台男遊香港勁失望 ptt網民:俾中國玩殘仲去

831 回覆
633 Like 19 Dislike
接受現實啦大家 香港係不斷退步緊 啲問題被人講出黎係好un耳 但的確係事實

冷氣機滴水係事實,冇人否認

如果撐香港有錢收我都撐
算鳩數啦撐完香港大家咪又比人笑住狗屋
上外國網香港人比人笑柒尤其是星加坡人

你有撚上過外國網咩
外國人多數係同情香港人住咁細
你估個個係你咁低質咩
笑人
但佢真係講得好啱 去過台灣之後 覺得香港真係除左啲夜景光污染之外 真係完全諗唔到有乜係講得上係好 已經唔好講好多野已經係變得好差

細路你幾多歲呀
變到好差係指邊d
台灣睇到d咩

唔好講野冇乜內容
以前都會呃下人中西文化,有建筑物/實在野睇下,,,家下就
雖然佢地講得岩
但台仔果種目中無人,狗眼看人低的態度好令人不爽。

台灣人唔係好nice咩

我諗佢地講緊打機遇到既台灣人

打機遇到嘅香港人仲on9
自己打得差就用廣東話講屌人老母,你話佢知你係香港人佢就話約出嚟隻揪
mk小學雞到核爆

咪又係打機既on9仔
你方死班垃圾出到黎夠膽咁樣講野咩
台狗同理,打lol上ptt咪戇鳩鳩生勾勾咁
講到好多野親身經歷咁 咩變到好差?
你估台灣唔想好似香港咁多高樓大廈
經濟咁發達呀?

人地市長到擺到明酸香港呀
屌 點解佢地好似冇光污染呀
人地信義區發展搞左幾多年呀?
機場快線都係最近先有既事
原因係咩? 冇錢囉

點解你會唔想去多人城市呀? 因為你係城市人
去到歐美小鎮未呀? 果堆人好多細路都想去大城市生活
細國大城市既人又想去更加大城市去見識

依個係香港既發展定位 如果唔發展成咁就生架
存唔到

香港依然有 唔好講到今非昔比

台灣同中國人就最鍾意話香港今時唔同往日 但明明仲有一大段距離
ivorysoap: 除了夜景 香港就是個爛地方 還不如去澳門

佢去過澳門就知仲衰過香港
除左去叫雞同賭錢

馬膠鐘仔正過香港多多聲
又平又可以無限q
識玩梗係去馬膠
射完落去賭
賭完再怒執隻雞幾q

邊頭有

同問 x2 淨係知馬膠有HG
以前都會呃下人中西文化,有建物/實在野睇下,,,家下就

台灣同中國人就最鍾意話香港今時唔同往日 但明明仲有一大段距離
台灣有個youtuber白痴公主
佢個香港遊vlog拍得好好喎
https://youtu.be/J1GCgNdatMg

那裡來的外星妖孽

北京上海係硬件上係可以同香港一戰,當然軟件就有排都追唔到

但係台北既硬件莫講香港,連強國一線城市都未必比得上,軟件就見人見智,當然台北人同香港人係可以比,南部人就真係得啖笑,淨係D駕駛紀律禮儀已經係生番級,更加唔洗講周圍吐檳榔(最撚鐘意吐落人地電單車D駕駛座度 )
香港既服務業同交通工具司機應該係世界上數一數二既垃圾
但比起台灣都完勝
岩岩上個月有朋友黎 撞正星期日打8號風個禮拜
同佢食餐飯去搭下天星小輪 順便落老蘭感受下氣氛 星期日本身plan左行山但打風 去左上環飲茶 然後搵間cafe hea下吹下水 佢都好開心 反而佢話大澳冇乜野睇
鄉下仔去乜野大城市丫
番去耕田啦
其實條友都幾搞笑 嫌熱 亞熱帶地方夏天係咁上下啦

那裡來的外星妖孽

幾好睇
100分滿分?
我啲fd黎hk都唔知帶佢去邊好
唯有晚晚落lkf
台狗 幾撚時陸沉?
享受低服務差 係因為你既消費未夠高

下下消費能力高駛撚黎香港咩屌你老味,我自己住係到都唔覺係到旅遊有咩咁好

下下消費能力高駛撚黎香港咩屌你老味,我自己住係到都唔覺係到旅遊有咩咁好

自己住先至唔覺
佢講嘅都係事實 本身香港同台灣(尤其台北)就係好似...所以我都唔會想去台灣旅行

夏天香港的確係熱...不過唔通佢期望會好涼咩
澳牛就我都唔敢去食...
商場就個個倒模 台灣又何嘗唔係 所以佢先覺得無分別

我覺得佢去錯左啲唔適合佢嘅景點

那裡來的外星妖孽

幾好睇

我竟然睇晒
幾好睇

自己住先至唔覺

咁都有低消費又可以打卡影相既地方既 不過睇內文佢好似淨係係巿區停留
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞