家的興趣都不同,可是大家都談得來;阿純和阿健比較喜歡動漫,而我比較喜歡電玩,不過感覺上他們比我還要毒,雖然大家都差不多。
踏入信和中心,一如以往地先從最頂層「掃下去」,今次比起以不一樣,我留意的不是什麼什麼新番,這個那個遊戲,而是搜尋兄弟會總部的店鋪。可是,每間店鋪的位置都十分有限,根本不可能是總部的所在地。令我懷疑總部存在的真確性。
經過了一兩小時,除了我大家都滿載而歸,阿純覺得奇怪問起我,

「林隼升你又話有野買嘅,你想買咩? 」

「你地可唔可以幫我一個忙? 」我問。

「咩啊? 係咪唔夠錢,我唔會幫你比咖喎。」

「唔係囉,我想知有冇間野好大,而且個名同走,好好生存有關咖﹖」我不確定家姐說話中,那些是關於總部的,所以我將所有關鍵字都說了一遍。

「我唔知喎,不過我知地庫有間野好大間,係賣漫畫嘅,我帶你去。」阿健說。

我們三人向著地庫進發,這時我嘗試用鷹眼視覺找出那間漫畫店,天花板發出金色的刺客組織的標誌,意味著我們找對了方向。
走到某一個位置,阿健大驚「Sosad,竟然收左皮。」他正向著某一間店說著,抬頭一看,「酒泉漫畫」,應該是這間店了,可是它並不似是結業,因為透明大閘前面的,正是一行警方專用的警告膠帶。

「趁冇人睇到,陪我入去囉。」我提議。

「No thank you,陣間比差佬拉左點算﹖ 犯法野我唔做咖! 」阿純臨陣退縮起來。

「嗱,阿純,你一係睇水,一係跟著我地,但係如果你睇水呢,警察黎到就拉你一個姐。You think think you喇。」我以他的口吻警告他。

「你買漫畫姐,點解一定要揀呢間﹖」阿健問。

「其實我搵嘅唔係漫畫,而係一個隱藏嘅地方。如果有就話你地知。」我回應。

拉起大閘,漫畫店裡的漫畫依然排列得井井有條,到處並沒有發現任何關於刺客的行跡。這時,我啟用鷹眼視覺,環視四周搜尋有關刺客的隱藏線索,果然在收銀機對上的一道牆壁找到跟剛才發現到一樣的刺客標誌。我摸索著任何可能觸發機關或者暗門的物件,因為至少漫畫店不似一個刺客總部。

「吓嚓」

在收銀機旁的書櫃頓時移開,出現了一條往下的通道。這時我問大家:「如果我話比你知,我係一個刺客,宜家我搵緊刺客兄弟會個總部,你地信唔信﹖」

「你係咪打機打上腦﹖會唔會係咁啊﹖」阿健表示懷疑。

「我自己都好難相信,不過如果下面真係有個總部,就唔輪到我地唔信。」我說。
兩個friend都係base on我兩個現實中真正嘅friend
寫起上黎就得心應手

預告:女主角下一章會出現

到目前為止有冇咩問題/bug位
家姐咁快就死左

你賠返俾我呀
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞