台男遊香港勁失望 ptt網民:俾中國玩殘仲去

831 回覆
633 Like 19 Dislike
台仔搵22K黎香港洗緊係覺得貴

有幾多台仔搵緊22k
外牆上的竹棚讓人感覺很不穩

竹棚都唔知幾穩陣
鬼佬想學都學唔到

https://www.youtube.com/watch?v=HZvifGuo-gE
51:05
唔安全?

佢咁講證明佢無見識,連少少功課都唔肯做
淨係眼見覺得唔安全就真係唔安全
真係唔安全會全港都用竹棚起樓維修嘅

有幾多台仔搵緊22k

台幣呀
冷氣機滴水真係好撚柒煩,一條大路成班人一齊左閃右避,幾大條路都變窄路
唔明點解政府唔大力監管下
笑撚死 呢個post啲人仲未醒 香港比支那搞到淪為2線城市 仲係到打飛機

最搞笑係吹到香港幾好幾好
有幾好呀屌

講香港有咩地方玩同大陸政控制香港兩樣冇衝突
踩港撚準備好自己啲邏輯未

笑撚死 呢個post啲人仲未醒 香港比支那搞到淪為2線城市 仲係到打飛機

唔通你覺得台灣係一線有本事踩香港?

又要跑贏隻馬先可以評馬

唔覺得台灣人認為自己廢過香港仲會咁講
講到明黎到香港想返台灣

個台灣林先生好似係打風前夕黎
無風加上大陸d毒霧
我自己都唔想留係香港

冷氣機滴水呢樣野
政府幾時先肯解決
行行下比水滴真係嬲到爆
港男遊台灣勁失望 網民 : 落後窮國仲去
Ptt班台狗同連登狗一齊狗咬狗骨
台狗
其實真
唔識玩唔識欣賞就唔好黎囉
又唔係等佢開飯
台灣3分都冇呀
Ptt班台狗同連登狗一齊狗咬狗骨

本是同根生 相煎何太急
成堆死毒撚
肯抽一日入馬場都睇到嘩嘩聲啦 鳩up真係唔洗本錢
台灣網友林先生日前在台大「批踢踢」(PTT)貼文,指自己上月底首次到香港旅遊,心中對香港的幻想破滅,「我沒有想到可以比台灣髒和舊,感覺路上到處都是危樓在整建,冷氣機滴水滴整條街是怎樣?」他說,中環完全悶熱,一點風都沒有,「走在路上感覺會窒息」。而街道上紅綠燈急促的聲音,也讓他感到煩躁。林先生在發帖寫道:「有沒有香港很難玩的八卦?我第一次出去玩第一天就想回家的。」

28歲的林先生表示,他和友人於上月31日從高雄小港國際機場出發到香港,整個旅程僅有3日時間,其中第二日前往澳門一日遊。林先生坦言雖然實際僅留港兩日,但種種問題卻讓他對香港印象不佳。首先,他一下飛機,酷熱天氣就讓他吃不消,入住尖沙嘴區的飯店後,雖然看到無數高樓大廈,但也看到許多舊樓正進行整修,外牆上的竹棚讓人感覺很不穩,而大廈冷氣機滴水更是擾人不堪。

唔講以為台灣好涼爽,
明明我喺台北熱到仆街,
琴日立秋直頭38度,
我再開app睇,
屌開始明點解台北人會串南部人,
大鄉里出城
不過嚟香港講普通話就預咗無運行㗎啦 學吓英文態度180轉變都似
佐敦+無禮貌=澳牛
利申: 好憎蝗

真係希望大陸大膽D武力收番台灣

到時班港豬先發現由香港市移民去台灣市.

一齊仆街最開心,台狗哭哭~!

似乎支那5毛好憎香港人移民台灣
係咁聲討計劃移民台灣o既香港人

當有能力嘅台灣人都向外走尋求出路嘅時候,港豬就聽人講幾句好易生活好低消費水平就選擇台灣,有咁多地方可以移民, 係要去鬼國, 唔係抵死係咩

以為開間 coffee shop 就生活到,台灣幾十萬間 coffee shop 多你一間唔多,憑咩搵食

台灣一線地位? 唔知一線係邊一 part?

做緊台撚公司生活過幾年,真實台撚同睇電視/旅遊區見到嘅台灣好大分別

當地發生嘅癡線野仲誇過香港

成堆崇台狗話咩5毛真係好好笑
呢鋪我撐呢位台灣遊客

有幾多台仔搵緊22k

22K TWD呀
ivorysoap: 除了夜景 香港就是個爛地方 還不如去澳門

佢去過澳門就知仲衰過香港
除左去叫雞同賭錢

澳門有大三巴觀音像
駁唔到
ivorysoap: 除了夜景 香港就是個爛地方 還不如去澳門

佢去過澳門就知仲衰過香港
除左去叫雞同賭錢

澳門有大三巴觀音像

媽閣廟景緻真優美
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞