台男遊香港勁失望 ptt網民:俾中國玩殘仲去

831 回覆
633 Like 19 Dislike
原來咁多連登仔思想同韓國一樣
香港永遠係最好! 香港世界第一! 泡菜話最難聽! 台灣人最井底之蛙!

香港人有韓國人咁愛國就好呀
個國係指香港呀

連登仔愛國?
香港旅遊發展有吸引力就國際知名嘅
我唔明點解要否定香港

呢度負能量太多,淨係上呢度唔講以為香港係第三世界國家
好撚多盲閪唔撚睇內文就屌左先 人地屌下冷氣機滴水過馬路叮叮聲有屌錯你咩咁都要屌返人
盲屌台灣一路都有架喇不過咁撚樣借題發揮一係盲閪一係有心搞事

近呢兩年開始
一講台灣就有一班人開始屌

近五年,台狗一直屌香港人

咁人地屌錯我地d咩
香港除左商場就係商場,好少特別地方吸引遊客,抵比人睇唔起!

不過台灣又好撚好咩?d地方污糟到同大陸睇齊,除左cafe咪又係cafe!99步笑100步

去左台北就當去晒全台灣
痴線

城市同城市比有乜問題
唔通全台灣加埋先夠香港砌

同埋台灣人自己都話台北好過台南

佢講得出就係想輸打贏要㗎啦
垃圾台撚 番撚返自己個島慢慢玩飽佢啦

唔好以為你話自己無拆開黎講就真無無先得架
上面大大段留言同埋一堆巴打睇到曬啦大佬 你咪咁痴線啦

我係話香港你拎乜同其他地方比都係屬二線
條友連萬宜水庫都拎嚟講你又唔講

你拎哂人哋既頂級野比,乜都變二線啦

我係講緊有乜會 motivate 到人想嚟一個 destination

有人想睇 museums 文化嘢睇山睇景夜生活 etc
我係話香港除咗夜景外冇乜嘢 draw 到人會特意嚟香港
你去 trip advisor things to do 都冇話有夜景呢一欄
啲人會係去泰國順道遊香港
冇聽過呢邊啲鬼話去香港順便去邊去邊

題外話佢地覺cx 好正
咁同 united delta 比的確

夜景可以參考Hong Kong Skyline
https://en.tripadvisor.com.hk/Attraction_Review-g294217-d2482919-Reviews-Hong_Kong_Skyline-Hong_Kong.html

另外,Lonely Planet 其實有推介過地質公園,當中包括萬宜水庫,佢地Top Choice仲有荔枝窩,相信連香港人都冇咩去過
https://www.lonelyplanet.com/china/hong-kong/attractions/a/poi-sig/355975

我係指冇一個 category 講夜景

唔知 Reddit 嘅外國有乜vastly overrated 景點香港有乜上榜呢

Hong Kong Skyline 個頁十有八九都係夜景,其實都imply係睇夜景啦。

Reddit 我冇去搵,不過一向最惹人失望係幻彩詠香江,絕對應該收皮

幻彩詠香江真係可唔可以搞一搞佢
我次次同外國fd講Are you really fucking sure to watch this shit ?
佢地都會話一定要睇
睇完就黑面直到同佢地落LKF
香港永遠係最好! 香港世界第一! 泡菜話最難聽! 台灣人最井底之蛙!

個國係指香港呀

連登仔愛國?
我唔明點解要否定香港

喂阿哥,人地屌你冷氣機滴水呢d好難否認架喎
無話香港旅遊無吸引力但係人地開到聲係咪可以檢討下呀
個 spectrum 唔係唔盲撐就=否定下話?
好撚多盲閪唔撚睇內文就屌左先 人地屌下冷氣機滴水過馬路叮叮聲有屌錯你咩咁都要屌返人

官商攪衰香港
佢地唔屌佢地
走去屌香港同香港人

咁你呢句又低質左d
黎旅行緊係屌個地方邊有屌個官架
佢屌服務態度差唔屌人唔通屌政府?

服務差個原因咪就係商家刻薄
要人一個人做兩分野
如果調轉兩個人做一分野會西面咩
日男遊香港勁失望 網民:俾中國玩殘仲去

美男遊香港勁失望 網民:俾中國玩殘仲去

德男遊香港勁失望 網民:俾中國玩殘仲去

英男遊香港勁失望 網民:俾中國玩殘仲去

加男遊香港勁失望 網民:俾中國玩殘仲去

個國係指香港呀

連登仔愛國?
我唔明點解要否定香港

你睇下上面有冇人有興趣討論冷氣機滴水先啦
一直都係屌緊ptt啲台狗
台灣的林先生上月首次到香港旅行,可惜眼前所見卻跟預期出現極大落差,甚至直言到達第一天,便想回家。他昨日接受《蘋果》專訪,留港兩日的旅程,只給香港6分。

林先生將遊港感受在台大討論區留言,即時引起網民熱議。有網民形容香港「消費高,享受低,服務差」,有人亦提出香港酒店服務差,有人寧願到中國旅遊也不願去香港,甚至有人留言「都被中國玩壞了還去 傻x」。

網民意見:

buke: 香港的印像不是一直都是這樣?

morgankhs: 中國香港超無聊 物價又高 中國還比較好玩一些

sandiato: 消費高,享受低,服務差

kbten: 香港人都要移民來台灣了

ivorysoap: 除了夜景 香港就是個爛地方 還不如去澳門

supersissy: 我去香港 就是去看它這些獨特的風格/文化的耶

BoYuYou: 去吃個飯店家都愛理不理 態度極差

omanorboyo: 香港買的到的 台灣也有 省下個機票住宿錢 你能買更多

qwejoezxc33: 都被中國玩壞了還去 傻x

屌拿星
台仔會講傻b嫁咩
係唔撚係大陸仔黎嫁
禁撚高要求又唔撚過港島食
又唔撚住六星
又要嘈生曬
但無可否認香港真係比中國人玩壞曬
成街都無咩特色野
相比以前真係差左好多

近呢兩年開始

咁人地屌錯我地d咩

咁人地屌我地,我地屌番佢地又有咩錯
我地一樣無屌錯佢地嫁

官商攪衰香港
佢地唔屌佢地
走去屌香港同香港人

咁你呢句又低質左d

要人一個人做兩分野

咁作為遊客你又好難去expect佢充分理解你服務差背後有咩原因
夏天黎得香港都預左熱啦

仲有竹棚話唔穩?香港啲樓堅實淨,台灣人大陸人先無資格講
台北啲屋同土樓有咩分別?

個國係指香港呀

連登仔愛國?
我唔明點解要否定香港

ptt=台灣高登
咁互屌有意思咩

問題無呢幾個國家幾時會有呢d新聞
得台灣成日有

近呢兩年開始

咁人地屌錯我地d咩

我地一樣無屌錯佢地嫁

人地無屌錯咁點反屌人地呀

近呢兩年開始

咁人地屌錯我地d咩

我地一樣無屌錯佢地嫁

香港依家文化係唔屌自己等於唔識反省
根本連ptt台狗都冇針對過林先生講乜嚟討論
噉我地屌返ptt嘅人做咩要針對林先生講咩呀?

近呢兩年開始

咁人地屌錯我地d咩

我地一樣無屌錯佢地嫁

咁你既行為咪又係支那人玻璃心所為
有時間屌返人不是
不如改善返自身先啦

你屌返人
個問題都仍然係架在

個國係指香港呀

連登仔愛國?
我唔明點解要否定香港

ptt=台灣高登
咁互屌有意思咩

冇意思其實你可以出去
因為連登係香港連登呀
笑撚死,成個國家咁低人工去香港諗住做大爺?

又唔做下資料搜集睇下澳牛除左炒蛋外,最出名係乜野?

要講熱,台北夏天仲熱撚過香港,條友真係去過台北?定係發夢去過?

難怪台北人成日屌鳩南部人大鄉里騎牛出城

問題無呢幾個國家幾時會有呢d新聞
得台灣成日有

因人廢言

官商攪衰香港
佢地唔屌佢地
走去屌香港同香港人

咁你呢句又低質左d

要人一個人做兩分野

咁作為遊客你又好難去expect佢充分理解你服務差背後有咩原因

其實你地和善派可以試下同台灣人理性討論下
佢地唔會so你,剩係係到講中國香港
利申:試過

近呢兩年開始

咁人地屌錯我地d咩

我地一樣無屌錯佢地嫁

咁你既行為咪又係支那人玻璃心所為
有時間屌返人不是
不如改善返自身先啦

你屌返人
個問題都仍然係架在

我依家熄冷氣同向街噴水好冇?
Problem solved啦嘛?
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞