台男遊香港勁失望 ptt網民:俾中國玩殘仲去

831 回覆
633 Like 19 Dislike
香港值等去既地方大部份都比支那人佔領 仲值得去咩

佢地蝗蟲心目中值得, 唔等於係值得
佢地心目中只有商場名店掃水貨
又唔見地質公園, 郊野公園佢地會行得多?
夏天唔熱你估呢度北極咩
自己去澳牛就抵撚死啦
我都唔敢去澳牛食
笑撚死 呢個post啲人仲未醒 香港比支那搞到淪為2線城市 仲係到打飛機

最搞笑係吹到香港幾好幾好
有幾好呀屌
香港好撚多地方滴撚哂水,地下成個水潌,又撚污糟,好閪失禮

係,滴水滴到痴線
食環又唔夠人搞

同埋週圍地盤整路水浸多老鼠
不過重建維修就係要有地盤…好矛盾

尖沙咀海旁都有老鼠添
冷氣機水真係
香港對遊客黎講,應該幾吸引喎,
睇下自己識唔識揾啫
香港值等去既地方大部份都比支那人佔領 仲值得去咩

佢地蝗蟲心目中值得, 唔等於係值得
佢地心目中只有商場名店掃水貨
又唔見地質公園, 郊野公園佢地會行得多?

好多蝗落黎既目的係買平野 十年前買袋買錶 強國貴好多 而家買日常用品 貪有保證食唔死人
窮撚黎香港預咗啦
消費貴 上次有條台仔youtuber 5 蚊包檸檬茶都話貴
去中國鄉下地方先啱佢
笑撚死 呢個post啲人仲未醒 香港比支那搞到淪為2線城市 仲係到打飛機

有幾好呀屌

講香港有咩地方玩同大陸政控制香港兩樣冇衝突
踩港撚準備好自己啲邏輯未
其實佢又講得冇錯

唔通你覺得台灣係一線有本事踩香港?
鬼唔知香港係地獄咩,唔係點會咁多香港人成日去旅行
狗鐵壞車都玩鳩死班難得來玩嘅人啦
其實可以唔好黎冇人care

已經人多到行唔到 唔好黎都真係無所謂

連登仔又唔係撈旅遊業
旅遊業旺定唔旺
關連登仔撚事咩

又要跑贏隻馬先可以評馬

踩港撚邏輯,香港一日俾大陸控制就應該哭喪著臉生活一啲娛樂都唔應該有一分一毫都應該洗喺反共大業上面
淨係海洋公園 廸士尼都多野玩過台灣啦
講熱,夏天度度都熱架啦
話我地竹棚唔安全,我就未聽過有冧過
話我地舊仲on9,舊得過你台灣?大撚把鬼佬落黎就係睇呢啲野,舊得黎有美感,你台灣有冇?
冷氣機漏水同污糟就真既

又要跑贏隻馬先可以評馬

評論馬既人唔會同隻馬鬥快
但台仔評論香港會同香港鬥多野玩
講事實比連登仔咬

有幾好呀屌

講香港有咩地方玩同大陸政控制香港兩樣冇衝突
踩港撚準備好自己啲邏輯未

人地俾晒論據香港有咩玩
一句打飛機搞掂

留名等握成拳頭能捱下去巴打
啲台妹咪又係比我地啲港仔食哂

又要跑贏隻馬先可以評馬

唔覺得台灣人認為自己廢過香港仲會咁講
講到明黎到香港想返台灣
躝啦屌你
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞