台男遊香港勁失望 ptt網民:俾中國玩殘仲去

831 回覆
633 Like 19 Dislike
ivorysoap: 除了夜景 香港就是個爛地方 還不如去澳門

佢去過澳門就知仲衰過香港
除左去叫雞同賭錢

唔係好過香港啦咩
井底窮台狗真係唔好黎
盲人訊號唔知係乜
澳牛要服務態度
真係蠢撚到

都唔知台灣班窮撚BACKPACK來香港為乜, 又冇錢玩又冇錢買又冇錢食,
到頭來又話香港乜乜物物, 冇錢又唔挨得學乜人旅遊?
好老實講, 去任何地方玩, 都應做下功課, 當地有咩野玩, 你想玩咩野, 都事前PLAN好晒, 無理由你去到布吉, 但唔玩水上活動, 就話布吉唔好玩吧
香港除左商場就係商場,好少特別地方吸引遊客,抵比人睇唔起!

不過台灣又好撚好咩?d地方污糟到同大陸睇齊,除左cafe咪又係cafe!99步笑100步

去左台北就當去晒全台灣
痴線
林先生透露,自己曾到佐敦一家無數遊客到訪的餐廳用餐,但服務生差強人意的服務,讓他對香港印象扣分:「我們對菜色有問題,服務生匆匆回應便走開。這或是他們有太多客人要應付吧。」林指香港連行人過路燈都發出急促聲音,讓人無法輕鬆,也是令他對此次旅途印象不佳的原因。

澳牛?

佢知唔知係應該要有㗎?係for視障人士用
發達國家會有

台灣好似係雀鳥聲蟋蟀聲
我個台灣fd去完都話而家明點解我地咁憎大陸
我個台灣fd去完都話而家明點解我地咁憎大陸

去完香港?
好撚多盲閪唔撚睇內文就屌左先 人地屌下冷氣機滴水過馬路叮叮聲有屌錯你咩咁都要屌返人
盲屌台灣一路都有架喇不過咁撚樣借題發揮一係盲閪一係有心搞事
前兩日喺火車站俾人用喼撞到,我即刻屌鳩佢,佢開口道歉時先知佢原來係台灣人,最後照屌

我要食日本餐廳請問要去日本定去LA米芝蓮呢
仲有點解一定要規定人揸車,唔揸又點計?
成八粒鐘車程你都好拎黎講
其實你黎香港飛日本連機場過關都唔駛八粒鐘添
去澳門快過你去LV(當然澳門比唔比得上LV又另一回事)
下下都揸幾粒鐘車
人地四日三夜個D點算好 ?

利申︰其實我未去過LA都覺得去LA應該好撚正
不過我學尻你逐樣拆開黎睇

我唔係拆開嚟講
我係話香港呢啲都係二線嘢唔夠令人會因為呢啲嘢特登嚟香港
我係話香港比其他地方冇特色唔會話特嚟香港玩
特別香港比鄰近地區貴咁多
頂多係轉機停

唔好以為你話自己無拆開黎講就真無無先得架
上面大大段留言同埋一堆巴打睇到曬啦大佬 你咪咁痴線啦

我係話香港你拎乜同其他地方比都係屬二線
條友連萬宜水庫都拎嚟講你又唔講

你拎哂人哋既頂級野比,乜都變二線啦

我係講緊有乜會 motivate 到人想嚟一個 destination

有人想睇 museums 文化嘢睇山睇景夜生活 etc
我係話香港除咗夜景外冇乜嘢 draw 到人會特意嚟香港
你去 trip advisor things to do 都冇話有夜景呢一欄
啲人會係去泰國順道遊香港
冇聽過呢邊啲鬼話去香港順便去邊去邊

題外話佢地覺cx 好正
咁同 united delta 比的確

夜景可以參考Hong Kong Skyline
https://en.tripadvisor.com.hk/Attraction_Review-g294217-d2482919-Reviews-Hong_Kong_Skyline-Hong_Kong.html

另外,Lonely Planet 其實有推介過地質公園,當中包括萬宜水庫,佢地Top Choice仲有荔枝窩,相信連香港人都冇咩去過
https://www.lonelyplanet.com/china/hong-kong/attractions/a/poi-sig/355975

我係指冇一個 category 講夜景

唔知 Reddit 嘅外國有乜vastly overrated 景點香港有乜上榜呢

Hong Kong Skyline 個頁十有八九都係夜景,其實都imply係睇夜景啦。

Reddit 我冇去搵,不過一向最惹人失望係幻彩詠香江,絕對應該收皮
好撚多盲閪唔撚睇內文就屌左先 人地屌下冷氣機滴水過馬路叮叮聲有屌錯你咩咁都要屌返人

你又唔睇留言就回覆?

天氣冇得搞,不過冷氣機滴水同街道衛生一定要改善啦

所以話唔用台灣轉另一個國家再開新post

你又唔睇留言就回覆?

我無睇到邊個留言?
原來咁多連登仔思想同韓國一樣
香港永遠係最好! 香港世界第一! 泡菜話最難聽! 台灣人最井底之蛙!

香港人有韓國人咁愛國就好呀
個國係指香港呀

連登仔愛國?
香港旅遊發展有吸引力就國際知名嘅
我唔明點解要否定香港

近呢兩年開始
一講台灣就有一班人開始屌

官商攪衰香港
佢地唔屌佢地
走去屌香港同香港人

不過台灣又好撚好咩?d地方污糟到同大陸睇齊,除左cafe咪又係cafe!99步笑100步

去左台北就當去晒全台灣
痴線

城市同城市比有乜問題
唔通全台灣加埋先夠香港砌

天氣冇得搞,不過冷氣機滴水同街道衛生一定要改善啦

唔好話要吸引遊客,改善冷氣機滴水同街道衛生對香港人本身黎講都要做啦

唔好以為你話自己無拆開黎講就真無無先得架
上面大大段留言同埋一堆巴打睇到曬啦大佬 你咪咁痴線啦

我係話香港你拎乜同其他地方比都係屬二線
條友連萬宜水庫都拎嚟講你又唔講

你拎哂人哋既頂級野比,乜都變二線啦

我係講緊有乜會 motivate 到人想嚟一個 destination

有人想睇 museums 文化嘢睇山睇景夜生活 etc
我係話香港除咗夜景外冇乜嘢 draw 到人會特意嚟香港
你去 trip advisor things to do 都冇話有夜景呢一欄
啲人會係去泰國順道遊香港
冇聽過呢邊啲鬼話去香港順便去邊去邊

題外話佢地覺cx 好正
咁同 united delta 比的確

夜景可以參考Hong Kong Skyline
https://en.tripadvisor.com.hk/Attraction_Review-g294217-d2482919-Reviews-Hong_Kong_Skyline-Hong_Kong.html

另外,Lonely Planet 其實有推介過地質公園,當中包括萬宜水庫,佢地Top Choice仲有荔枝窩,相信連香港人都冇咩去過
https://www.lonelyplanet.com/china/hong-kong/attractions/a/poi-sig/355975

我係指冇一個 category 講夜景

唔知 Reddit 嘅外國有乜vastly overrated 景點香港有乜上榜呢

Hong Kong Skyline 個頁十有八九都係夜景,其實都imply係睇夜景啦。

Reddit 我冇去搵,不過一向最惹人失望係幻彩詠香江,絕對應該收皮

對鬼佬嚟講overrated 一定係廣東道呀、東涌東匯城嗰啲

近呢兩年開始

近五年,台狗一直屌香港人

近呢兩年開始

近五年,台狗一直屌香港人

特別係旅遊
睇嚟香港人真係當咗好多台灣人係支那人

去左台北就當去晒全台灣
痴線

城市同城市比有乜問題
唔通全台灣加埋先夠香港砌

同埋台灣人自己都話台北好過台南
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞