台男遊香港勁失望 ptt網民:俾中國玩殘仲去

831 回覆
633 Like 19 Dislike
笑撚死 呢個post啲人仲未醒 香港比支那搞到淪為2線城市 仲係到打飛機

最搞笑係吹到香港幾好幾好
有幾好呀屌

講香港有咩地方玩同大陸政控制香港兩樣冇衝突
踩港撚準備好自己啲邏輯未

不如你講下香港仲有咩新鮮能帶到比人?

睇數字姐,d wade巴上面咪俾咗訪港旅客(扣除大陸人)既數字出黎
接受現實啦大家 香港係不斷退步緊 啲問題被人講出黎係好un耳 但的確係事實

冷氣機滴水係事實,冇人否認
香港旅行真係無特色,佢無講錯
笑撚死 呢個post啲人仲未醒 香港比支那搞到淪為2線城市 仲係到打飛機

有幾好呀屌

香港食老本都屌打台灣
乜鬼野陽明山真係得啖笑
最好唔好黎 成日都咁撚多人 特別係大陸西
接受現實啦大家 香港係不斷退步緊 啲問題被人講出黎係好un耳 但的確係事實

冷氣機滴水係事實,冇人否認

如果撐香港有錢收我都撐
算鳩數啦撐完香港大家咪又比人笑住狗屋
上外國網香港人比人笑柒尤其是星加坡人

有乜好笑,放個大陸喺佢哋上面睇吓又會點
原來連英國佬都咁諗

好大機會香港人/大陸人扮
鬼佬有幾多知taiwan no.1係乜春?
大陸人香港人就最中意踩台灣

咁講無得講
你一句話ptt係五毛扮都得
同埋日本仔都知tw no1呢d柒野
鬼佬知都唔奇,有個sivhd都成日講tw no1
香港人去台灣咪一樣 周街香港人仲多過本地人
台灣有個youtuber白痴公主
佢個香港遊vlog拍得好好喎
https://youtu.be/J1GCgNdatMg
台北咪仲撚悶
戇鳩

有幾好呀屌

香港食老本都屌打台灣
乜鬼野陽明山真係得啖笑

英文通行已經係好大優勢啦﹐台灣可以咩?
On9 台灣仔有冇錢玩香港野呀 食好野又唔想俾錢 俾唔起就自然要食平野玩cheap野架啦 玩唔起香港野就想賴香港本身差

不過冷氣機滴水真係多嘅
雖然佢地講得岩
但台仔果種目中無人,狗眼看人低的態度好令人不爽。

台灣人唔係好nice咩

之前有間南韓公間同visa 拍個廣告都ok

https://www.youtube.com/watch?v=C4m_pgU_t3c
交通燈 悶熱 大廈搭棚 有間餐廳侍應無禮貌

咁都有得嘈?
雖然佢地講得岩
但台仔果種目中無人,狗眼看人低的態度好令人不爽。

台灣人唔係好nice咩

我諗佢地講緊打機遇到既台灣人

打機遇到嘅香港人仲on9
自己打得差就用廣東話講屌人老母,你話佢知你係香港人佢就話約出嚟隻揪
mk小學雞到核爆

啱呀 "拍"得好囉 平時去旅行啲景點睇完相去到都打返八折先啦 要我去一個唔係peak hour都逼到仆街嘅城市我老閪都唔會去 屌你去嘆架 去打仗咩
但佢真係講得好啱 去過台灣之後 覺得香港真係除左啲夜景光污染之外 真係完全諗唔到有乜係講得上係好 已經唔好講好多野已經係變得好差
冷氣機滴水真係好撚煩
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞