[刺客信條][長篇故] 果晚玩完刺客信條,家姐同我講……

1001 回覆
97 Like 21 Dislike
短短地咁講埋出到黎發生嘅事

一路寫一路諗個畫面都覺得好緊張

各位聽日真係出唔到文咖喇 唔好掛住我
24號返黃昏返到黎陪大家過聖誕啦

唔好咁快講聰明豆同主角拍拖啦
仲有未穿越嘅

仲有未穿越嘅

啱呀

仲有未穿越嘅

啱呀

劇情推進到呢度其實都好難唔一齊
不過如果大家想嘅 可以唔一齊住

會咖喇 我用左三章講一日嘅事 聖誕節果一日應該會發生穿越

仲有未穿越嘅

啱呀

等你
今日睇完刺客教條,一上LIHKG就見到你個故,跟住即刻仆入來睇到宜家live左

啱呀

等你

咁究竟一唔一齊好 我都仲諗緊
今日睇完刺客教條,一上LIHKG就見到你個故,跟住即刻仆入來睇到宜家live左

多謝 記得繼續支持

咁係咪好似 乳毛倫翅咁講 篇故好睇過電影

你玩過隻game就覺得套電影on99
好重要所以講多次

多謝 記得繼續支持

唔係我講的

多謝 記得繼續支持

唔係我講的

係喎 你係後續落去
對唔住小小小唔好嬲我啦

好重要所以講多次

仲未睇 講到咁差㗎

等你

依家一齊左既話,時間上黎講好似太快因為篇故應該三分一都未到,除非你有其他諗法唔會搞到呢段情越講越平淡啦

等你

依家一齊左既話,時間上黎講好似太快因為篇故應該三分一都未到,除非你有其他諗法唔會搞到呢段情越講越平淡啦

咁我明喇 我諗我識點寫嘅
仲有時間構思下

好重要所以講多次

仲未睇 講到咁差㗎

我覺得男主角尾段轉心態個下真係好突然
(可能係我唔識野)
冇文嘅
冇文嘅

休息一日呀
冇文嘅

休息一日呀

係啊 仲要黃昏先返到
係啊 仲要黃昏先返到

屋企
聖殿騎士留名
我又返黎啦

本來打算睇ac電影 但好似到到都俾腐皮
差唔多返到屋企 快快脆脆出一篇~
有得出街嘅搭車都可以睇下
冇街出嘅有我同大家一齊傾計 傾咩都得
我又返黎啦

本來打算睇ac電影 但好似到到都俾腐皮

不過點都會睇下嘅
第21章:

本來以為容易的任務,差點讓我、阿純和阿健落入聖殿騎士手中。幸好天時地利人和,一架巴士把我們的危險一下子擋住了。
現在的我醒來了,我身邊的有聰明豆和女神,正處於跟屯門總部的VR訓練房間差不多的房訓裡,不過只是地方比較小。

「阿隼,你醒喇。」聰明豆捉著我的手說。

「呢度係邊度黎咖﹖我暈左幾耐﹖」因為我擔心我的事拖累了整個任務的進度。

「呢度係深水埗支部,即係黃金地下。你訓左幾個鐘姐,你知唔知啊,你訓咁耐,聰明豆陪足你咁耐啊。」女神說。

聰明豆紅著臉說:「咁咩姐,我……我唔想睇住自己徙弟死咋﹗呃……我點會鍾意你呢個又蠢又串嘅人喎,知唔知我第一次見佢果陣啊佢……」

我沒有讓聰明豆把她的話說完,因為我用的吻來阻止她繼續說話。

「你唔鍾意我你又捉到我咁實。」我微笑著說。

「嘩啊﹗你你你……我個初吻啊﹗」聰明豆蓋著嘴巴,帶通紅的臉跑了出去。

「恭喜晒,我地頭先傾計已經睇得出佢鍾意你咖喇。不過佢可能冇諗過咁突然姐。我出去先,你抖下啦。」女神說。

對於毫無戀愛經驗而獻出第一吻的我現在正想著,究竟聰明豆是喜歡我還是不喜歡我呢。

當我還在發呆時,阿健走進來問候我:「點啊柒頭皮,睇你好似好返好多喇喎。阿艦長叫我地返你屋企,似乎好似聽到啲野。同埋仲要準備下次任務啲野。」

他扶起我,一步一步的走著。

「聽bb講你錫左聰明豆一啖喎,係咪真咖﹖其實我一睇就知佢鍾意你啦﹗由第一日就已經知喇﹗」阿健說。

我嗯了一下,便沒有回應下去。一來身體真的還有點累,二來我仍然煩惱著究竟聰明豆對我是怎麼樣的。為了查明真相……

走到支部門口,女神、阿純和聰明豆正等著我們。當然聰明豆正害羞得回避我的眼神。
這時,阿健扮作鬆了一下手,聰明豆立刻走過來。

罵著阿健:「你有冇搞錯咖,明知阿隼佢未好返晒就小心啲啦,跌親佢啊﹗」

這時候,大家都對著她奸笑著。
聰明豆這次沒有否應,繼續紅著臉說:「行啦,我扶住你返屋企喇。」
我亦安心的離開刺客支部回家。

回到家裡,艦長仍然十分用心的留意著警署的一舉一動。連我們回來了都不知道。

「嘩﹗你地嚇死我喇﹗」原來艦長都會有被嚇倒的時候。

「阿隼呢,阿隼冇咩野啊嘛﹖聰明豆同佢一齊左未﹖」艦長今天打破了很多紀錄,這次是少有的八卦起來。

「你自己睇下囉。」阿純說。

這時候踏進家門的正是我和聰明豆,似乎艦長明白了,亦擺出一個安樂的樣子。
聰明豆把我扶到沙發旁讓我坐下。

「多謝你聰明豆。」我道謝。

「做咩要咁客氣喎,我地唔係一齊左喇咩﹖定係你唔鍾意我﹖」聰明豆問。

「唔係,點會喎,我多謝你係因為多謝你鍾意我。」我解釋說。

這時候,氣氛有點甜有點尷尬,始終大家都是初戀,總是青澀的。

這時,艦長把氣氛換回正經的氣氛,說:「你地出左黎之後,我聽到呢幾段對話,我錄低左。雖然唔知有冇用,但係都比大家聽下。」

「……係囉,上次班刺客已經殺左許SIR啦,今次仲要殺邊個呢﹖」

「2號﹗2號﹗2號﹗屌﹗輸個馬鼻喎。賭小啲啦,抵你老婆勾佬咖﹗你講咩啊﹗」

「即刻同我搵返TEST PROJECT 1返黎,佢最大機會會去左警察總部咖﹗不過我地聖殿騎士嘅伙記比佢逐個逐個咁殺都唔係辦法,不如將殺人呢單野賴落刺客度,將佢地身份曝光。」

「第二度錄音究竟關咩事啊﹖﹗」阿純問。

「錄錯左姐,第三段錄音,有冇人覺得講野果個人好熟口面﹖」艦長問。

「我知﹗其中一個應該係陳茂波。另一個可能只係其他聖殿騎士。但係我就未聽過TEST PROJECT 1。」我說。

「唔通係神秘矇面人﹖」聰明豆問起。

「唔好講咁多喇,快啲出發啦﹗」阿純叫著。
我始終都係將主角同聰明豆拉埋左一齊

始終今晚平安夜 祝大家表白嘅表白成功 未拍拖嘅聽日就有得拍
拍緊嘅繼續開心落去
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞